ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
2 terörist teslim oldu
2 terörist teslim oldu
Polis bu oyuna dur dedi
Polis bu oyuna dur dedi
Erzurum bankacılıkta lider il
Erzurum bankacılıkta lider il
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
HABERLER>EKONOMİ
14 Haziran 2012 Perşembe - 04:28

“100 yılın fırsatı elimize geçti, aman dikkat”

Hükümet tarafından son iki yıldır başlatılan ve Erzurum’da da gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse ilçe belediyeleri tarafından yürütülen ‘Kentsel Dönüşüm’ çalışmaları konusunda Tüm Sanayici İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Erzurum Şube Başkanı Yılmaz Çokçevik’ten öneri geldi.

“100 yılın fırsatı  elimize geçti, aman dikkat”

Hükümet tarafından son iki yıldır başlatılan ve Erzurum’da da gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse ilçe belediyeleri tarafından yürütülen ‘Kentsel Dönüşüm’ çalışmaları konusunda Tüm Sanayici İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Erzurum Şube Başkanı Yılmaz Çokçevik’ten öneri geldi.

Şehir plancılığı acısından yıllarca sıkıntı yaşayan doğu bölgesi için tarihin en önemli günlerinin yaşandığına dikkat çeken Tüm Sanayici İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Erzurum Şube Başkanı Yılmaz Çokçevik, Kentsel dönüşümlü önemli olduğu kadar vazgeçilmez bir plan olduğunu vurguladı. Çokçevik, “Şehir plancılığı ön planda tutularak, şehrin gelecek 100 yılı iyice etüt edilmelidir. Bakın 80 yıllarda yapılan caddelerimiz şu an yetmez oldu. Öte yandan Üniversitemize bakalım geniş yollar ve sorunsuz ulaşım, ferah alanlar, işte böyle olmalı şehrimizde. Kentsel dönüşüm, kendiliğinden bir süreç değildir. Bundan dolayıdırki durum onu gerektirdi denilemez. Fiziksel ve çevresel koşulları yanı sıra, kentsel dönüşüm alanının ekonomik, toplumsal ve çevresel koşullarının da çok dikkatli ve kapsamlı bir şekilde incelenmesi gerekmektedir. Kentsel dönüşüm, Osmanlı döneminde uygulanmış, o dönemde de dikkatli ve ivedi bir şekilde yapılmıştır. Kanuni Sultan Süleyman Han, dönemine de bakılırsa ecdadımız çıkardığı fermanlar ile sadece yıkmamışlar, aynı onda sosyal yaşam olanları oluşturulmuş, hatta yersiz yurtsuzlar teker teker toplatılmış ilgili yerlere itina ile yerleştirilmişlerdir” dedi.

 

BU İŞİ EHİLLERİNE VERMEK LAZIM

Kentsel Dönüşüm çalışmaları konusunda da yurt dışı örneklerinin araştırılması gerektiğini de kaydeden TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanı Çokçevik, “Kentsel dönüşümleri zamanında uygulandığı Süper güçlere bakarsak göreceğiz bazı şeyleri,ben Amerika bulunduğum dönemde NewYork sokakları dünyanın en kalabalık şehirlerinden bir tanesi olmasına rağmen rahatça gezile bilen , her kesime hitap edebileni şehircilik planının iyi derece uygulandığı ve bu işin yıllar öncesinden hazırlandığını gördüm,Başka örnek Rusya iyice araştırılmalı. Kendi memleketimizde bu işi iyi yapan şehirlerde araştırılmalı. Allah için bu memleketin gelecek en az 100 yılı iyice planlanmalıdır” dedi.

Kentsel Dönüşüm çalışmalarının oldu bittiye getirilmeden çok iyi hesaplarla yapılmasının gelecekte imar konusunda sıkıntılara meydan vermeyeceğini kaydeden TÜMSİAD Şube Başkanı Çokçevik, “Kentsel dönüşümü sadece bina olarak sosyal aktivite olarak düşünmememiz lazım, sosyaliteyi kente getireceklerini de göz ardı etmemek lazım. Oldu bittiye getirilmemeli. Herkes beklenti içerisinde ve güzel bir beklenti. Kentsel dönüşümü doğru bir şekilde yaymamız lazım. Hepimizin bildiği üzere Erzurum deprem riski altındaki iller arasında bu nedenle Kentsel dönüşümde doğru adımı atmak çok önemli. Bunun yanında yıkım çalışmalarında hem esnafı hem de yıkım yapılan evlerin sahiplerini mağdur etmeden tamamen gönül rızasının alınması gerektiğine inanıyorum. İnanıyorum ki belediyelerimiz bu anlamda kaş yapayım derken göz çıkarmaz ve mağduriyetlerin en aza hatta sıfıra inmesinde katkı sağlarlar” dedi.

Adeta açık hava müzesi görünümündeki Erzurum’da hem tarihi eserlerin etrafının açılması konusunda belediyeler tarafından yapılan yıkım çalışmalarının olumlu bir gelişme olduğunu söyleyen TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanı Yılmaz Çokçevik, belediyelerin yıkım çalışmalarında esnafı mağdur etmeden çalışma yürütmesi gerekliliğine dikkat çekti.

CUMHURİYET CADDESİNE ALTERNATİF BULUNMALI

Dokuz ay kış mevsiminin hüküm sürdüğü Erzurum’da mesire alanlarının ve sosyal aktivite alanlarının yeterli olmadığına da değinen Tüm Sanayici İşadamları Derneği Erzurum Şube Başkanı Yılmaz Çokçevik, “Erzurum kışı çok uzun sert olan bir iklime sahip olan yaz dönemi çok kısa süren bir şehir. Çocuğumu yeşil bir alana bıraktığım zaman sağa sola koşuyor. Çocuk yeşile hasret. Üniversite içerisine gidiyoruz güzel bir örnek görüyoruz. Erzurum’un neden ağaçlandırma yeşillendirme planı neden yok. Bunu iyi düşünmek gerekiyor. Yetkililere bunu bildiriyoruz. Kent meydanlarının bu yönde artırılması çok önemli alternatif yerler belirlemek gerekiyor. Sadece Cumhuriyet caddesinde olmuyor. Kentsel dönüşüm iyi bir fırsat bunu iyi değerlendirmek lazım. Sosylal donatı alanlarının yaygınlaştırılmasının gerekliliği oldu kadar bu alanlar oluşturulurken tarihi dokunun heder olmaması şart. Bunların yanında Erzurum’un en işlek ana arterlerinden biri olan Cumhuriyet Caddesi’nin bugünkü durumda yeterli olmadığı kanaatindeyim. Cumhuriyet Caddesi üzerindeki yükü kaldırarak alternatif caddeler açmak için çaba göstermeliyiz.. Batı illerimizde çok güzel örnekleri var. Etrafında kafeteryalar, alışveriş merkezleri, otoparklar ve birçok sosyal aktivitelerin olduğu geniş büyük caddeler şehrin en gözde mekanları. Erzurum’da da bunların yapılması imkansız değil” diye konuştu.

 
DDK, Özal raporu açıklandı
 
HES davası 3 ekime ertelendi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir 13 Eylül 2014 Cumartesi 12:32

mevcut kentsel dönüşüm yasası vatandaşın elinden arsasını alıp ya kutu gibi daireler amaya mecbur eden yada vatandaşı yersiz yurtsuz bırakmaya müsait bir yasa.deprem için yapılıyorsa vatandaş merkezli omalı müteahit merkezli değil.şu anda müteahiter vatandaşı mağdur ediyor.yöneticier müteahitten ya iyi daire yada para karşılığı binaarı yıkmaya mecbur bırakıyor vatandaşın yerini değiştiriyor maını satarız biz alırız tehdidi ile. böyle yasa kuzey korede bile yok.mülkiyet hakkını ortadan kaldıran insanları başka yerlere savuran bir yasa.önüne gelen müteahit oldu müteahidin ifası halinde ise hiç bir önlem yok.hem yıkmaya mecbur ediyor komşuları düşman ediyor hemde güvence yok.

Yorumu oyla      8      4  
Akif Cesur 13 Eylül 2014 Cumartesi 10:14

Tebrik ederim sayın başkan ama sizi anlayacak kafa nerde bu memlekette,

Yorumu oyla      8      5  
Murat alagöz 24 Nisan 2013 Çarşamba 21:04

Mükemmel bir yaklaşım. tebrikler başkan

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UMEM Projesi ikinci yılında
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye ...
143 proje sergiye çıktı
Erzurum’da 2010-2011 yılları içerisinde yapılan SODES projeleri, Yakutiye ...
BTC’den bölgesel kalkınmaya destek
Bakü-Tiflis-Ceyhan Şirketi’nin maddi desteği ile Mavi Hilal Vakfı ve Sürkal ...
 
Aydemir: ‘Ülker’i rahmetle anıyoruz’’
Türk Gıda Sanayinin duayen ismi, hayırsever işadamı Sabri Ülker hakkın ...
KUDAKA Erzurum’da toplandı
TRA1 (Erzurum-Erzincan-Bayburt) Düzey II Bölgesi Kalkınma Ajansı Haziran ...
TAG-İF tamamlandı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Ekonomi Bakanlığı’nın koordinasyonunda, ...
 
Tarım Kredi ziraat mühendisi alacak
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah ...
Kursiyer aşçılar lezzette yarıştı
Üretim-Satış ve Pazarlama Projesi (KİDEP) kapsamında aşçılık eğitimi alan ...
Sultan Sekisi’nde ‘Organik Tema’
Erzurum’un kalkınması ve gelişmesine yönelik önemli bir konunun gündeme ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva