ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>GUNCEL
1 Ocak 2010 Cuma - 07:08

2010 zor yıl..

Bir takvim yılı değişti, Erzurum’un sorunları yeni yıla devretti. Yatırım bilançosu yalnızca 2011’e endeksli bir durum gösteren İl’de eğitimden ticarete, turizmden tarıma kadar tüm sektörlerde kendisini hissettiren daralma; işsizlik ve göçü tetiklemeyi sürdürüyor. Kalkınma heyecanının ritim kaybettiği Erzurum’un yegane umudu 2011 ve Kış Turizmi..

2010 zor yıl..

DÜNYA ÇAPINDA BİR SINAV
2010, Üniversite Kış oyunlarının arifesi. Erzurum bir yıl sonra dünya çapında bir sınav verecek. Tanıtımı yeterince yapılamayan, tesisleşmenin ise belirginleştiği 2011 süreci, ilin geleceğine kılavuz olacak. Erzurum ya bir dünya kenti olacak, ya da Kış Turizmi ve sporları merkezi olma avantajını yitirecek.
ZAMAN DARALIYOR
2011’e artık bir yıllık süre var. Dünya Kış Sporları otoriteleri Erzurum’a odaklaşmış durumda. Ancak tanıtım noktasındaki problemler henüz çözülmedi, sorunlar ise giderilmedi. Ulusal ve uluslar arası bazda profesyonel ölçüde tanıtım organizasyonlarına muhtaç olan Erzurum 2011 için daha yapacak çok şey var. Süre kısa, program ise yoğun..
TANITIMDA HALA GERİDEYİZ
Tanıtım noktasında henüz beklentilerin cevap bulamadığı 2011 sürecinde, acil durum gösteren diğer bur konu ise kentsel dönüşüm. Erzurum’un turizmden katma değer elde edebilmesi için, kış turizm ve sporlarıyla birlikte, tarih, doğa ve kültürünün de turizme açılması gerekiyor. Bunun gerçekleşebilmesi ise tarihi dokuyla uyumlu kentsel dönüşüm gerekli. Ancak Erzurum hala sıradan bir taşra kenti görünümünde..Kent merkezinde gecekondu semtlerinde değişim ve dönüşüm yok.
HARBİN ÖRNEĞİ
2009 yılına kadar sıradan bir Çin Kenti olan Harbin, Kış Oyunları’ndaki başarısıyla, ‘kalkınma performansı yüksek dünya kentleri’ arasına girmeyi başardı. Vatandaş ve devlet işbirliğinin doruk noktasına ulaştığı organizasyon öncesinde ciddi tanıtım harcamaları gerçekleştirildi, kış festivalleri düzenlendi, uluslar arası boyutta reklam kampanyaları yürütüldü. Tanıtım etkinlikleri, organizasyondan yıllar önce gerçekleştirildi. Erzurum ise profesyonel tanıtım noktasında hala geride. Bu haliyle 2011 vatandaş için tam bir muamma..Halkın tek güvencesi ise devlet adamı Vali Öztürk’ün yoğun çabası ve Erzurum’un başarılı olması için gösterdiği kararlılık.
ERZURUM’UN GELECEĞİ
2011 organizasyonu alındığında, ilin geleceği adına bir milat olarak takdim edildi. Turizm yatırımlarının artırılacağı, ilin bir dünya kenti olacağı, ilin sosyo ekonomik sorunlarının çözümü için yeni bir başlangıç teşkil edileceği siyasilerce vurgulandı. 2011 kesin bir kalkınma reçetesi olarak sunuldu. Dünya çapındaki dev organizasyona artık bir yıl kaldı. Organizasyonun başarılı olması ve Erzurum adına yeni ve kalıcı bir kalkınma ufku oluşturması için 2010 önemli bir dönem. Kış oyunlarında en küçük ölçüdeki hayal kırıklığının maliyeti ise beyin, emek ve sermaye göçü olacak.
//ÖZTÜRK ŞANSI
Vali Öztürk’un göreve başlamasıyla birlikte Erzurum’a hakim duruma gelen pozitif kalkınma sinerjisi vatandaşın moral kaynağı. Halk Vali Öztürk’ün 2011’le ilgili sorunları gidereceği inancını taşıyor. Yapılacak çok iş, alınacak çok uzun yol var Erzurum için.. Tesisleşmede sorun yaşanılmayan 2011’in tanıtımı hayati önem taşıyor. Esnaf, işçi, memur, köylü, öğrencisiyle Erzurum 2011’i bekliyor. Doğu Anadolu Bölgesinde tekrar cazibe merkezi olmanın tek yolu var:2011’den başarılı çıkmak ve Kış Turizminde dünya çapında marka il olmak.
 
2011 ARİFESİ
2010 döneminde Erzurum’un tek gündemi Üniversite Kış Oyunları olacak. Kamudan özel sektöre, tarım kesiminden sanayi kesimine, TK’lardan meslek teşekküllerine kadar herkes ve herkesim 2011 sürecinde sınav verecek. 2011 nasıl geçerse geçsin, Erzurum’un geleceğini şekillendirecek. Kısaca 2010, bir yıl sonrasının hazırlığı olacak.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yükselden murat cana HAAA ve EEE 3 Ocak 2010 Pazar 09:56

sayın murat can siz ayetleri hadisleri ve onların insanlar için " layıkınızla yönetilirsiniz"sözünü hiç duymadınızmı..HAAA diyeceksinki bizim suçumuz ne erzurumu tanımayanları, bürokratına sahip çıkmayanları benmi seçtim EEE bir söz daha var " kurunun yanında yaş da yanar"

Yorumu oyla      6      4  
ahmet 2 Ocak 2010 Cumartesi 09:22

murat can anlamadığım Trabzonlu atanması iyi mi olmuş demek istediğiniz yoksa hemşerimizin atanmaları daha mı iyi olacaktı

Yorumu oyla      6      4  
ali 1 Ocak 2010 Cuma 14:05

gerçekten erzurumun geleceği için 2011 olumpiyatları çok önemli bu görevde yetkililere düşer tabi bu tempoynan değil çunkü halen eski mal meydanından şehrin üzerine pislikler akıyor daha halen ordaki hanları kaldıramadılar erzurum için büyük bir ayıp hele hele yazın kokudan geçilmiyor kokusu kazım yurdalan mah yunus emre mahlesine kadar geliyor ona göre düşünün yetkilerden ricamız bir ana önce care bulsunlar yatırımları erzurumun bazı yerlerine yapmasınlar oralarda erzurumundur saygılar

Yorumu oyla      6      4  
Murat Can 1 Ocak 2010 Cuma 12:50

22 Temmuz Seçimleri Dönemi program yapıyorum. Milletvekili adayı Fazilet Dağcı ÇIĞLIK canlı yayın konuğum. Kendisi uzun yıllar yurt dışında yaşadığı için Erzurum’u ne kadar tanıyor, sorunlarını hangi ölçüde biliyor diye kendisine bir soru sordum. “ Erzurum’dan milletvekili olmaya talipsiniz. Erzurum’un güney ilçelerini sayabilir misiniz?” Fazilet Dağcı Çığlık cevap olarak “ İspir var demişti” Diğerlerini sorduğum da “ Efendim bilgisayar var bakarım, öğrenirim. Bu çok mu önemli?” deyip biraz sitemli soruyu geçiştirmişti. Umarım Fazilet hanım söylediğini yapmış ve geçen süre içerisinde Güney İlçelerimizi internetten bakıp öğrenmiştir. Soruyorum şimdi, Erzurum’a bu kadar uzak olan Milletvekilimiz acaba Erzurumlu bürokratları tanıyor mudur ki atamalarında da etkili olabilsin? Bizim elimizden gelen yazmak, gündeme getirmek. Biz yazdık, söyledik, gerisi size kalmış…!

Yorumu oyla      6      4  
Murat Can 1 Ocak 2010 Cuma 12:50

Ak Parti il binasında milletvekili Muzaffer Gülyurt’un da katıldığı bir basın toplantısında, Gazeteci Recep Kapucu sormuştu “ Erzurum’da tarım gerçeği ortaya çıktı. Bize pembe tablolar çizilirken, gördük ki ölmüşüz ağlayanımız yok. Tarım Müdürüyle ilgili bir tasarrufunuz olacak mı?” diye. Gülyurt’un cevabı sevindiriciydi. “ Evet bir değişiklik düşünüyoruz. Birkaç müdürümüz daha var.” Demiş Bizlerde haber yapmıştık. ( kayıtlarımız da mevcuttur) Haberimiz sonrasında öğrendik ki Sayın vekil Tarım İl Müdürünü arayıp “Ben böyle bir şey söylemedim. Gazeteciler yazmış. Özür diliyorum” demiş. Bu size yeterli bir örnek olmuştur sanıyorum. Bu tutumu sergileyen bir milletvekilinin Erzurumlu bürokratlara sahip çıkmaya gücü yeter mi? Bence yetmez...! Bakın yine aklıma bir şey geldi.

Yorumu oyla      6      4  
Murat Can 1 Ocak 2010 Cuma 12:49

Gerçi Kültür ve Turizm İl Müdürümüz Erzurumlu ama olsun Trabzonlu bürokrat arkadaşlarına bir kıyak yapmak istemiş olabilir… Neyse geçelim bunu. Ne diyordum Trabzon milletvekillerini kutlamak gerekiyor. İllerinin sorunlarına hakim, Türkiye genelinde ne kadar Trabzonlu varsa onlara sahip çıkan bir profil sergiliyorlar. Erzurum milletvekillerine örnek olsun diye yazdım. Merak ediyorum bizim Milletvekillerimiz kaç Erzurumlu bürokratın atamasında aktif rol oynamıştır. Veyahut siyasi mülahazalarla görevlerinden alınan, kaç Erzurumlu bürokratın yeniden atanması için caba sarf etmişlerdir. Bilen, duyan varsa söylesin. Gözlemlerime dayanarak hiç diyebilirim. Öyle ya Erzurum’da ki bürokrat atamalarında bile etkili olamayan, söylediklerinin arkasında duramayan milletvekilleri, başka illerde bunu nasıl yapsınlar? Haksızlık ettiğimi düşünenler olabilir.Hemen örnek vereyim.

Yorumu oyla      6      4  
Murat Can 1 Ocak 2010 Cuma 12:49

Erzurum’da gidenin yerine Trabzonlu atanıyor. İşte Erzurum’a atanan Trabzonluları birer birer belirleyen Kanal 25 Genel Müdürü ve Güncel Medya Grup yazarı Sinan Özçaylak, bakın kimleri kutladı. İşte o yazı… Vekillere örnek olsun! Erzurum Valisi Trabzonlu Palandöken ilçe kaymakamı Trabzonlu Vakıflar Bölge müdürü Trabzonlu Telekom Bölge müdürü Trabzonlu Dsi Bölge müdürü Trabzonlu Kara Yolları Bölge müdürü Trabzonlu Tapu Kadastro Bölge müdürü Trabzonlu Sadece Erzurum’da Biri vali, biri kaymakam, Beşi bölge müdürü, toplam yedi Trabzonlu yönetici bulunuyor. Türkiye’nin diğer illerini siz düşünün!Helal Olsun Trabzon milletvekillerine. Bürokratlarına sahip çıkıyor, atamalarında aktif rol oynuyor. Hepsini bütün samimiyetimle kutluyorum. Nedendir bilmem aklıma geldi! 23 Temmuz Erzurum Kongresi kutlamalarına katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ‘Horonla’ karşılamıştık Çifte Minareli Medrese’de.

Yorumu oyla      6      4  
adem 1 Ocak 2010 Cuma 09:40

2011 gelir geçer. Ama Erzurum aynı kalır. Makus talihimiz.2010 arifesinde Erzurum'da kar yok. Kar yapacak ekipman yok. Birde havalar sıcak olmuyor diyorlar. Eee seneyede sıcak olursa...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihi kentler buluşması
İHA/Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, Büyükşehir Belediye Başkanı ...
2010’un ilk bebeği
Yeni yılın ilk dakikalarında Erzurum Nene Hatun Kadın Doğum ve Çocuk ...
Erzurum ekspresi durdu
TCDD Genel Müdürlüğü'nce, verimsiz işletildikleri ve işletildikleri parkurlarda ...
 
Kamuya personel alınacak
Maliye Bakanlığı sınavla milli emlak uzman ve denetmen yardımcısı, Dış ...
2009’a veda..
İHA/Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, yayınladığı yeni yıl mesajında “Acılarıyla ...
Erzurum Anadolu’nun yüreği
Selçuklu dönemine ait madeni paralarda, Erzurum’un isminin 3 farklı şekilde ...
 
"Kirli ellerinizi üzerimizden çekin"
BİŞHAK Başkanı Sözen, BDP İl Başkanı'nın, "şehit askerlerden birinin teröristlerle ...
Doğu’nun iklimi değişiyor
Ahmet AKBUĞA/Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde ...
Vuslat-Der iddiaları reddetti
GHA/ Erzurum Vuslat Derneği (VUSLAT-DER) Başkanı Metin Sessiz, Hoca Abdurrahim ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva