ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>TÜRKİYE
28 Temmuz 2018 Cumartesi - 05:31

“15 Temmuz öncesine göre çok daha güçlüyüz”

Oktay, 'Bugün 15 Temmuz öncesine göre çok daha güçlü, çok daha disiplinli, motivasyonu çok daha yüksek bir TSK’nın olduğunu vurgulamak isterim. ' dedi

“15 Temmuz öncesine göre çok daha güçlüyüz”

İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığında uçuş eğitimlerini tamamlayan değişik rütbelerdeki 52 pilot, diploma ve brövelerini törenle aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Bugün, 15 Temmuz öncesine göre çok daha güçlü, çok daha disiplinli, motivasyonu, kendine inancı çok daha yüksek bir Türk Silahlı Kuvvetlerimiz var” dedi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde eğitim alan ve uçuş eğitimlerini derece ile bitiren 52 pilota diplomaları ile bröveleri Çiğli 2. Ana Jet Üssü’nde düzenlenen törenle verildi. Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Hasan Küçükakyüz, 2. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Yaşar Kadıoğlu, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve mezun olan pilotların yakınları katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt dışında olduğu için törene katılamadığını fakat herkese selamlarını ilettiğini belirtti.

“15 TEMMUZ ÖNCESİNE GÖRE ÇOK DAHA GÜÇLÜYÜZ”

15 Temmuz darbe girişimine de değinen Oktay, şunları söyledi:

“15 Temmuz ihaneti sonrasında ülkemizin tüm kurumlarını hain FETÖ virüsünden temizlerken kurumlarımızın tamamını yeniden yapılandırma sürecine tabi tuttuk. Bu süreçte önceliği vatanımızın ve milletimizin güvenliğini emanet ettiğimiz kurumlara verdik. Harp okullarımızı da bu anlayışla daha nitelikli bir yapıya kavuşturduk. Attığımız bu kritik adımların meyvelerini hem içeride hem de dışarıda toplamaya başladık. Bugün 15 Temmuz öncesine göre çok daha güçlü, çok daha disiplinli, motivasyonu çok daha yüksek bir TSK’nın olduğunu vurgulamak isterim. Bizleri sevindiren en önemli unsur milli ve yerli ürünlerimizin gittikçe artan oranda kullanılmasıdır. Yerli İHA ve SİHA'larımızla, bunların yanında uçaklarda kullandığımız yerli mühimmatlar ve bunların entegrasyonunda da pilotlarımızın müthiş becerileri ile bunları en iyi sonuç alacak şekilde kullanmaları bizleri gururlandırdı.”

HÜR JETLER 2021’DE GÖKLERDE OLACAK

Yerli ve milli sistemlerle ilgili müjdeler de veren Oktay, “Yerli eğitim uçağımız Hürkuş ile bu yıl sonunda pilot eğitimlerine başlayacağız. Aynı uçağımızın silahlı olarak muharebelere bir yıl sonra katılacağı, Hür jetimiz ise 2021’de pilotlarımızın hizmetinde olacak. Özgün helikopterimiz T 625'in de uçuşunu bu yıl sonunda hedefliyoruz. Saldırı ve genel maksat tipi helikopter programlarımız tamamen özgün olup, ürün çıkarma faaliyetlerine devam ediyor. Milli muharip uçak tasarımız hızla devam ediyor. 2023 hedefine kilitlendik. Hedefimiz milli ve yerli, 5’inci nesil savaş uçağımızı kullanma imkanını pilotlarımıza vermek istiyoruz” dedi.

“UCUZ TEHDİTLERE BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Yeni dönemde yerli, milli ve asil duruşun güçlenerek devam edeceğine işaret eden Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye olarak medeniyetlere beşiklik yaptık. İnsanlık tarihine yön verdik. Tüm dünyanın gözbebeği olan stratejik bir coğrafyada yaşıyoruz. İçinde yer aldığımız bu coğrafyada fırsatları en iyi şekilde değerlendirmenin tehlikelere ve tehditlere karşı da kendimizi en üst seviyede hazırlamanın gayretinde olmalıyız. Tüm imkansızlıklara rağmen bayrağımızı indirtmedik. Vatanın üzerine namahrem eli değmesine izin vermedik. Ebediyete kadar da bağımsızlığımızdan, onurumuzdan taviz vermeyecek, ucuz tehditlere boyun eğmeyecek, bu topraklarda hür ve başı dik bir şekilde yaşamaya devam edeceğiz. Son yıllarda yaşadığımız her olay bize ülkemizin sosyal, siyasi, ekonomik ve askeri alanlarda daha güçlenerek yoluna devam etmesi gerektiğini gösterdi.”

“İKİ HAREKAT TSK’NIN GÜCÜNÜ DOSTA DÜŞMANA GÖSTERDİ”

Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerek terörle mücadele, gerekse Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı’nda sürdürdüğü üstün başarılar ile her açıdan gücünün doruklarında olduğunu ve bunu dosta düşmana gösterdiğini kaydeden Fuat Oktay, “Türkiye, Suriye meselesinde sahadaki ve masadaki konumunu perçinledi. 15 Temmuz FETÖ ihaneti sonrası gerçekleştirdiğimiz bu iki harekat Türkiye’nin askeri kapasitesini göstermesinin yanı sıra kahraman ordumuzun caydırıcılığını da güçlendirdi” dedi.

“GIPTA EDİLECEK BAŞARI KAZANDIK”

Törende konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ise Hava Kuvvetleri'nin sahip olduğu üstün teknoloji ürünü uçak ve silah sistemlerinin yanı sıra nitelikli, fedakar ve kahraman personeliyle dünyadaki emsalleri arasında seçkin bir konuma ulaştığını belirterek, şöyle konuştu:

“Dünyanın her bölgesinde varlık gösteren, dinamik ve çevik yapısıyla bölgesel ve küresel barışın korunmasına önemli katkıları olan Hava Kuvvetlerinin kendine verilecek her görevi yerine getireceğine olan inancım tamdır. Özellikle son dönemde bölücü terör örgütüne vurulan ağır darbede Hava Kuvvetlerinde görev yapan kahraman arkadaşlarımın büyük emeği vardır. Teröristle mücadele harekatımız en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecektir. Hemen hemen bütün pilotlarımızın katılımıyla gerçekleşen son dönemlerinin en kapsamlı harekatları olarak tarihe geçen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarında Hava Kuvvetlerimiz büyük çaplı bir harekatı planlayıp, emir ve komuta edebileceğini ve başarıyla icra edebileceğini dost ve düşman herkese göstermiş, gıpta edilecek bir başarı kazanmıştır. Bu vesileyle büyük bir özveri ve gayretle gece gündüz demeden görevini icra eden başta kıymetli sayın Hava Kuvvetleri komutanımızı ve tüm arkadaşlarımı bir kez daha içtenlikle tebrik ediyorum. Kıymetli kahraman pilotlarım bu kutsal yuvada aldığınız askeri uçuş eğitimiyle en zor şartlarda dahi görevinizi yerine getireceğinize ve bayraklaşan Türk topraklarının bütünlüğünün ve güvenliğinin teminatı olan Türk Silahlı Kuvvetlerine güç katacağınıza yürekten inanıyorum.”

“BAŞLARI KARTALIN PENÇELERİ ARASINDA YOK EDİLMİŞTİR”

Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Hasan Küçükakyüz ise şunları söyledi:

"15 Temmuz günü aramızda yuvalanmış bir kısım hainin, sahip olduğumuz yüce değerlere ihanet etmesi bizi derinden yaralamış olmasına rağmen bu şer odaklarının hevesleri kursaklarında bırakılmış, kartalın başını eğmeye çalışanların başları kartalın pençeleri arasında yok edilmiştir. Ayrıca 15 Temmuz sonrası gücünü kaybedeceği düşünülen Türk Silahlı Kuvvetleri ve onun ayrılmaz bir parçası olan Türk Hava Kuvvetleri, Ege, Akdeniz ve Karadeniz'de milli menfaatleri korumaya devam ederken bir yandan da terörle mücadelede Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarında yüzde 97 gibi ulaşılması güç vuruş oranıyla hedefleri yok etmiştir."

Konuşmaların ardından eğitimlerini başarı ile bitiren pilotlara bröveleri takılarak, katılımcılar aile fotoğrafı çektirdi.

 

 
‘16 yılda aşılmaz gibi görülen pek çok engeli aştık’
 
Genç iletişimcilerin ödül gecesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘16 yılda aşılmaz gibi görülen pek çok engeli aştık’
Erdoğan, “Türkiye olarak kamusu ile özel sektörü ile el ele vererek 16 ...
TBMM Başkanı Yıldırım: "Bize tehdit sökmez"
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "ABD bir hukuk devletiyse, Türkiye de bir ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan FETÖ uyarısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'FETÖ'nün, Güney Afrika'da özellikle eğitim kurumları ...
 
“Mücadelemiz sürecek”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son FETÖ’cü terörist de hukuk önünde ...
‘Başarısızlık bizim kitabımızda yer almıyor’
değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Biz başarıyı öncelikli olarak öne alıyoruz. ...
Yeni Bakan Yardımcıları açıklandı
Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile, Milli Eğitim Bakanlıkları ile Cumhurbaşkanlığı ...
 
Yeni Bakan yardımcıları açıklandı
Yeni kabinede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Enerji ve Tabi Kaynaklar ...
Kahraman: "Dairelere Erdoğan’ın resmi asılmalı"
Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, "Recep ...
‘Türkiye kardeşlerinin yanında’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva