ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Jandarmadan kaçakçılık operasyonu
Jandarmadan kaçakçılık operasyonu
HABERLER>SPOR
14 Temmuz 2016 Perşembe - 16:14

2 yılda 107 takım Erzurum’da kamp yaptı

Büyükşehir Belediyesi Yüksek İrtifa Kamp Merkezi Süper Lig ekiplerinin gözdesi oldu

2 yılda 107 takım Erzurum’da kamp yaptı

Büyükşehir Belediyesi Yüksek İrtifa Kamp Merkezi Süper Lig ekiplerinin gözdesi oldu. Spor Toto Süper Lig’in güçlü ekiplerinden Gençlerbirliği ile PTT 1.Lig’de yer alan Göztepe, Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde yeni sezona hazırlanıyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken Dağı eteklerindeki kamp merkezinde güç depolayan futbol takımlarının antrenmanlarını izledi. Başkan Mehmet Sekmen, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Erzurum yüksek rakımıyla futbol takımları için önemli bir kamp merkezidir” dedi. Sekmen, şunları kaydetti: “Biz göreve geldiğimiz zaman, ‘Erzurum yüksek irtifa kamp merkezi olacak' diye bir sloganımız vardı. Bütün sporlar açısından, takımlar ve sporcular sezona başlarken yüksek irtifalı yerlerde kamp yapıyorlar. Önce yüksek irtifada fizik bakımından, kondisyon bakımından çalışma yaptıktan sonra sezona başlıyorlar. Erzurum buna çok uygun yerlerden birisidir. Palandöken Dağı’nın eteklerinde yaklaşık 2000 metre rakımlı Yüksek İrtifa Kamp Merkezi bir enerji deposudur. Kış turizminin önemli merkezlerinden olan Erzurum, yazında yayla turizmine ve Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'ne ev sahipliği yapıyor. Sezon başlamadan takımlar yüksek irtifada kamp yaparak sezona hazırlanıyorlar. Bu kamp merkezlerinin yüksek rakımda olması lazım, otellere yakın olması lazım, nemin olmaması lazım. Görüldüğü gibi Palandöken’deki Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde bir yandan rüzgâr esiyor, bir yandan güneş var, bir yandan da takımlar antrenman yapıyor.”

 2 YILDA 107 TAKIM ERZURUM’DA KAMP YAPTI

 Başkan Mehmet Sekmen, kamp merkezinde 2 yılda 107 takımın kamp yaptığını ifade etti. Sekmen, şöyle devam etti: “2014-2015 sezonunda 37 takım, 2015-2016 sezonunda da 70 takım gelerek burada kamp yaptı, şimdi 2016-2017 sezonunda inanıyorum ki yine 50’nin üzerinde takım burada kamp yapacaktır. Gelecek yıllarda burada aynı anda onlarca takım inşallah kamp yapma imkânına kavuşacak. Yeni antrenman sahaları yapıyoruz. Birçok ildeki bu tip antrenman sahaları şehir merkezlerinden çok uzak ve böyle bir yüksek rakımı yakalamaları mümkün değil. Bir de bu tip tesislere sahip olmaları çoğu yerde mümkün olmuyor. Yüksek irtifa şartlarında sahalar oluşturduk, antrenman sahaları, soyunma odaları ve diğer çalışma alanları söz konusu… Buraya gelen takımlarımız otellerden en fazla 5 dakika sonra antrenman sahalarına ulaşıyor. Burada kamp yapan takımlar, teknik adamlar, futbolcular ve diğer sporcular hepsi bize teşekkür ederek gitti. Böyle bir alanı tespit ederek Türk sporuna kavuşturmamızdan dolayı teşekkür ettiklerini ifade ettiler. Şunu ifade ediyorum, tüm takımlarımız yeni sezona başlarken gelip kamplarını Erzurum’da yapsınlar. Gelecek yıllarda tüm spor dallarında, kış ve yaz spor dallarında, Erzurum’un adını duyuracak Erzurumlu sporcularımızı görmemiz mümkün olacak. Bu vesileyle herkesi Erzurum’umuza davet ediyorum.”

 “ERZURUM HER ŞEYİ İLE MÜKEMMEL BİR ORTAM”

 Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, “Erzurum her şeyiyle müthiş bir ortam” dedi. Üzülmez, şu değerlendirmeyi yaptı: “Çalışma ortamıyla, kamp ortamıyla, oyuncuların buraya adapte olması gibi Dadaşlar diyarı her şeyi ile güzel bir ortama sahip. Burayı uluslararası arenada kullanmamız gerekiyor. Otelle saha arası beş dakika… Yabancı oyuncularımla konuşuyorum, yabancı oyuncularım daha önceki kamp yaptıkları yerlerle burayı kıyasladıkları zaman ‘Müthiş bir ortam, müthiş bir atmosfer’ diyor. İklimiyle, sahalarıyla, tesisleriyle, ambiyansıyla, oteliyle, yemeğiyle güzel bir ortam var. Yurtdışında uzun yıllar kamp yaptım. Tüm samimiyetimle açıkça söylüyorum, yurtdışındaki kamp merkezlerinden daha güzel bir ortam. Burada enerji depoluyoruz, hem fiziksel anlamda hem taktiksel anlamda iyi çalışıyoruz. Erzurum’da Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'ndeki bu kazanımlarımız daha sonraki süreçte bize olumlu anlamda geri dönecek. Konyaspor geçen sene burayı tercih etti, meyvelerini aldı. Gerçekten çok önemli işler yaptı. Bizde bu sene burayı tercih ettik, inanıyorum ki bizde meyvelerini alacağız. Umarım Konya’nın geçen sene yakaladığı başarıyı bu sene de biz tekrarlarız. Bu güzel ortamı oluşturan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Tabi ki bu imkânlardan daha fazla takımın istifade etmesi ve burayı tercih etmesi gerektiğini düşünüyorum.”

 “TESİSLER GÜZEL, İMKÂNLAR GÜZEL”

 Göztepe A.Ş. Teknik Direktörü Okan Buruk da, şehrin tesis ve imkânlarının önemine dikkati çekti. Teknik Patron Buruk, şunları kaydetti: “Bizim takımımız geçen sene de burayı tercih etmişti ve çok memnun kalmışlardı. Buraya geldiğimizde bunu bir kez daha görüyoruz. Tesis güzel, imkânlar güzel, otel güzel, her şey güzel. Erzurum’un insanları da güzel, özellikle bunun da altını çizmek gerekiyor. Bizimle gerçekten çok ilgileniyorlar. Sahalar çok güzel, zeminleri çok güzel. Bizim için önemli olan hava şartları, saha zemini, konaklama… Hepsi mükemmel. Çok güzel geçiyor. İnşallah buraya gelecek takımların sayısı artarsa, gelen takımların kalitesi de yükselirse inanıyorum ki en çok tercih edilen yerlerden biri olacaktır. Çünkü yurtdışındaki kamp merkezlerini de biliyoruz, bu ortamı bulamadığımız çok yer oldu. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’e ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz.”

 
Adaletten kaçamadı
 
Bakan Ala Erzurum’da
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumspor, kondisyon depoladı
BB Erzurumspor, yeni sezon hazırlıklarını kondisyon depolayarak sürdürdü.
Utlu’nun Erzurumspor mutluluğu
M.AKDAĞ-Erzurumspor’un Kartalspor’dan transfer ettiği Erzurum’un çocuğu ...
MHK hakem listesini açıkladı
Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, 2016 - 2017 Sezonu'nda ...
 
Yıldırım: ‘Bismillah dedik, başladık’
MAHMUT AKDAĞ-Teknik Direktör Ahmet Yıldırım, “Bismillah dedik başladık. ...
Sağlık için spor
M.COŞKUN-Erzurum’da sağlık için pedal çeviren gençler, ‘Bağımlı olma, ...
Uğur Utlu ilgi odağı oldu
M.COŞKUN-Erzurumspor’un gözde transferlerinden geçtiğimiz sezon Kartalspor’da ...
 
Büyükşehir Yaz Spor okulları açıldı
Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 16 branşta 3 bin öğrencinin katıldığı ...
Gençlerbirliği Erzurum'da
Gençlerbirliği 2016-2017 futbol sezonu ilk etap kamp çalışmalarına Erzurum'da başladı.
TBPF’den Arıcı Açıklaması: Mağduriyet yok!
Buz pateni veteran sporcusu Naz Arıcı’nın Kanada’da düzenlenen bir yarışmaya ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva