ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>GUNCEL
6 Kasım 2009 Cuma - 03:00

“2011, Erzurum’un geleceğine yatırım”

GHA/2011 Kış Oyunları kapsamında Palandöken ve Konaklı’da yapımı devam eden 460 milyon dolarlık yatırım tesislerinin yapımına, hummalı bir çalışmayla devam ediliyor. Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın Erzurum için daha büyük organizasyonlar için önemli bir araç olacağını söyledi

“2011, Erzurum’un geleceğine yatırım”

 2011 Kış Oyunları kapsamında Palandöken ve Konaklı’da yapımı devam eden 460 milyon dolarlık yatırım tesislerinin yapımına, hummalı bir çalışmayla devam ediliyor.
Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın Erzurum için daha büyük organizasyonlar için önemli bir araç olacağını söyledi.
//ERZURUM’UN 2012 AÇILIMI
2012 Kuzey Disiplini Dünya Gençler Şampiyonası için müracaatın resmen yapıldığını ve Kasım ayında bu konunun sonuçlandırılacağını kaydeden Ayık, 2011'den sonra bu çok önemli organizasyonun alınmasının Erzurum ve Türkiye için büyük bir kazanım olacağına işaret etti.
Oyunlarda yarışacak milli takımın hemen hemen şekillendiğini hatırlatan Ayık, organizasyonu adeta sırtlayacak, tüm işleyişi idare edecek 720 kişilik görevli grubunun her fırsatta eğitimden geçirildiğini, özellikle yurt dışındaki yarışmalara bu gruptan 5'er kişinin gönderildiğini ifade etti.
//350 KİŞİLİK ADAY KADROSU
350 kişiden oluşacak Türk Milli Takımı'nın tüm branşlarda yarışlara katılması için gereken eğitim ve kamp çalışmalarının devam ettiğini bildiren Özer Ayık, kayakla atlama takımındaki özellikle Erzurumlu minik sporcuların gelecek vaat ettiğini söyledi. Erzurumlu 2 sporcunun Türkiye rekoru elde ettiğini söyleyen Ayık, bu sporcuların performanslarının devam etmesi halinde 2014 olimpiyatlarına direkt katılma hakkı elde edebileceklerini hatırlattı.
//PALANDÖKEN'DE 2011'İN PROVASI
2010 yılında 12-20 Mart tarihleri arasında Palandöken'de, dünya çapında 30 ülkeden sporcuların katılacağı ilk resmi şampiyonanın düzenleneceğini belirten Ayık, “Bu yarışma ile kendimizi test edeceğiz. Her şeyimizle hazır olacağız. Bu ve 2011 Universiade sonrasında dünya çapındaki birçok yarış için Erzurum artık önemli bir merkez olacak.” diye konuştu.
Tesislerin yüzde 75'inin tamamlandığını açıklayan Ayık, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarıyla ilgili bir takım tesislerin sorumluluğunun Kayak Federasyonu'na bırakıldığını söyleyen Ayık, Palandöken’e 3, Konaklı'ya 4 yeni tesis kurulmasıyla ilgili ihalelerin yapıldığını belirtti.
//YATIRIM SÜRECİ DİKKATLE İZLENİYOR
Ayık, bu ihalelerde devlete 15 milyon Euro kazandırıldığına işaret ederek, söylenenin aksine tüm tesislerin en son model, yeni ve Türkiye'de eşi bulunmayan tesisler olduğuna dikkat çekti. Palandöken ve Konaklı’daki tesislerin Aralık ayı sonu itibariyle tamamlanacağını ifade eden Ayık, yoğunluk sebebiyle iş takviminin sadece birkaç gün gerisinde olduklarını, ihaleyi alan firmaların işlerini düzenli olarak titizlikle yürüttüklerini bildirdi. Ayık, açılacak pist ve tesislere “Sıtkı Karakaş” ve “Kardelen” gibi yerel isimler verileceğini ve bu manada da şehrin yerel özelliklerinin anlatılacağını bildirdi.
//TESİSLERİN YÜZDE 75’İ, PSİTLERİN İSE YÜZDE 90’I TAMAMLANDI
Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, “SEMSA şirketi tarafından yapılan tesislerin yüzde 75'i tamamlandı. 2010'da iki yeni telesiyejin ihalesi yapılacak. Yarışma pistlerinin yüzde 90'ı bitirildi, atlama kulelerinin yüzde 50'si, suni kar sistemi ise, tamamen yurt dışından gelecek. Palandöken'e uzaktan kumandalı sistemle çığ projeni hayata geçireceğiz. Bombalı gazeks sistemi ile çığı düşürerek kayakçıların daha sağlıklı spor yapabilmeleri sağlanacak.” diye konuştu. Suni kar sistemlerinin tamamlanmasıyla Erzurum'da artık kar yağmasa bile Eylül ayından başlamak şartıyla en geç 29 Ekim'de tüm pistlerin karla kaplanacağını ve kayak mevsiminin başlatılacağı bilgisini veren Ayık, sistemin, Palandöken'de 20, Konaklı'da ise 55 hektarlık alanı karla kaplayacak kapasiteye sahip olunacağını ifade etti. Bu sistemin sadece Erzurum'a mahsus olduğunu dile getiren Ayık, bunun yanı sıra yarışma pistlerinin hazırlandığını, özellikle bu konuda titizlikle çalışıldığını söyledi.
//ERZURUM, AVRUPA’NIN EN İYİ SNOWBOARD PİSTİNE SAHİP OLACAK…
Erzurum'un yapılacak düzenlemelerle Avrupa'nın en iyi snowboard pistine sahip olacağını kaydeden Ayık, çığ önleme projesi ile Palandöken'in en güvenli merkez konumuna sahip olacağını hatırlattı. Palandöken'de 30 kilometre güvenlik şeridi ve rüzgar kesiciler konulacağını aktaran Başkan Ayık, rüzgarın pistlerdeki karı alıp götürmesinin de bu sistemle engelleneceğini ifade etti. Alınacak 10 adet sıfır snowtruck araçlarıyla, mevcut 5 araç da eklenince 15 araçla Palandöken'de halı gibi pistler hazırlanacağını vurgulayan Ayık, 2011 Kış Oyunları’nın, Erzurum için bir amaç değil, sadece araç olacağını dile getirdi.
//2011 ERZURUM İÇİN ALTIN YIL
Kayak Federasyonu olarak her alanda yarışlara hazırlıkların tamamlanmakta olduğunu ifade eden Ayık, asıl önemli olanın şehrin ve Erzurumlunun da bu yarışa hazır olması olduğunu söyledi. Ayık, şunları söyledi: "Erzurum 2011'i hala tam anlamıyla bilmiyor. Valiliğimiz, belediyemiz, üniversitemiz bu konuda eğitici çalışmalar yapmalı. Taksicisinden, esnafına, oteldeki görevlisine kadar bu sahada olacak herkes, yabancı dil konusunda eğitilmeli, bu işin önemi anlatılmalıdır. Çünkü bu yarış, Palandöken'in hak ettiği yere gelmesi için önemli bir fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. 2011'i yüzümüzün akıyla yapacağız, ama bundan sonrası çok önemlidir."
//TESİSLERDE OYUNLARDAN SONRA DA KULLANIM DEVAMLILIĞI ÖNEMLİ…
Tüm kapalı saha tesisleri Oyunlar Köyü'nün yakınında bulunmaktadır. Buz hokeyi, curling ve buz pateni alanları, Üniversite ve Köy'e yürüme mesafesindedir. Alanlar konumlandırılırken katılımcıların konforu, kaliteli hizmet ve oyunlar sonrasında kullanım devamlılığının sağlanması hedeflenerek Komite tarafından denetimler gerçekleştirilmiştir.
İnşaat tesisleri için Palandöken etekleri ve Şehir merkezine yakın yerler seçilmiştir. Bu şekilde oyunların sürdürülebilirliğini yüksek seviyede tutulmuştur. Bu durum lojistik sorunların ortadan kalkması, atletler ve yetkililerin konforu gibi konularda kolaylık sağlayabilir; Üniversite ve Şehir merkezine yakın modern tesislerin ulaşım kolaylığı kış sporlarına daha fazla öğrenciyi ve halkı çekmek için etkili olacaktır.
//VALİLİK TANITIM KİTABINDA PALANDÖKEN’E ÖVGÜ
Üniversite Kış Oyunları için Erzurum Valiliği tarafından yayınlanan "Erzurum 2011" isimli kitapta, deniz seviyesinden 3 bin 185 metre yükseklikte olan Palandöken Dağı için şu ifadeler yer aldı:
"Palandöken, 621 hektarlık potansiyel kayak alanıyla dünyadaki kayak sever ve kış turizmi yatırımcılarının hizmetine sunulmaya hazır bakir bir kayak merkezidir. Palandöken aynı zamanda, Türkiye'de kayağın doğulduğu yerdir. Bu konuda öncülük yapan Asım Kurt, 50 yıl önce Türkiye Kayak Federasyonu'nun Erzurum'da kurulmasını sağlamıştır. Aynı anda 31 bin kayakçının kayabileceği pistlere sahip olan Palandöken'de bütün yetenek düzeyindeki kayakçılar için olağanüstü imkanlar sunulmaktadır.
//ERZURUM’A KAZANDIRILAN YATIRIMLAR
Kapalı Alanlar:
2000 İzleyici Kapasiteli Buz Hokeyi Arenası
Ebu İshak Cad., Hacı Ahmet Baba Mahallesi/ Palandöken
500 İzleyici Kapasiteli Buz Hokeyi Rinki
Ebu İshak Cad., Hacı Ahmet Baba Mahallesi / Palandöken
500 İzleyici Kapasiteli Buz Hokeyi Rinki
Ebu İshak Cad., Hacı Ahmet Baba Mahallesi / Palandöken
3000 İzleyici Kapasiteli Buz Pateni Arenası
Cemal Gürsel Spor Kampusu / Yakutiye
500 İzleyici Kapasiteli Buz Pateni Rinki
Cemal Gürsel Spor Kampüsü/ Yakutiye
1000 İzleyici Kapasiteli Curling Arenası
Topdağı Caddesi, Mecidiye Mahallesi / Erzurum
Açık Alanlar:
Palandöken: Snowboard, Grand Slalom, Half Pipe,
Konaklı: Super combined, Super-G and Slalom, Grand Slalom
Kiremitliktepe: 125 ve 95 metre kayakla atlama
Kandilli: Kayaklı Koşu ve Biatlon
//DÜNYADA OYNANAN YAZ VE KIŞ UNIVERSIADE OYUNLARI…
Universiade kelimesi üniversite öğrencilerinin olimpiyatları anlamına gelen Üniversite (University) ve Olimpiyat (Olympiad) kelimelerinin birleşmesinden oluşmaktadır.
Universiade, birçok spor dalını bir araya getiren bir kültür ve spor festivali olması nedeniyle dünyanın en önemli spor etkinliklerinden birisidir. Her iki yılda bir farklı kentte düzenlenen bu oyunlar Yaz ve Kış Oyunları olmak üzere ikiye ayrılır.
Yaz Oyunları'nda müsabakalar; 10 zorunlu dal ile ev sahibi kentin seçeceği en fazla üç isteğe bağlı spor dalında yapılmaktadır. Zorunlu dallar; Atletizm, Basketbol, Eskrim, Futbol, Jimnastik, Yüzme, Atlama, Sutopu, Tenis ve Voleyboldur.
Kış Oyunları'nda ise 6 zorunlu ve ev sahibi ülkenin seçeceği bir veya iki isteğe bağlı spor dalında müsabakalar gerçekleştirilmektedir. Zorunlu dallar; Alp Disiplini, Kuzey Disiplini, Buz Hokeyi, Hız Pateni, Biatlon, Artistik Paten.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayaz Bey 6 Kasım 2009 Cuma 11:29

YER TESPİTİNDE NİÇİN ISRARLA DADAŞKENT YOK! Halbuki Dadaşkent - Yıldızkent arasında Üniversite bitişiğinde Bilkent Lisesi çevresinde ve Dadaşkent içinde Hazineye ait Yüzlerce dönüm boş yerler varken ve bu cadde (KONAKLI BULVARI) Hava alanı ile Dağ tesislerinin güzer gahında çarpık kentleşmeden oldukça uzak ve modern bir konumu varken insanları buralardan uzaklaştırıp Yenişehirin veya Dağ mahallesinin çarpık kentlemesinin içine girip kapalı spor salonlarınin tümünü buraya yapmanın mantığı nedir? Dadaşkent Başkanının da böyle bir derdi yok ki yatıyor Kaplıca kalkıyor kaplıca SAYIN BAŞKAN DADAŞKENT TESİS İSTİYOR TESİS... Ayaz Bey'den Selamlar...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da Karabağ damgası
GHA/Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ’la Erzurum’un ilişkilerinin ...
Tarihçilerden tepki
GHA/İsviçre’nin Bern kentinde Ermenistan Büyükelçisi olarak görev yapan ...
Dadaşlar, Efeleri şaşırttı
Aydın Belediyesi tarafından boşaltılarak devralınan Erzurumlular Yardımlaşma ...
 
Yine küstahlaştılar!...
Samet ÖZÜNAL/GHA/Diplomatik ilişkilerin kurulması ve geliştirilmesine ...
ESOB seçim sürecinde
Ayhan TÜRKEZ/İHA/Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde seçim ...
Şehitlerine yürüdüler
İHA/Kars'ta Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce ...
 
Eğitimcilere temizlik ikazı
İHA/Kaymakam Şenol Esmer tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen ...
Karayolları’nda kış seferberliği
GHA/ Erzurum’da soğuk yüzünü yavaş yavaş göstermeye başlayan kış, kamu ...
Akut, tarihe sahip çıktı
Erzurum Arama Kurtarma (AKUT) Derneği, bu kez tarihi eserlere dikkat ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva