ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
28 Haziran 2012 Perşembe - 13:22

17 mahalle dönüşüm bekliyor

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, ilçe sınırları içerisinde, 2.5 milyon metrekare arsa, 1.8 milyon metrekare enkaz bulunduğunu belirterek, yeni bir Erzurum kurulması için 1 milyar lira gerektiğini belirtti.

17 mahalle dönüşüm bekliyor

ERZURUM (İHA) - Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, ilçe sınırları içerisinde, 2.5 milyon metrekare arsa, 1.8 milyon metrekare enkaz bulunduğunu belirterek, yeni bir Erzurum kurulması için 1 milyar lira gerektiğini belirtti. Erzurum’un merkezinde Kentsel Dönüşümü başlatan, Yakutiye Kent Meydanı, mesire alanları ve uygulama parklarıyla nitelikli projelere imza atan Ali Korkut, 17 mahallede dönüşümün zorunlu olduğunu söyledi. Korkut, “9 mahallede kentsel dönüşüm yürüyor. Yakutiye ilçe sınırlarında yer alan alanların envanterini çıkardık. Ciddi para ve emek gerekiyor. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle tüm projelerimiz tamamlanacaktır” dedi.
Yakutiye Belediyesi, Erzurum merkezini oluşturan bölgelerde ciddi bir çalışmaya imza attı. Yapılan alan çalışmalarıyla Erzurum’un sorunlu bölgelerinin envanterleri ince ayrıntılarıyla çıkarıldı. Başkan Ali Korkut’un talimatıyla yapılan çalışmalarda ciddi bir veri bankası oluşturuldu. Ali Korkut, devam eden projelerin yanı sıra genel bir envantere ihtiyaç duyulduğunu belirterek planlı çalışma yaptıklarını ifade etti. Korkut, “Erzurum’un merkezini oluşturan Hacıcuma, Taş Mescit, Narmanlı, Sultan Melik, Rabiahatun, Mehdiefendi, Habipefendi, Hasanibasri, Gürselevler’de Kentsel Dönüşüm Projelerimiz yürüyor. Yer yer kamulaştırma çalışmaları yüzde 99’a varan bölgeler var. Yakutiye sınırlarımız içerisinde kentsel uygulama ihtiyacı duyulan çok alan bulunuyor. Bu bağlamda ciddi bir envanter çalışması yaptırdım. Ortaya çıkan rakamlar oldukça yüksek. Örneğin kentsel dönüşüm yaptığımız mahalleler ile birlikte envanter çalışmasına giren alanların toplam arsa büyüklüğü 2.5 milyon metrekare, enkaz ise 1.8 milyon metrekare. Buralarda 2012 birim fiyatları dikkate alındığında 1 milyar lira gibi bir mali portre ortaya çıkmaktadır. Yakutiye ilçe sınırlarında yapılacak değişim için ciddi para ve emek gerekiyor. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ufku ve Erzurum’umuza olan özel desteğiyle başladığımız ve diğer bölgelerde çalışmalar tamamlanınca Erzurum yeni baştan yapılmış olacaktır. Bu tablo beni çok heyecanlandırıyor” şeklinde konuştu.
İŞTE YAKUTİYE’NİN KENTSEL ENVANTER
Yakutiye Belediyesi, kentin sorunlu bölgelerinin envanterini çıkardı. Korkut, toplam maliyetin 2012 birim fiyatları üzerinde 1 lira olduğunu söylediği çalışmanın detayları şöyle:
Toplam alan büyüklüğü 2.5 milyon 492 metrekare, toplam enkaz büyüklüğü 1.8 milyon metrekare, toplam bedel ise 1 milyar lira.
Şehirler Mahallesi: 362 bin 598 m2 arsa, 271 bin 949 m2 enkaz, bölgenin arsa m2 birim fiyatı 120, enkaz m2 birim fiyatı 240, arsa toplam bedeli 43 milyon 511 bin 760, enkaz toplam bedeli 65 milyon 268 lira.
Yukarı Sanayi bölgesi: 279 bin 663 m2 arsa, 209 bin 747 m2 enkaz; bölge için arsa m2 birim fiyatı 140, enkaz birim fiyatı 240, arsa toplam bedeli 39 milyon 153, enkaz toplam bedeli 50 milyon 339 lira.
Aşağı Sanayi bölgesi: 561 bin 538 m2 arsa, 421 bin 154 metrekare enkaz. Bölge için arsa metrekare birim fiyatı 120, enkaz metre kare birim fiyatı 240, arsa toplam bedeli 67 milyon 385, enkaz toplam bedeli ise 101 milyon 77 lira.
Dağ Mahallesi: 715 bin 528 m2 arsa, 536 bin 646 metrekare enkaz. Dağ mahallesinde arsa birim fiyatı 120, enkaz birim fiyatı 240 lira. Toplam arsa bedeli 85 milyon 864, enkaz bedeli 128 milyon 795 lira.
Çırçır Mahallesi: 50 bin 352 metrekare arsa, 25 bin 426 m2 enkaz. Çırçır mahallesinde arsa metrekare birim fiyatı 600, enkaz birim fiyatı ise 340 lira. Toplam arsa bedeli 30 milyon 211. Enkaz bedeli ise 8 milyon 645 lira.
Hasani Basri 1 Etap: 14 bin 559 metrekare arsa, 4 bin 800 metrekare enkaz, bölge için arsa birim fiyatı 400, enkaz m2 birim fiyatı 340, arsa toplam bedeli 5 milyon 823 bin, enkaz bedeli 1 milyon 632 bin lira.
Hasani Basri 2. Etap: 34 bin 237 metrekare arsa, 9 bin 682 m2 enkaz, bu bölge için arsa birim fiyatı 400 bin, enkaz birim fiyatı 340 lira, arsa toplam bedeli 13 milyon 695 bin, enkaz toplam bedeli ise 3 milyon 292 bin lira.
Küçük Sanayi Siteleri: 235 bin 17 metrekare arsa, 188 bin 14 metrekare enkaz. Küçük Sanayi Sitelerinde arsa m2 birim değeri 500, enkaz m2 birim değeri 340 lira. Arsa toplam bedeli 117 milyon 509 bin, enkaz bedeli ise 63 milyon 925 bin lira.
ERZURUM’UN EN GÖZDE SEMTİ “HACICUMA”
Yakutiye Belediyesinin Hacıcuma’da başlattığı Kentsel Dönüşüm Projesi alan olarak 243 bin metrekareyi buluyor. Bu alan üzerinde 2 bin 445 adet bina bulunuyor. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, “Burada 243 bin metrekarelik bir alandan söz ediyoruz. Bölgede 2.445 adet bina var ve yüzde 80’i gecekondulardan oluşmakta. Bölge tamamen kamulaştırılacak. Mali portresi 106 milyon lirayı buluyor. Proje içerisinde Kevelciler caddesindeki tarihi doku, Dericiler, Semaverciler, Şapkacılar gibi eski tarihi dokuyu anımsatacak yeni bir şehircilik anlayışı geliştirilecek. Bu projemiz ile Erzurum’da korunmayan bütünselliğin korunması sağlanacak. Eskiye saygılı yeni yorum arayışları olacak” derken, Korkut “Çifte minareler, Kale, Üç Kümbetler, Aziziye tabyaları üçgeni arasında önemli bir nokta. Ekonomik kaygılar göz önüne alınarak, yaşayan insanların kaygılarını göz önüne alarak proje geliştireceğiz” ifadesini kullandı.
HASANİBASRİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ
47 dönüm bir alanı kapsayan Hasanibasri Projesi, kamulaştırma çalışması tamamlanarak ihale aşamasına gelmiş bulunuyor. Hasanibasri Kentsel Dönüşüm Projesi, uygulanacak örnek projeyle şehir merkezine yeni bir görünüm kazandıracak.
ÜÇ KÜMBETLER’DE İKİNCİ KENT MEYDANI GELİYOR
Yakutiye Kent Meydanı ile Erzurum’a ilk kent meydanını kazandıran Ali Korkut, daha büyük bir kent meydanının Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi içerisinde yer aldığını söyledi. Korkut, Üç Kümbetler Projesi içerisinde Kent Müzesi ve Ziyaretçi Karşılama Merkezi, Fuar Alanı ve Kongre Merkezi, Alışveriş Merkezi, Butik Oteller ile dev bir meydan bulunduğunu ifade etti. Korkut, proje ile şehrin ufkunun değişime uğrayacağını belirterek “Erzurum kent merkezinde şu ana kadar "fuar ve kongre merkezi", "kent müzesi", "hipermarket", "yapı marketi" ve "butik otel" tarzı konaklama mevcut değildir. Bunları sağlayacağız. Şüphesiz ki, ulusal ekonomilerin performansı uzun dönemde kentlerin ekonomik performansıyla doğru orantılı olmaktadır. Bu çerçevede kentsel sistemlerin düzenlenmesi için kentleşme ve göç süreçlerinin yönlendirilmesinde büyüme kutupları politikası kullanılmaktadır. Projelerimiz bunun altyapısını oluşturacaktır” dedi.
EKONOMİ YAKUTİYE İLE CANLANDI
Yakutiye Belediyesi Kentsel Dönüşüm Uygulamaları çerçevesinde son 2 yıl içerisinde Erzurum ekonomisine 100 milyon lirayı bulan kaynak aktarımı yaptı. Ali Korkut, özellikle inşaat sektörünün Yakutiye ile yüzünün güldüğünü anımsatarak, bu sayede üretilen kaynağın geniş kesimlere yayıldığına işaret etti. Korkut, hedeflerinin nitelikli projeler geliştirip, kalıcı değerler üretmek olduğunu söyledi.

 
25 il Erzurum’da buluşuyor
 
Zimmet davası sonuçlandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Halil karakas 25 Mayıs 2022 Çarşamba 14:53

Mrhb iyi çalışmalar benim erzurumda gaziler mah gazı ahmet muratpaşa cad no 118 numaralı suan kargaşa halde 277 metre kare atsam var acaba o semtte çalışmalar ne zaman başlayacak yeni adı kurtuluş mah

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Horasan ve Aşkale’de deprem
Horasan ve Aşkale ilçelerinde bugün sabaha karşı iki hafif şiddetli deprem meydana geldi.
Kazaya davetiye çıkarıyorlar
Düğün konvoylarında camlardan sarkanlar kazalara davetiye çıkartıyor. ...
Şifa Ukraynalı konukları ağırladı
Ukrayna Türk Okulu Chernomorsky Lisesi’nden yaklaşık 20 öğretmen yaz tatili ...
 
Tortum Gölü 'koruma' bekliyor
Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 1 Haziran 2000 ...
Asırlık nine gençlere taş çıkarıyor
105 yaşındaki Fatma Nine, ilerlemiş yaşına rağmen adeta gençlere taş çıkarıyor.
Organları 4 kişiye umut oldu
Ordu’da bir hafta önce ormanda çalışırken üzerine ağaç düşmesi sonucu ...
 
Yakutiye'de sosyal atılım
Yakutiye Belediyesi’nin sosyal merkezlerinde, usta öğretmenler eşliğinde ...
Hayvancılığa çağdaş destek
Oltu ilçesinde kadınlara süt sağma makinası dağıtıldı.
'Erzurum, Ortaasya ile buluşuyor'
Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva