ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
HABERLER>EĞİTİM
13 Kasım 2017 Pazartesi - 12:07

14 ilin çocukları Erzurum'da yarıştı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen 81 ilde yapılan münazara yarışmasının bölge finali 14 ilin katılımıyla Erzurum’da yapıldı.

14 ilin çocukları Erzurum da yarıştı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen 81 ilde yapılan münazara yarışmasının bölge finali 14 ilin katılımıyla Erzurum’da yapıldı.
Ardahan, Ağrı, Artvin, Bayburt, Gümüşhane, Kars, Van, Tunceli, Iğdır, Erzincan, Rize, Sivas, Trabzon ve Erzurum olmak üzere 14 ilin katılımıyla gerçekleşen münazara yarışmasına Erzurum ev sahipliği yaptı.
Palandöken Kayak Merkezinde bir otelde gerçekleşen Münazara Yarışması Bölge Elemelerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim ve Toplumsal Destek Hizmetleri Daire Başkanı Emin Eraslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, ASP İl Müdür Yardımcıları Tamer Ekinci, İsmet Erdal, Harun Akpınar, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Ünal Aksakal, Çocuk Destek Merkezi Müdürü Bekir Gezer, Atatürk Çocuk Evleri Sitesi Müdür Yardımcısı Nuray Gezer, kurum çalışanları ve bölge illerinden gelen çocuklar katıldı.
Münazaranın açılış konuşmasını yapan ASP İl Müdürü İlbaş, 14 ilden gelen çocukları Erzurum’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, çocukların sosyalleşmesi ve kendilerini geliştirmeleri bakımından bu gibi etkinliklerin önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
Amaçlarının çocukların sosyalleşmesini sağlamak olduğunu belirten İlbaş, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın sunmuş olduğu sosyal hizmet modellerinden faydalanan çocukların; özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirmek, farklı görüşleri bir arada yaşatabilme ve empati kurma duygularını geliştirmek, kendilerini sözlü olarak ifade edebilmelerini sağlamak, fikir üretme ve problemlere çözüm bulma yeteneklerini geliştirmek, antitezler üretme, herhangi bir konuda mantık yürütme, araştırma yapma, düşüncelerini savunacak kanıtlara ulaşma, tezler ve istatistikî bilgiler yoluyla savunma becerilerini geliştirmesine ortam hazırlamak amacıyla ülke genelinde düzenlenen "1. Münazara Yarışması’nın Erzurum elemelerini gerçekleştirdik. Bugünde bölge elemelerini gerçekleştiriyoruz. Amacımız çocuklarımızın en iyi şekilde sosyalleşmesini sağlamak. Geleceğimiz olan çocuklarımızı yetenekleri doğrultusunda sportif ve sanatsal etkinliklere yönlendiriyor, eğitimlerine önem veriyoruz. Vizyonumuz, ülkemizi; hayallerini gerçeğe, mutluluğunu yüzüne, sesini kürsüye taşıyabilen çocukları olan, rol model bir ülke haline getirmektir” dedi.
Münazara Yarışması Bölge Elemelerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim ve Toplumsal Destek Hizmetleri Daire Başkanı Emin Eraslan ise Bölge elemelerinin eş zamanlı olarak Erzurum, İstanbul, Konya, Mersin, Samsun, Diyarbakır ve İzmir illerinde gerçekleştirildiğini ifade etti.
81 ilin münazara yarışmasının tamamlandığını belirten Eraslan, “Münazara yarışmasını 81 ilde başlattık ve yarışmaları tamamladık. Münazaralara devlet korumasındaki 9, 10,11. sınıflarda eğitim gören çocukları dahil ettik. Münazara bölge elemeleri 7 bölgemizde,
Erzurum, İstanbul, Konya, Mersin, Samsun, Diyarbakır ve İzmir illerinde iki gün devam etti. Buradaki amacımız çocukların bir konuyu araştırmasını, empati kurmasını, tartışmasını, farklı bir bakış açısı geliştirmesini sağlamak.. Münazarada karşıt bir görüş yoktur. Erzurum’da yapılan münazarada çocukları yasalar mı, değerler mi korur konusunu ele aldık. Çocuklarımız her iki konuyu da çalışma imkanı buldu. Amacımız çocuklarımızın araştırma ve tartışma yeteneklerinin gelişmesini sağlayarak, güncel konulara yoğunlaşmalarına katkı sunmak” dedi.
Münazara yarışmasına katılan çocuklar Milli Eğitim Müdürlüğünden görevlendirilen jüri üyeleri tarafından değerlendirdi. Münazarada çocuklar, çocukları yasalar mı korur? Yoksa değerler mi? konusunu tartıştı. 14 ilin katılımıyla çekişmeli geçen münazara yarışmasında Finale Sivas ve Van illeri kaldı. Finalde ise Van ili bölge birincisi olarak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.
Münazara yarışması sonunda Daire Başkanı Eraslan, İlbaş ve kurum yöneticileri tarafından yarışmaya katılan çocuklara katılım belgesi ve çeşitli ödüller verildi.
Program sonrasında Nene Hatun Çocuk Evleri sitesinde kalan ve Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği mezunu olan Ayşe Atam tarafından bölge illerinden gelen çocuklara yönelik müzik programı düzenlendi. Müzik programında çocuklar doyasıya eğlenme fırsatı buldu.

 
Ağrı yolunda trafik kazası, 2 yaralı
 
Aydemir: ‘AK ekonomi yerli ve milli ekonomidir’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
4. Üniversite STK buluşması
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum’da faaliyet ...
Atatürk Üniversitesinde 10 Kasım töreni
Ebediyete intikalinin 79. Sene-i devriyesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin ...
'Atatürk Üniversitesi marka değerimiz'
Atatürk Üniversitesinin Erzurum’un marka değeri ile gelişimine önemli ...
 
YKS sınav tarihleri belli oldu
YKS birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nin 23 Haziran 2018 Cumartesi ...
Kızılay öğrencileri bilgilendirdi
NESRİN ÇETİNKAYA-Erzurum Kızılay Şube Başkanlığı “Kızılay Haftası” dolayısıyla ...
Erzurum’da okul sporları zirvesi gerçekleştirildi
Erzurum’da 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Okul Sporları değerlendirme ve ...
 
ATAÜNİ'de 4. Nesil üniversite sistemi
YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Atatürk Üniversitesi ...
Minik yürekler ekmek israfına dikkat çekti
Tatbikat İlköğretim Okulu’nda “Ekmeği israf etmek, hayatı israf etmektir” ...
YÖK Başkanından ETÜ öğrencilerine tebrik
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Erzurum ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva