ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
5 Şubat 2017 Pazar - 12:01

12’inci Kar Film Festivali 16 Mart’ta başlıyor

FATMA AKTAŞ-Bu yıl 12.ncisi düzenlenecek olan kar film festivali kapsamında, darbeler ve demokrasi üzerine bir kısa film gösterimi planlanıyor.

12’inci Kar Film Festivali 16 Mart’ta başlıyor

Birbirinden değerli konuklarıyla sinema ve televizyon dünyasında güzel bir izlenim bırakan Uluslararası Kar Film Festivali, 16 – 18 Mart tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleşecek.

Atatürk Üniversitesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. İrfan Hıdıroğlu, Bu yıl 12’incisi düzenlenecek olan kar film festivali kapsamında, darbeler ve demokrasi üzerine bir kısa film gösterimi planlandığını açıkladı.

Bu yıl gerçekleşecek Kar Film Festivali hakkında bilgi paylaşımında bulunan Hıdıroğlu, Festivalin Erzurum açısından önemine de dikkat çekti. Hıdıroğlu, “Bu yıl 12.ncisi düzenlenecek olan kar film festivali kapsamında, darbeler ve demokrasi üzerine festival düzenlemeyi düşünüyoruz. Bir kısa film gösterimimiz planlanıyor. Bu yıl ilk defa Tematik bir festival planladık. Yani ilk kez bir teması, başlığı olan bir program düzenlemeyi planlıyoruz. Popüler anlamda da akademik anlamda da ayağı olacak. Yarışmalarda biraz değişiklik yaptık. Bir kategori ekledik. Darbeler ve demokrasi üzerine kamu spotu koyduk.  Afiş yarışması ve afiş sergisi yapmayı planladık. Darbeler ve karikatür diye bir sergimiz de olacak. Önümüzdeki iki hafta içerisinde de netleşip, daha kesin bir plan yapılmış olacak.” dedi

Kar Film Festivalini 12 yıldır sürdürdüklerinin altını çizen Hıdıroğlu, “12 senedir biz kar film festivalini yapıyoruz. Şehrimiz, üniversitemiz ve fakültemiz açısından önem verdiğimiz bir etkinlik bu. Üç başlık altında topluyoruz biz bu festivali. Sistematikleştiği için bu üç başlığı düşünüyoruz. Şehri düşünürken bizim şehrimiz medya merkezine uzak olduğu için şehrimizdeki sanatsal ve kültürel faaliyetler açısından önem veriyoruz. Bu yüzden de birinci hedefimiz şehri de işin içine katarak iş yapmak. İkinci olarak akademik ve üniversite olarak popüler uygulamaları yapmak. Mesela iki sene önce 80’ler dizisinin ekibini getirdik. Geçen sene diriliş dizisinin ekibini getirdik. Bütün zamanların en büyük izlenme oranını yakalamış dizilerin oyuncularını getirmemiz de ses getirici oldu. Çünkü ulusal basına çıkıyor.  İkinci ayağımız üniversitemiz 60 yıllık bir üniversite. 60.yıl etkinliği var. Bu kapsamda da düşündüğümüz zaman yine merkezden uzak olması hasebiyle üniversitemizin ulusal alanda duyurulması ve faaliyetlerinin görünür olmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Çok köklü bir üniversite olması, çalışmalar yapması, popülaritesinin olmayışıyla eksik kalıyor. Bu anlamda festivalimiz çok önemli.

Üçüncü ayağımız fakülte ayağımız, sinemayla gazeteyle televizyonla ilgili mutfağında yer etmiş kişilerle çalışıyoruz, yeni genç yönetmenleri getiriyoruz, yeni ödül almış yönetmenleri bulup getirmeye çalışıyoruz, bu yeni yönetmenler ve yer edinmiş kişileri getirip öğrencilerle de kaynaşmalarını sağlıyoruz. Staj, iş bulma imkânlarını da her yıl İstanbul belediyesiyle 4 öğrencinin staj yapma imkânı sağlamak açısından bağlantı kuruyoruz. İki öğrenci için de önce değerlendirilip sonra çalıştırılmak üzere iş imkânı sağlıyoruz. Bu festivaller sayesinde.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI’NIN DESTEĞİ BÜYÜK

Kar Film festivalinde 80 aktif öğrenci ile çalıştıklarının bilgisini veren Hıdıroğlu, ekipteki öğrencilerin tamamının gönüllü olduğunu söyledi. Öğrenciler için festivalin eğitici ve destekleyici katkı sağladığının altını çizen Hıdıroğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da ciddi destek sağladığını aktardı.

‘ŞEHRE KARŞI OLUMSUZ BİR YARGI VARSA, BUNLARI YIKIYORUZ’

Hıdıroğlu, “Kültür ve Turizm Bakanlığı festival kapsamında bize ciddi destek sağlıyor. Sivas Filmi yönetmeni Kaan Müjdeci, sinema eleştirmeni Suat Köçer, fotoğrafçı Coşkun Aral doğadaki insan belgeselinin sunucusu, iftarlık gazoz filminin yönetmeni geldi bizim bu etkinliğimiz kapsamında. İmajı değiştiriyoruz bir kere, şehre karşı olumsuz bir yargı varsa bunları yıkıyoruz, olumlu kazanımlar sağlıyoruz. 100’ün üzerinde konuk ağırlıyoruz. Belediye ayağı var, üniversite ayağı var, konuklar ayağı var, öğrencilerin yetiştirilmesi, programa sunum yapma süreçleri var. Bunlar hep işin mutfak kısmı çalışma kısmı. Normalde üç günlük süreçte festival yapılıyor. Konukların programa belirli sürede katılmaları noktasında sıkıntı yaşadıkları için biz bunu Mart ayı iletişim günleri olarak düzenledik. Mart ayının tümü bu festivale ayrılmış olacak. Yoğunlukta olacak tarihler ise 16-17-18 Mart tarihlerinde olması planlanıyor.”

 

 
Ailelerde Gündem: 'Büyükanne maaşı'
 
Müftü Yazıcı'dan ziyaret adabı uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Külfetli bir gelenek ama..
M.COŞKUN-Erzurum düğün gelenekleri arasında yer alan ve evliliğin olmazsa ...
EYOF Sokağında Erzurum Vizyonu
FATMA AKTAŞ-Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim görevlileri ...
Bir tepki de ESTP'den
Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı Abdullah Mustafa Güvenli, 25 Ocak'ta ...
 
‘Sökük büyüdü, tamir edemedik’
ELİF YILMAZ-Erzurum da terzilikle uğraşan esnaf Selami Buğdalı, mesleğin ...
‘Vezir Parmağı’ filmine sert tepki
Burucu, vizyona giren ve büyük tepkilere neden olan “Vezir Parmağı” filmine ...
Erzurum için turizmde eğitim açılımı
FATMA AKTAŞ-Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi ile Erzurum Büyükşehir ...
 
Yalçın:‘Amacım Erzurum’u tanıtmak’
M.COŞKUN-Kart TV Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yalçın, yapımcısı ve sunucusu ...
Bardız Kilimi Avrupa Pazarında
Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen Hereke Halısı ve Bardız Kilimi, ...
Şehirder’de Eğilmez dönemi
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği’nde yapılan yönetim kurulu toplantısında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva