ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan kaçamadılar
Jandarmadan kaçamadılar
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
HABERLER>GUNCEL
6 Mart 2013 Çarşamba - 18:42

121 köy yolu açıldı

Erzurum’da salı günü etkili olan kar yağışı sonrası kapanan 353 köy yolundan 121’nin ulaşıma açıldığı, 222 köy yolunda ise çalışmaların sürdürüldüğü açıklandı

121 köy yolu açıldı

AHMET AKBUĞA
ERZURUM (İHA) –
Erzurum’da salı günü etkili olan kar yağışı sonrası kapanan 353 köy yolundan 121’nin ulaşıma açıldığı, 222 köy yolunda ise çalışmaların sürdürüldüğü açıklandı. İl Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada, aralık ayından bugüne kadar 5 bin 953  yerleşim alanında kar mücadelesi gerçekleştirildiği, 3 buçuk aylık dönemde 39 bin 529 kilometre uzunluğundaki yolun ulaşıma açıldığı bildirildi.
SİBİRYA SOĞUKLARI
Erzurum’da dün yağan kar yağışı sonrasında Sibirya soğukları yeniden etkili olmaya başladı.
Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 16 derece ile Erzurum’da kaydedildi. Bölgedeki diğer illerde ise; Erzincan’da eksi 2, Kars ve Ağrı’da eksi 15, Ardahan’da eksi 13 ve Iğdır’da eksi 2 derece.Günün beklenilen sıcaklık dereceleri ise; Erzurum’da eksi 4, Erzincan’da 2, Kars’ta eksi 4, Ağrı ve Ardahan’da eksi 3, Iğdır’da 2 derece.Kar ve tipi nedeniyle bölgede ulaşıma kapanan 300’ün üzerinde köy yolu, İl Özel İdaresi ekipleri tarafından açılmaya çalışılıyor.
Erzurum’da soğuk hava nedeniyle şadırvanlar buz tuttu.
HAYVANLARIYLA DAĞDA MAHSUR KALAN ÇOBANLAR KURTARILDI
Iğdır’ın küçük ve büyük Ağrı Dağı arasında kalan Serdarbulak Yaylası'nda yoğun kar yağışı ve tipide 600 küçükbaş hayvanla mahsur kalan 20 kişi, 8 saat süren çalışmanın ardından kurtarıldı.
Küçük Ağrı Dağı eteklerinde bulunan Serdarbulak Yaylası'nın Tekelti mevkiine 3 gün önce hayvanlarını götüren Yusuf Servan ile birlikte 3 çoban, aniden bastıran kar ve tipi nedeniyle dağda mahsur kaldı. Durumu öğrenmeleri üzerine bölgeye gelen 16 köylü de çobanlarla birlikte karda mahsur kalınca yetkilerden yardım istendi. Bunun üzerine İl Özel İdaresi, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, jandarma ve sağlık ekipleri çalışma başlattı. İl Özel İdaresi ekipleri, kar kalınlığının yer yer 1 metreyi bulduğu ve yağışın devam ettiği yayla yolunu iş makinesi ile açarak 600 küçükbaş hayvanla eski bir yapıya sığınan köylülere ulaştı. Ekipleri görünce çok sevinen Yusuf Servan, 3 gün önce yalancı bahara aldanarak buraya geldiklerini ancak aniden bastıran kar nedeniyle mahsur kaldıklarını belirterek ekiplere teşekkür etti. İl Afet Acil Durum ekip şefi Yahya Duman, genel anlamda vatandaşların durumunun iyi olduğunu, soğuktan üşüyen vatandaşlara battaniye dağıtıldığını belirtti. Dağda mahsur kalan köylülerle 600 küçükbaş hayvan, köylülerin getirdiği kamyonetlerle ovaya taşındı.
ULGAR DAĞI YİNE GEÇİT VERMEDİ
Ardahan’ın Posof ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi Ulgar Dağı’nda onlarca aracın yolda kalmasına neden oldu.Yıllardan beri tünel hayali ile yaşayan Posof halkı ve Posof'a gelen sürücüler, kar yağışı ve tipinin en fazla etkili olduğu Ulgar dağında kış mevsimi ile birlikte zor günler geçiriyor. Damal tarafında 25 TIR ve Posof tarafında da 13 TIR yoldaki buzlanma sebebiyle yolda kalırken, Ulgar dağı hemen her gün adeta geçilmez oluyor.
Yollarda kalan TIR’lar köylerden gelen traktörler sayesinde ücret karşılığında kurtarılıyor. Yaklaşık 6 kilometre boyunca TIR’ları çeken traktörler de kış mevsimi ile birlikte ekmeklerini buradan kazanıyorlar.
HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ KAR TREKKİNG DÜZENLİYOR
Hakkari Üniversitesi (HÜ) Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu ile Zirve Dağcılık Hakkari Temsilciliği tarafından Kış Doğa Yürüyüşü (Kar Trekking) düzenleyeceği belirtildi.
HÜ tarafından yapılan açıklamada, kış doğa yürüyüşünün Mergabüt Kayak Merkezi’nden Hakkari merkeze doğru yapılacağı belirtildi. Açıklamada, “Yürüyüş 09 Cumartesi günü sabah saat 08:30’da 2 bin 600 rakımlı Mergabütan Kayak tesisinden başlanacak olup, Çalke mevkii ile Piyodan üzerindeki güzergahtan geçilerek Devlet Hastanesi kavşağında sonlandırılacaktır. Muhteşem dağ manzarası, şehre kuş bakışı ve metrelerce karda keyifli bir yürüyüşe tüm halkımız davetlidir” denildi.
ÇUKURCA’DA YOĞUN KAR YAĞIŞI
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde yaşanan yoğun kar yağışı ve sis hayatı olumsuz etkiliyor.
İlçede günlerdir devam eden bahar havası yerini kar yağışına bıraktı. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı giderek şiddetini artırırken, kar kalınlığının ilçe merkezinde 20, yüksek kesimlerde ise yaklaşık 40 santimetreye ulaştı. Sürücüler yeniden araçlarını zincir takmak zorunda kaldığı ilçede devam eden kar, hayat olumsuz yönde etkiliyor.
ŞEYH MEHMET SELİM SEVEN TÜRBESİ İHATA DUVARLARI ÇÖKTÜ
Hakkari’de etkili olan yağışlar nedeniyle mezarlıkları kurumak amacıyla yapılan ihata duvarları çöktü.
Yaklaşık 6 yıl önce Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tarihi mezarlıkların koruma altına alınması için Bitlis'in Ahlat ilçesinden getirtilen özel taşlarla, Dağgöl Mahallesi Şeyh Mehmet Selim Seven Türbesi etrafındaki mezarlıkların etrafı, ihata duvarları ile çevrilerek koruma altına alınmıştı. Çevreye güzel bir görünüm kazandıran ihata duvarları kar ve yağmura daha fazla dayanamayarak çöktü. Uzun bir alanı kapsayan ve mezarlığa ayrı bir güzellik katan ihata duvarlarının acilen yeniden onarılması gerektiğini belirten vatandaşlar ilgili kurumları göreve çağırdılar. Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri ise yağışlar sonrasında çöken ihata duvarlarının yeniden onarılması için Van Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü'ne bildireceklerini ifade ettiler.
KARS’TA TİPİ YOLLARI KAPADI
Kars’ta etkili olan tipi hayatı durma noktasına getirdi. Özellikle yüksek kesimlerde etkisini gösteren tipi ve buzlanmadan dolayı çok sayıda trafik kazası meydana gelirken, tipiden 77 köyün Kars ile irtibatı kesildi.
Kars’ta önceki gün başlayan ve etkisini artırarak devem eden tipiden dolayı Kars Merkez’de 13, Akyaka’da 3,Arpaçay’da 18, Digor’da 12, Kağızman’da 11, Sarıkamış’ta 6, Susuz’da 7 ve Selim’de 7 olmak üzere toplam 77 köyün yolu ulaşıma kapandı.
İl Özel İdaresi’ne ait iş makinalarının açtıkları yollar tipiden dolayı tekrar kapanıyor. Bundan dolayı ulaşıma kapılı bulunan köylerin yollarının yeniden ulaşıma açılması için etkili olan tipinin durması bekleniyor.
VAN'DA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI
Van'da dün öğleden sonra başlayan ge etkisini arttıran kar yağışından dolayı ulaşıma kapanan 259 köy yolunun açma çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Van’da da 1 haftadan buyana belli aralıklarla devam eden ve dün etkisini arttıran kar yağışından dolayı Van merkez ve ilçelerine bağlı toplam 259 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetlerine bağlı ekipler kapalı olan köy yollarını açma çalışmalarına başladığı belirtildi.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ekipleri, bu gün kar yağışı beklemediklerini, hava sıcaklığının gündüz eksi bir derece, gece ise eksi 9 derece olarak beklediklerini ifade ettiler.
 

 
Erzurum’da uyuşturucu operasyonu
 
Ekonomide AYTO-ETSO işbirliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaylalı’dan Süt Bankası uyarısı
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Yaylalı, ...
Gök ve Aslan Mülkiye Müfettişi oldu
Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Erzurum Vali Yardımcısı Özgür Arslan, ...
ERDEF Mart Sohbetleri başladı
Erzurum Dernekler Federasyonu (ERDEF) sohbet etkinlikleri devam ediyor. ...
 
Müftülük muhtarlarla istişare etti
Tortum İlçe Müftülüğü yürütmekte olduğu din hizmetlerinde verimliliği ...
SYDV desteğiyle patron oldular
Pazaryolu Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca Pazaryolu ...
353 köy yolu kapandı
Erzurum’da yoğun kar yağışı nedeniyle 353 köy yolunun kapandığı açıklandı.
 
Palandöken’e haksızlık..
Erzurum’da önceki yıllarda yaşanan Palandöken’de kar kalınlığı spekülasyonu yine gündemde.
Erzurum'da Okullara kar tatili
Erzurum'da kar yağışı sebebiyle okullarda eğitime bir gün ara verildi
Aşkaleliler kurtuluş konseri ile coştu
Aşkale ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü nedeniyle ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva