ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
HABERLER>EKONOMİ
29 Mart 2011 Salı - 23:01

2010’u geçemedik

TOBB 2011 yılı kurulan ve kapanan şirket istatistikleri birikimli dağılım sonuçlarını açıkladı. TOBB Ticaret sicili verilerine göre, Erzurum'da bu yılın ilk iki ayında, 2010 yılının aynı dönemine göre kurulan şirket sayısında yüzde 10.6, kurulan kooperatif sayısında yüzde 33.3., kurulan gerçek kişi ticari işletmesi sayısında ise yüzde 18.9’luk oranda gerileme kaydedildi.

2010’u geçemedik

TOBB 2011 yılı kurulan ve kapanan şirket istatistikleri birikimli dağılım sonuçlarını açıkladı. TOBB Ticaret sicili verilerine göre, Erzurum'da bu yılın ilk iki ayında, 2010 yılının aynı dönemine göre kurulan şirket sayısında yüzde 10.6, kurulan kooperatif sayısında yüzde 33.3., kurulan gerçek kişi ticari işletmesi sayısında ise yüzde 18.9’luk oranda gerileme kaydedildi.
TASFİYE VE KAPANMA
Erzurum’da ocak ve şubat döneminde geçen yılın aynı dönemine oranla tasfiye edilen şirket sayısı yüzde 63.6, kooperatif sayısı ise yüzde 16.6 oranında azaldı. Geçen yıla göre, kapanan şirket sayısında yüzde 75 artış gözlenirken, kapanan kooperatif sayısında yüzde 33.3, kapanan gerçek kişi ticari işletmesi sayısında ise yüzde 86.3 oranında gerileme belirlendi.
DÖNEMSEL DEĞİŞİM
2011 Yılının iki aylık döneminde Erzurum’da 42 şirket, 4 kooperatif ve 30 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu; 4 şirket, 10 kooperatif tasfiye işlemi gördü. Dönemde 7 şirket, 4 kooperatif ve 23 gerçek kişi işletmesi kapandı. 2010’un aynı döneminde ise 47 şirket, 6 kooperatif, 37 gerçek kişi ticari işletmesi açılmış; 11 şirket, 12 kooperatif tasfiyeye girmiş ve 4 şirket, 6 kooperatif ve 169 gerçek kişi ticari işletmesi ise kapanmıştı.
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ
TOBB ticaret sicil verileri birikimli sonuçlarına göre, Doğu Anadolu Bölgesi’nde bir önceki yılın ilk iki aylık dönemine göre 2011 yılı Ocak-Şubat evresinde açılan şirket sayısı yüzde 2.3, açılan gerçek kişi ticari işletmesi sayısı da yüzde 12.44 oranında artış kaydetti. Açılan kooperatif sayısı ise yüzde 8.3 oranında azaldı.
BÖLGE TASFİYE VERİLERİ
Doğu Anadolu Bölgesi’nde bir önceki yılın ilk iki aylık dönemine göre 2011 yılı Ocak-Şubat döneminde tasfiyeye giren şirket sayısı yüzde 45.5, tasfiye edilen kooperatif sayısı ise yüzde 12.9 oranında geriledi. Kapanan şirket sayısı yüzde 3.8, kapanan kooperatif sayısı yüzde 7.1, kapanan gerçek kişi ticari işletmesi sayısı ise yüzde 58 oranında düşüş gösterdi.
 ERZURUM’UN BÖLGE PAYI
Erzurum’un bölge toplamındaki payı, açılan şirketlerde yüzde 12.1, kooperatifte yüzde 12.12, gerçek kişi işletmesi sayısında yüzde 10.9, tasfiye edilen şirket sayısında yüzde 10.8, kooperatif sayısında yüzde 37, kapanan şirket sayısında yüzde 14, kooperatif sayısında yüzde 30.7, gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 13.37 olarak belirlendi.
ERZURUM’UN ÜLKE PAYI
Erzurum’un ülke payı açılan şirkette yüzde 0.38 kooperatifte yüzde 1.92, gerçek kişi ticari işletmesinde yüzde 0.28, tasfiye edilen şirkette yüzde 0.14, kooperatif sayısında yüzde 0.42, kapanan şirket sayısında yüzde 0.25, kooperatif sayısında yüzde 1.26, gerçek kişi ticari işletmesi sayısında ise yüzde 0.42 oldu.
BÖLGE YILLIK DEĞİŞİM
Doğu Anadolu’da bu yılın ilk iki ayında 345 şirket, 33 kooperatif, 275 gerçek kişi ticari işletmesi açılırken, 37 şirket ve 27 kooperatif tasfiyeye girdi. Dönemde 50 şirket, 13 kooperatif ve 172 gerçek kişi ticari işletmesi ise kapandı. Geçen yıl aynı dönemde 337 şirket, 36 kooperatif ve 245 gerçek kişi ticari işletmesi açılmış, 68 şirket, 31 kooperatif tasfiye edilmiş, 52 şirket, 14 kooperatif ve 410 gerçek kişi ticari işletmesi ise faaliyetini sonlandırmıştı.
BÖLGENİN ENLERİ
Bu yılın iki aylık döneminde en fazla şirketin açıldığı il 71 şirketle Malatya olurken, bu ili 66 şirketle Van, 48 şirketle Elazığ izledi, Erzurum 42 şirketle dördüncü oldu. Dönemde en çok şirket Elazığ’da kapandı. 11 şirketin kapandığı bu ili 9 şirketle Malatya, 7 şirketle Erzurum, 5 şirketle Bingöl ve Van illeri takip etti.
KURULAN VE KAPANAN İŞLETMELER
Doğu Anadolu Bölgesinde en çok sayıda gerçek kişi ticari işletmesinin kurulduğu il 57 işletmeyle Van olurken, bu ili 45 işletmeyle Malatya, 31 işletmeyle Erzincan ve 30 işletmeyle Erzurum izledi. Dönemde en çok sayıda gerçek kişi ticari işletmesinin kapandığı il ise 45 işletmeyle Van oldu. Bu ili 23 işletmeyle erzurum takip etti.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nereden nereye geldik?...
Osmanlı döneminde Anadolu’nun en önemli tahıl ve hayvancılık merkezlerinden ...
Genç Girişimciler bir ilke imza attılar
Erzurum’da eğlence sektörü giderek boyut büyütüyor. 21 yaşındaki iki genç ...
TESK’ten AVM tepkisi
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, İstanbul'da başlatılan 'Shopping ...
 
Tarımsal Destek uygulaması start aldı
Pasinler İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerince yapılan açıklamada 35 tarımsal ...
Hayvancılıkta ‘angus açılımı’
Narman ilçesinde 2011’de bin adet Angus ırkı suni tohumlama yapılmasının ...
Erzurumlu girişimciden örnek uygulama
Erzurum’da yaklaşık 65 yıldır bal, peynir ve süt ürünleri üzerine satış ...
 
Organik tarım icmalleri askıya çıktı
2010 üretim sezonu Organik Tarım Desteği ile ilgili çiftçi detayındaki ...
Teşvikte 2011 siftahı
Hazine Müsteşarlığı Ocak 2011 Aylık Yatırım Teşvik Bülteni yayımlandı. ...
İhracatta 2010 bilançosu
Erzurum 26 milyon 299 bin 412 dolarlık ihracat hacmiyle Türkiye iller ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva