ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>TÜRKİYE
12 Ağustos 2018 Pazar - 11:38

16 Türk hacı adayı hayatını kaybetti

Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Koordinasyon ve İskan Ekip Başkanı Remzi Bircan, bu yıl 16 Türk hacı adayının çeşitli nedenlerle hayatını kaybettiğini açıkladı.

16 Türk hacı adayı hayatını kaybetti

Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Koordinasyon ve İskan Ekip Başkanı Remzi Bircan, bu yıl 16 Türk hacı adayının çeşitli nedenlerle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, Hac Umre Daire Başkanı ve Mekke Koordinasyon ve İskan Ekip Başkanı Remzi Bircan, Mekke Ayniyat ve İaşe Ekip Başkanı Yaşar Çapcı, 2018 yılı Hac Organizasyonu Koordinasyon Toplantısı yaptı. Toplantıda konuşan Prof. Dr. Ramazan Muslu, "Cenabı Hak'tan niyazımız, inşallah ülkemizden ve çeşitli İslam ülkelerinden gelen hacılarımızın sağlık, sıhhat ve afiyet içerisinde hac görevlerini yerine getirerek, ülkelerine salimen, dönmeleridir" dedi.

Mekke Koordinasyon ve İskan Ekip Başkanı Remzi Bircan ise, ilk kafilenin 18 Temmuz 20018 tarihinde ulaştığı Suudi Arabistan topraklarına son kafileyi ise 16 Ağustos'ta beklediklerini ifade etti. Bircan, "Bu organizasyon büyük bir organizasyon. Konaklamasından iaşe hizmetlerine, sağlıklarından, irşatlarına Mekke-i mükerremedeki otellerinden Kabe-i Muazzamaya intikalleri, almış oldukları hediyelik eşyalarını ülkelerindeki adreslerine teslimatına kadar her alanda, başkanlığımız ilgili kuruluşlarla iş birliği içerisinde vatandaşlarımızın hizmetlerini her daim en üst seviyeye çıkarmanın gayesi içerisinde oldu. Türkiye'den ilk kafilemiz 18 Temmuz 2018 tarihinde Antalya birinci kafile gelmiştir. Hac öncesinde ise gelecek en son kafilemiz ise Ankara 29. kafilesi olacaktır. 16 Ağustos 2018 tarihinde Mekke-i mükerremeye ulaşacaktır" dedi.

DÖNÜŞLER 20 EYLÜL'DE SONA ERECEK

Bircan, "Hacdan sonra Cidde'den Türkiye'ye dönecek olan İstanbul’a 22 kafilemiz gidecek. 20 Eylül 2018'de en son kafilemizi Medine-yi münevvereden Türkiye'ye uğurlamış olacağız" ifadelerini kullandı.

Bircan, en küçük hacı adayının İzmir'den, en yaşlı hacı adayının ise Adıyaman'dan olduğunu belirterek, "En küçük hacımız İzmir'den gelen 11.06.2018 doğumlu İzmir 10. kafileden Ali Rahman Kutlutürk, en yaşlı hacımız ise Adıyaman'dan 1.7.1915 doğumlu 103 yaşında Adıyaman ikinci kafilemizde bulunan Ayşe Topsait tezyemizdir. Hacılarımızın yaş ortalaması 60 civarındadır" dedi.

16 HACI ADAYI HAYATINI KAYBETTİ

Bircan, bugüne kadar 16 hacı adayının sıcak ve farklı sebeplerden hayatını kaybettiğini belirterek, "Hem Türkiye'de hem Cidde'de hem de Medine'de sağlık merkezlerimiz yer almaktadır. Sağlık her şeyin başıdır. Özellikle sıcak bir ortamda bulunuyoruz. Mekke-i mükerremede toplam 402 kişi sağlık personelimiz hizmet vermektedir. Medine’yi münevverede de sağlık ekiplerimizin sayısı ise 88'dir. Bugün itibariyle muayene olan hacı sayımız 23 bin 391 kişidir. Otellerimizden ambulansla alınarak, hastaneye götürüler hastalarımızın sayısı 333'dür. An itibariyle hastanemizde yatan hasta sayısı 208 civarındadır. Bu yıl 16 hacı adayımız da ne yazık ki hayatını kaybetti" ifadelerini kaydetti.

Bircan, hacı adaylarının 70 otobüs ile Kabe'ye götürüldüğünü belirterek, "Hacılarımız namaz vakitlerinde otellerinden alınarak, Kabe'ye götürülüyor. 70 otobüs ile 46 otelden hacılarımız alınıyor. Namaz çıkışında ise Kabe'den alınan hacılarımızın otellerine ulaşımı sağlanmaktadır" dedi.

Bircan, Türkiye genelinden 40 gazetecinin görev yaptığını, basınla ilgili 29 başkanlık personelinin görevlendirildiğini ifade etti.

HACILAR ARAFAT'TA ÜŞÜYECEK

Remzi Bircan, Arafat'taki çadırlarda bu yıl yapılan çalışma ile sanayi tipi klimaların takıldığını ve her yıl sıcaktan kavrulan hacıların çadırlarında bu yıl üşüyeceğini kaydetti. Bircan, “Arafat'ta son derece müthiş bir çalışma var. Geçen seneden farklı dolap tipi klimaların yerine sanayi tipi klimalara geçilmiş. Belki hacılarımız bu sene çadırlarımızda biraz üşüyecekler" şeklinde konuştu.

Mekke Ayniyet ve İaşe Ekip Başkanı Yaşar Çapçı ise, 10 bin metrekare alan üzerine kurulu büyük bir mutfakta hacılara 2 öğün yemek verildiğini söyledi. 45 bin hacıya günde 2 öğün ve bir de ara öğün yemek verildiğini anlatan Çapçı, "60 bin ekmeğimizi, poşetin içerisine koyarak, sağlık koşullarına uygun, hijyenik olarak sunuyoruz. Sabah kahvaltısında çorba çıkartıyoruz. Hacılarımızın sağlıklı beslenmesi için öğle öğünü için kumanya çıkartıyoruz. Yaklaşık 45 bin kişiye yemek vereceğiz" dedi.

Çapçı, 60 bin ekmek üretildiğini ve 420 aşçı ve aşçı yardımcısının mutfakta görev yaptığını da sözlerine ekledi.  Öte yandan bu yıl bin 416 şehit yakını ve gazinin kurasız hacca getirildiğini kaydetti.

 
Çermik Festivalinde yarışma heyecanı
 
Dolara inat çay 50 kuruş
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Dolar bizim yollarımızı kesmez”
Erdoğan, yastık altındaki dövizleri TL'ye çevirin çağrısında bulunarak, ...
Erenköy direnişi 54. yıldönümünde
Kıbrıs Türk mücadele tarihinde önemli bir yeri olan şanlı Erenköy direnişi ...
Cumhurbaşkanlığına ait atamalar yayımlandı
Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı ...
 
MSB ve Ticaret Bakan yardımcıları atandı
Milli Savunma ile Ticaret Bakanlıklarında bakan yardımcılıklarına atama ...
'Onların doları varsa bizim de Allahımız var'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye karşı kampanyalar yürütüldüğünü ...
2 Bakanlığa Bakan yardımcısı atandı
Tarım ve Orman ile Milli Eğitim Bakan yardımcılıklarına atama yapılmasına ...
 
Devlet Arşivleri Başkanlığına Ünal atandı
Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığına atama yapılmasına ilişkin ...
İçişleri Bakan Yardımcılığına 4 atama
İçişleri Bakanlığında bakan yardımcılığı görevlerine atama yapılmasına ...
Türkiye Uzay Ajansı'nda geri sayım
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Uzay Ajansı’nın uzay ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva