ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
TCMB piyasa katılımcıları anketini yayımladı
TCMB piyasa katılımcıları anketini yayımladı
HABERLER>EĞİTİM
29 Eylül 2011 Perşembe - 08:46

100 ağaç dikmeyene diploma yok

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, "Temel felsefemiz, ideolojik değil, idealist üniversitedir" diyerek, "Gelecekte bilim ve teknoloji üretilecekse Anadolu üniversiteleri bunu başaracaktır" ifadelerini kullandı.

100 ağaç dikmeyene diploma yok

NİHAT ABACI(İHA) - Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, "Temel felsefemiz, ideolojik değil, idealist üniversitedir" diyerek, "Gelecekte bilim ve teknoloji üretilecekse Anadolu üniversiteleri bunu başaracaktır" ifadelerini kullandı.
Anadolu'da Sabah programına katılan ve soruları cevaplayan Prof. Dr. Cemil Çelik, önce kendinden kısaca söz edip, biyokimyacı bir akademisyen olduğunu, TÜBİTAK'ta daire başkanlığından sonra 4 yıldır İnönü Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürüttüğünü söyledi. Çelik, "36 yaşında olan Türkiye'nin 13 fakülte, birçok enstitü, araştırma merkezi ve meslek yüksek okulu bulunan bir üniversitesi olan İnönü Üniversitesi, modern tıp fakültesi hastanesi yani Turgut Özal Tıp Merkezi ile 7-8 vilayete hizmet eden Diş Hekimliği Fakültesi ile de iddialıyız. Sağlık bilimleri Fakültesi de yapacağız. Kemik iliği, böbrek ve karaciğer nakli yapıyoruz. Türkiye'nin en çok yoğun bakım ünitesine sahip sağlık kuruluşuyuz. Zarar etmeyen üniversite hastanesiyiz. Sağlık alanında uluslar arasında hizmet veriyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan canlıdan canlıya günde 3 karaciğer naklini gerçekleştiriyoruz. Güney Kore Seul'den sonra dünya ikincisiyiz. Karaciğer Enstitümüz bakanlar kurulundan geçip, Başbakanımızın imzasını bekliyor. Kuzey Afrika ülkelerinden dahi hasta kabul eden merkez durumundayız" ifadelerini kullandı.
"TÜRKİYE'NİN PROBLEMİ PARA DEĞİL, KAFADIR"
"Temel felsefemiz, ideolojik değil, idealist üniversitedir" diyen Rektör Çelik, "Diğer bir sermayemiz, toplumla barışık oluşumuzdur. Toplumla barışık değilseniz, toplumla aranızda doku uyuşmazlığı varsa gerekli hizmeti veremezsiniz. Bu da bir kişinin çabası ile olmaz. Kollektif akıllı, ülkesini seven idealist insanların birlikteliği ile yapılacak iştir. Kollektifliğin hakim olması gerekir. Anadolu çocukları ile yola çıkıp, herkesin işin bir tarafından tutup, gönlünü de katarak hizmet aşkı olursa sorunlar kendiliğinden çözülür.
Türkiye'nin problemi para değil, kafa problemidir. Akıllı davranan, dünyalı ve ülkesini bilen, çalışan insanlara ihtiyaç var. Proje üreten ve gerçekleştiren beyin insanlara ihtiyaç var" şeklinde konuştu.
Kayseri ve Gaziantep'ten sonra bölgenin sanayileşen şehri Malatya'ya Teknopak yapıldığını, üniversite kampüsü içinde yapılan Teknopark'ın yüzde 40'ının tamamlandığını bildiren Rektör Çelik, "Birkaç ay içerisinde tamamlanarak üniversite sanayi işbirliğinin örneklerini sunmuş olacağız. Çünkü Teknokent ve Teknopark'lar önemlidir" ifadelerini kullandı.
Üniversitelere devlet katkısının azaldığına dikkat çeken Rektör Çelik, "ABD'de bile üniversitelere verilen pay yüzde 20 azalmıştır. Dolayısıyla öncelikle toplumun ihtiyaçlarını karşılamalıyız. Toplum gerekli sağlık hizmetini alamıyorsa ve bilgi ihtiyacını karşılayamıyorsanız, reaksiyoner tepkilerde bulunmuşsanız, çok da anlamı yoktur. İdealist üniversitenin idealist insanlarla yola çıkması gerekir" diyerek daha sonra şunları söyledi:
"Engelli çocuklar merkezinden üstün çocuklar merkezine, çocuk üniversitesinden uzaktan elektronik eğitim merkezine kadar birçok alanda hizmet veren üniversiteyiz. Hedefimiz, Türkiye'deki değil, dünya üniversitesi ile yarışan üniversiteyiz. Gebze ve ODTÜ'den sonra Türkiye'nin 3. petrol analiz laboratuarını kurduk."
Malatya Belediyesi, İnönü Üniversitesi ve Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) işbirliği ile 130 yataklı hasta yakınları konuk evi yapıldığına dikkat çeken Cemil Çelik, " Bu projemiz, diğer üniversite hastanelerine model oldu. Ayrıca Kale ilçesinde 4 yıldızlı otel yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde, 4 blok halinde bin kişilik yurdumuz, 2-3 kişilik öğrenci odaları olan hizmete sunulacak" dedi.
İ.Ü'DE 100 AĞAÇ DİKMEYEN ÖĞRENCİ MEZUN OLAMIYOR
"1 diploma 100 ağaç projemiz var. Bir öğrenci 4 yıl boyunca 100 ağaç dikmezse mezun etmiyoruz. Üç yılda 1,5 milyon ağaç diktik" diyen Rektör Çelik, "Yılda 10 bin keklik üretip doğaya salacağız. Kampüs içinde 25-30 işleri olan mini AVM niteliğindeki alış veriş merkezi yapacağız" şeklinde konuştu.
"Gelecekte bilim ve teknoloji üretilecekse Anadolu üniversiteleri bunu başaracak" ifadelerini kullanan Rektör Çelik, "Büyük şehirlerdeki trafik ve stresten dolayı yaşam zorlaşmaktadır. Büyük şehirlerde bazı üniversiteler duraklama dönemine girmiştir. Anadolu'da taze kan var. Anadolu zoru başaracak ve gelecekte bilim ve teknoloji üretilecekse Anadolu üniversiteleri bunu başaracaktır" dedi.

 
Balıklara ‘kurusıkı’ koruma
 
‘Şişmanlık kaderimiz değil’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Yeşil Meslekler, Beyaz Gelecekler’
Yeşil meslekler için gençlerin eğitimi projesinin tanıtımı düzenlenen ...
Üniversitelerde bölgesel işbirliği
Atatürk Üniversitesi, Tunceli Üniversitesi ve Iğdır Üniversitesi imzaladıkları ...
Kütüphanecilikte çağdaş açılım
Erzurum'da, teknolojik donanıma sahip, yaklaşık 5 bin kitabın bulunduğu ...
 
Bakırcı ek bina temeli atacak
Atatürk Üniversitesine (AÜ) bağış yoluyla yapılacak ilk ve en büyük özel ...
Horasan’da Halk Eğitimi atılımı
Horasan'a Halk Eğitimi Merkezi Binası YapılacakHorasan Kaymakamlığı binası ...
Arık, Genel Sekreterliğe atandı
Atatürk Üniversitesi (AÜ) Genel Sekreterliği görevine Doç. Dr. Mustafa Arık, atandı.
 
Arınç Üniversite açılışına katılacak
Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, eğitim kurumlarındaki ...
Doğu’da 2’inci iletişim Fakültesi açılıyor
Malatya İnönü Üniversitesi'ne yeni açılan İletişim Fakültesi açılış töreninin ...
Bilkent’ten Türk Dili’ne hizmet
İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Erzurum Eğitim Bilimleri Enstitüsü ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva