ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan kaçamadılar
Jandarmadan kaçamadılar
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
HABERLER>EKONOMİ
5 Mart 2020 Perşembe - 05:09

2. OSB’de 33 firma daha faaliyete başlayacak

Özakalın, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde tam kapasite ile çalışmaya başladığında 3-4 Bin kişinin istihdam edileceği Tekstilkent’in faaliyete geçtiğini, 33 yerel firmanın da kısa süre sonra faaliyete geçeceğini açıkladı.

2. OSB’de 33 firma daha faaliyete başlayacak

Özakalın, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde tam kapasite ile çalışmaya başladığında 3-4 Bin kişinin istihdam edileceği Tekstilkent’in faaliyete geçtiğini, 33 yerel firmanın da kısa süre sonra faaliyete geçeceğini açıkladı.

Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında Erzurum’da, Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğinin artırılması amacıyla oluşturulan, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) İl Planlama ve Geliştirme Kurulu toplantısı yapıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AR-GE Teşvikleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Behiye Canan Ünlü’nün başkanlığında Palandöken Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya; Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim Özakalın, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Bölge Müdürü İbrahim Seyhan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Küçükler, KOSGEB İl Müdürü Umut Tan, Ticaret İl Müdür Vekili Elif Tan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Burhan Salın, Ata Teknokent Genel Müdürü ve KÜSİ İl Koordinatörü Doç. Dr. Ersin Karaman ile ESOB, DAP, KUDAKA, 1. OSB’den temsilciler katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan KÜSİ İl Koordinatörü Doç. Dr. Ersin Karaman, kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesinin şehrin gelişimine ve sağlayacağı katma değere dikkati çekerek, işbirliği kültürünün artırılması için özveriyle yoğun bir çaba göstereceklerinin altını çizdi.

Toplantıda daha sonra konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AR-GE Teşvikleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Behiye Canan Ünlü de, Bakanlık olarak yeni dönem KÜSİ çalışmalarına başladıklarını belirterek, “Yeni dönemde çalışmalarımıza yön vermesi açısından illerden kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin taraflarının bize yaptıkları ve yapacakları geri dönüşler büyük önem taşıyor. Faaliyet alanlarımızı bir önceki dönem çıktılarını dikkate alarak belirliyoruz. Bu sebeple tarafların her türlü işbirliğine açığız. Bu toplantıda da Erzurum özelinde yapacağımız çalışmalar için bir yol haritası belirlemeye çaba göstereceğiz” diye konuştu.

“SAHADAKİ SONUÇLARINI GÖRMEK İSTİYORUZ”

Toplantıda ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın da konuyla ilgili düşüncelerini dile getirdi. Konuşmasında, Erzurum’da özellikle son 15 yıldan bu yana kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi anlamında birçok toplantı düzenlendiğini anlatan Özakalın şunları söyledi; “Bizler ticaretin ve sanayinin temsilcileri olarak artık sahada da bu işbirliğinin neticelerini görmek istiyoruz. Bu konuda üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Aslında bu işbirliğinin tesis edilmesi için şehrimizin birçok avantajının ve altyapısının olduğunu düşünüyoruz. Her iki üniversitemizde bu iş için çaba harcayan akademisyen potansiyelimiz ile iş dünyamızın genç ve dinamik girişimcileri KÜSİ’nin geleceği adına bize umut veriyor. Bu iki kesime gerekli kamu desteğinin de sağlanmasıyla çok verimli sonuçların alınacağına inanıyoruz. Bize göre; Valilik bünyesinde oluşturulacak ve bu işbirliğinin takibini yapacak, kurumlar arasındaki işbirliğini sağlayacak ve sonuç alabilecek bir çatı kuruluşa ihtiyacımız var.”

Özakalın, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde tam kapasite ile çalışmaya başladığında 3-4 Bin kişinin istihdam edileceği Tekstilkent’in faaliyete geçtiğini, 33 yerel firmanın da kısa süre sonra faaliyete geçeceğini belirterek, “Sanayicimiz, üreticimiz pratikte sonuç aldığı çalışmalara daha pozitif bakıyor. 2. OSB’de olduğu gibi KÜSİ ile neticeye varılacak her çalışma sanayicimizi daha da heyecanlandıracaktır. İnşallah üretimimiz arttıkça istihdam da artacak, göç önlenecek ve ekonomik refah seviyemiz yükselecektir” dedi.

Özakalın ayrıca, KÜSİ çalışmaları kapsamında şehrin envanterinin çıkarılması, önceliklerinin, kaynaklarının, potansiyelinin, avantajları ve dezavantajlarının belirlenmesinin de önemine değinerek, bu konuda üniversitelerin yanı sıra, ETSO, KUDAKA, KOSGEB ve ilgili diğer kurumların birlikte çalışmasının doğru sonuçlara ulaşılması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Palandöken Kaymakamlığı’ndaki KÜSİ toplantısı yapılan sunumun ardından katılımcıların görüşlerini dile getirmesiyle devam etti.

 
'Bütün dualarımız Türkiye'yle'
 
Orhan, AZMEK vizyonunu paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumluluğa yakışmayan görüntü !
Erzurum’da yeni açılan bir mağazadan alışveriş yapmak isteyen yüzlerce ...
Erzurum Şubat TÜFE’si açıklandı
ÖZEL - TÜİK Şubat 2020 dönemi Erzurum İstatistik Bölgesi TÜFE sonuçlarını ...
Çoruh Havzasında harika proje
Türkiye’nin vizyon projelerinden Yusufeli Barajı inşaatında çalışmalar ...
 
66 ilde 73 İş Kulübü hizmet veriyor
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İŞKUR’un ...
Karaca, “Yüreğimiz Mehmetçikle”
Karaca Türk Silahlı Kuvvetlerin Suriye’de başlatmış olduğu Bahar Kalkanı ...
“Vatan olmadan gelecek olmaz”
Hak Sen Konfederasyonu Erzurum İl Başkanı İlim Gödekmerdan, Bahar Kalkanı ...
 
Erzurum SGK’dan örnek duruş
Erzurum Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ,İdlip de şehit olan 33 Asker için il binasına dev afiş astı.
Erzurum dış ticaretinde yüzde 122’lik artış
EKONOMİ - ÖZEL - Erzurum’dan ihracat ve ithalat odağında gerçekleştirilen ...
Erzurum ocak ayı taşıt varlığı açıklandı
EKONOMİ - ÖZEL - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 ocak dönemi motorlu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva