ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
22 Ocak 2019 Salı - 12:24

2 çocuğa can oldu

Bayburt'ta yaşayan Mehmet ve Yasemin Demir çifti, 8 Ocak’ta kaybettikleri tek evlatları Ömercan’ın (3) organlarını bağışladı. Ömercan'ın 2 böbreği ve bir karaciğeri 2 çocuğa umut olurken, acılı ailenin tek isteği organların bağışlandığı iki çocuktan haber almak.

2 çocuğa can oldu

Bayburt'ta yaşayan Mehmet ve Yasemin Demir çifti, 8 Ocak’ta kaybettikleri tek evlatları Ömercan’ın (3) organlarını bağışladı. Ömercan'ın 2 böbreği ve bir karaciğeri 2 çocuğa umut olurken, acılı ailenin tek isteği organların bağışlandığı iki çocuktan haber almak.

Solunum yetmezliği ile kaldırıldığı Erzurum'daki hastanede beyin ölümü gerçekleşen Ömer Can Demir'in babası yıllar önce tanık olduğu bir olaydan etkilenip, minik oğlunun organlarını bağışladı. Baba Mehmet Demir, GATA'da 13 yıl önce hastanede oda arkadaşı olan bir askerin, organları bağışlanan başka bir askerin kalbi ile hayata tutunduğunu hatırlayarak oğlunun organlarını bağışladı. Ömer Can'ın 2 böbreği ve bir karaciğeri 2 çocuğa umut oldu.

“O ANLAR AKLIMA GELİNCE DAYANAMADIM”

Evlerinin neşesi, ailenin tek evladı olan Ömer Can’ın organlarını bağışlama fikrinin ilk başta kendilerine çok zor geldiğini ifade eden acılı baba Mehmet Demir, 13 yıl önce yaşadığı olaydan etkilendiğini belirterek, “Orada beyin ölümü gerçekleşip ve ailesinden izin alınarak onun kalbinin orada bekleyen çocuğa takılarak hayata dönmesine ben şahit oldum. Onlar aklıma gelince benim çocuğumun da aynı şekilde başkalarına vesile olabileceğimizi düşünerek vermek istedim. Tabi bunu ailemle de paylaşmak istedim. Yine o gün akşam doktor arkadaşlarıma da bu konuyu sordum. Kararın çok zor olduğunu ancak çok güzel bir şey yapacağımı söylediler. Ben de çocuğumun organlarını bu şekilde bağışladım” ifadelerini kullandı.

“EN BÜYÜK SEVİNCİMİZ O İKİ ÇOCUĞUN YAŞAMA TUTUNMUŞ OLMASI”

Daha sonra koordinatör doktorun böbrek ve karaciğer bağışı bekleyen iki çocuk bulduğunu öğrendiklerini söyleyen Demir, “Tabi bu bizim için bir şekilde yaşama kaynağı oldu. Bizim için bir umut oldu. İki kişinin bulunduğunu ve bunlara gönderileceğini söylediler. Akşam saatlerinde ameliyatın başladığını söylediler. Ben de orada bulunmak istedim ama dayanamayacağımı söyledikleri için ben de orada bulunmadım. Beni her türlü gelişmeden haberdar edeceklerini söylediler. Ameliyatın başlangıcından bitişine, organların ambulans helikopterle gönderildiği ana kadar bizi her türlü gelişmeden haberdar ettiler. Bu gelişmelerden haberdar olunca eşimle benim de hayata tutunma sebebimiz oldu. Çünkü iki çocuk kurtulacaktı. Bizim çocuğumuz gibi olmayacaktı. Ve iki aile de bizim gibi yıkılmayacaktı. Şu andaki en büyük sevincimiz o iki çocuğun yaşama tutunmuş olması. Onların sağlık durumunun iyi olduğunu öğrenebilirsek o da bize ayrı bir sevinç verecek. Onların ailelerinin mutluluğu bizim için hakikaten büyük bir sevinç. Acımızın yanında bu bizi ayakta tutuyor şu anda. Bu ailelerin mutluluğunu düşündükçe biz serinliyoruz” dedi.

“O ÇOCUKLARI BİR KEZ GÖREBİLSEK BİZİM İÇİN HAYAT OLUR”

Tek isteklerinin o çocukları bir kez olsun görmek olduğunu ifade eden Demir, duygusunu şöyle dile getirdi:

“O çocukları sadece bir kez görebilsek bizim için hayat olur. Sonuçta hiç tanımadığımız bilmediğimiz kişiler ama onları kendi evladımız gibi hissediyoruz. Ben de eşim de iki tane hiç tanımadığımız evladımız varmış gibi düşünüyoruz. O çocukları sadece bir defa görsek veya iyi olduklarını bilsek o bile bize mutluluk olarak yetecek.”

“BİN DEFA OLSA YİNE YAPARIM”

Organ bağışının önemine de değinen baba Demir, “Bir evlat kaybetmek ne kadar acıysa bir çocuk kurtarmak da benim için o kadar değerli” diyerek şunları ekledi: “Ben bunu bir defa yaşadım. Bir daha olsa yine yaparım. Hatta bin defa olsa yine yaparım. Çünkü ben organ naklinin ne kadar önemli olduğunu kendi hayat tecrübelerimle de yaşadım. Şu anda kendi üzerimizde, kendi hislerimizde bunu yaşamak veya yaşatmak çok güzel bir duygu.”

 
ETÜ - İTÜ KKTC arasında Akademik işbirliği
 
Palandöken'de sömestr yoğunluğu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aç domuz sürüsü Kümbetli yoluna çıktı
Kars’ta kar yağışının ardından yiyecek bulmakta zorlanan domuz sürüsü köye indi.
Erzurum’da “Sıfır Atık” gündemi
Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden uzmanlar tarafından AFAD ...
Rekor yine Erzurum’un
Kar yağışının ardından Sibirya soğuklarının etkili olduğu Doğu Anadolu ...
 
Palandöken THH üyelerine takdir belgesi
Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünce, ...
Horasan’da ‘Verem Savaşı Eğitim ve Propaganda Haftası’ etkinlikleri
Horasan Toplum Sağlığı Merkezi tarafından "Verem Savaşı Eğitim ve Propaganda ...
Meteorolojiden Kuvvetli Fırtına uyarısı
Erzurum, Erzincan, Kars ve Ardahan...
 
Palandöken Cıvıl Cıvıl
Avrupa'nın en uzun pistlerinden birine sahip olan Erzurum Palandöken Kayak ...
Vali Memiş destek sözü verdi
Erzurum Valisi Okay Memiş, Mobbing ile Mücadele Derneği Erzurum Temsilci ...
Aşkale buz kesti
Aşkale'de sabah saatlerinde termometreler eksi-19'u gösterse de vatandaşlar ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva