ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
HABERLER>SPOR
25 Mayıs 2015 Pazartesi - 01:42

14 ülke, 27 il Erzurum’da buluştu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde “ Anadolu’nun Zirvesinde Koş” sloganıyla düzenlenen 1.Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu yapıldı.

14 ülke, 27 il Erzurum’da buluştu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde “ Anadolu’nun Zirvesinde Koş” sloganıyla düzenlenen 1.Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu yapıldı. 21 kilometrelik Yarı Maraton yarışlarında erkeklerde Etiyopyalı atlet Yohannis Bekele Jida, kadınlarda ise Etiyopyalı atlet Denbelı Chefo Shuke birinci olarak 10 bin TL para ödülünün sahibi oldular.

14 ÜLKEDEN TOPLAM 860 BAYAN VE ERKEK SPORCU YARIŞTI

Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanı'nda start alan 21 kilometre Yarı Maraton yarışında ve 10 kilometre koşusunda 14 ülkeden ve Türkiye'den de 27 farklı ilden toplam 860 bayan ve erkek sporcu yarıştı. Dereceye giren Sporculara toplam 100 bin TL para ödülü verildi. 2 kilometrelik Halk Yürüyüşü’ne ise Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci, Eski Genel Müdürü Mevlüt Vural, Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Aynalı, Daire Başkanları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ULUSLARARASI MARKA BİR YARIŞA START VERDİK

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu yaptığı konuşmada, Erzurum'da ilk kez düzenlenen 1.Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu ve Halk Yürüyüşü ile uluslararası marka bir yarışa start verdiklerini vurgulayarak, Büyükşehir Belediyesi olarak Uluslararası bir spor etkinliğiyle daha Dünya spor kamuoyunun karşısına çıktıklarına dikkat çekti. Tavlaşoğlu, "Şehrimizde ilk kez düzenlenen 1.Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu ve Halk Yürüyüşü ile uluslararası marka bir yarışı başarıyla gerçekleştirdik. Uluslararası Atletizm Federasyonu Sertifikası’na sahip, Uluslararası Maratonlar Birliği onaylı 21 kilometre Yarı Maratonu ve 10 kilometre koşusu kategorilerinde gerçekleşiyor." şeklinde konuştu.

İLK ULUSLARARASI YARI MARATON'DA BRONZ KATEGORİ İÇİ GEREKLİ KRİTERLERİ YERİNE GETİRDİK

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci de konuşmasında, Erzurum'da düzenlenen ilk Uluslararası Yarı Maraton'da Bronz Kategori içi gerekli kriterleri yerine getirdiklerine işaret ederek "Diğer Maratonların 10 yılda geldiği noktaya profesyonel olduğumuz için biz ilk senede ulaştık ve 'Bronz Kategori' için gerekli kriterleri yerine getirdik." diyerek, Erzurum'un uluslararası spor yarışmalarında ve yüksek irtifa kampı için tanınan ve tercih edilen bir il olduğunu vurguladı.

ESKİ MİLLİ FUTBOLCU TANJU ÇOLAK ATLETLERE MORAL KONUŞMASI YAPTI

Heyecanın dorukta olduğu 1.Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu öncesi eski Milli Futbolcu Tanju Çolak atletlere moral konuşması yaptı. 21 kilometre Yarı Maraton ve 10 kilometre koşusu Havuzbaşı Kent Meydanı'ndan Vali Ahmet Altıparmak’ın start vermesiyle başladı. Cumhuriyet Caddesi, Büyükşehir Belediyesi önü ve havalimanı yolu üzerinden devam eden yarış başlangıç noktası olan Havuzbaşı Kent Meydanı'nda sona erdi.

21 KİLOMETRE ERKEKLERDE ETİYOPYALI ATLET YOHANİS BEKEK JİDA BİRİNCİ OLDU

Renkli görüntülere sahne olan 1. Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu ve 10 kilometre koşusuna erkeklerde ve bayanlarda Etiyopyalı atletler damgalarını vurdu.

1. Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu’nda 21 kilometrede erkeklerde Etiyopyalı atlet Yohanis Bekek Jida 1.06.08’lik derecesiyle birinci oldu. Zelete Getaneh Bekele 2. olurken, 3. ise Fetene Alemu Regasa oldu. Kadınlarda ise Etiyopyalı atlet Denbeli Chefo Shuke 1.18.28’lik derecesiyle il sırada yer alırken, 2. Alıce Jepkemboı Kimutai, 3. ise Türk atlet Seyran Adanır oldu.

10 KİLOMETRE ERKEKLERDE ETİYOPYALI ATLET WENDMAGEGN SEİD EGİSO BİRİNCİ OLDU

10 kilometrelik koşuda ise erkeklerde Etiyopyalı atlet Wendmagegn Seid Egiso 31.01’lik derecesiyle birinci olurken, 2. Sulti Gure Timbre, 3. ise Türk atlet Sedat Günen oldu. Kadınlarda ise Türk atletlerden Sevilay Eytemis 35.18’lik dereceyle ilk sırada yer alırken, Özlem Kaya 2. ve Tuğba Güvenç 3. oldu.

DERECEYE GİREN ATLETLERE MADALYA, KUPA VE PARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Yarışmalar sonrası dereceye giren atletlere madalyaları, kupaları ve para ödülleri Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih ÇİNTİMAR, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci ve Eski Genel Müdürü Mevlüt Vural tarafından verildi.

SPOR ETKİNLİĞİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Yediden yetmişe katılımın olduğu 1.Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu Etkinliği'nde renkli görüntüler ortaya çıktı. Erzurum'da serin havada düzenlenen spor etkinliğinde, 80 yaşının üzerindeki dedeler, ev hanımları, çocuklarıyla beraber koşanlar, karı koca olarak yarışmaya katılanlar, dedeler ve torunları, illerini ve ilçelerini tanıtmak için değişik kostümler giyenler renkli görüntüler sergiledi.

EV HANIMLARI 10 KİLOMETRE KOŞTU

Kahramanmaraş'tan 10 kilometre koşusuna katılarak bitiren iki ev hanımı, daha önce de diğer illerde yarışmalara katıldıklarını belirterek, Erzurum'da serin havada 10 kilo metreyi rahat tamamladıklarını ve Erzurum'da olmaktan çok mutlu olduklarını belirttiler.

Maraton yarışına katılmak üzere Bursa’dan Erzurum’a gelen 75 yaşındaki 8 torun sahibi Aslan Kitap, yarışta adeta genç atletlere taş çıkardı. En büyük sporun 'kıyam, 75 yaşındaki atlet Aslan Kitap, gençlerin sigaradan ve alkolden uzak durarak spora yönelmesini istedi.

 
Kılıç’tan hizmet istişaresi
 
Türk Kültür Dünyası'nda Dede Korkut Gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum bir ilki başardı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve bugün koşulan 1. ...
Kararı Taraftar verecek
ERZURUM Gazetesi bu ayki anketinde, Erzurumspor’da 2014-2015 sezonunun ...
1058 sporcu Erzurum’da yarışacak
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından “ Anadolu’nun Zirvesinde Koş” ...
 
Doğu’da atletizm atılımı
Bitlis’te yaklaşık 15 yıldır milli takım antrenörlüğü yapan Fadıl Kara, ...
Güntekin badmintonda 2’inci oldu
Erzurum’da Gençlik Haftası Etkinlikleri çerçevesinde Genç Kız-Erkek Badminton ...
Eski futbolculardan Erzurumspor seferberliği
Erzurumspor’u tarihinde ilk kez Süper Lig’e çıkaran ve bununla birlikte ...
 
Gençler Erzurum’da buluşacak
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu faaliyet programında bulunan Gençler ...
Erzurumspor yine ceza aldı
TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Erzurumspor’a bin 600 TL para cezası verdi.
Dadaş Güreşçilerden madalya sözü
Erzurumlu Güreşçilerinde mayosunu terlettiği Genç Erkekler Güreş Milli ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva