ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
29 Nisan 2016 Cuma - 05:38

1. Ulusal Müzik Bilimleri Sempozyumu başladı

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü tarafından düzenlenen, 1. Ulusal Müzik Bilimleri Sempozyumu, Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi'nde başladı.

1. Ulusal Müzik Bilimleri Sempozyumu başladı

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü tarafından düzenlenen, 1. Ulusal Müzik Bilimleri Sempozyumu, Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi'nde başladı.

28-29 Nisan tarihleri arasında devam edecek olan sempozyumun açılışından hemen önce, Osmanlı Minyatürlerinde Musiki Aletleri isimli serginin de açılışı yapıldı.

Birçok üniversiteden gelen akademisyenin konuşmacı olarak katıldığı 1. Ulusal Müzik Bilimleri Sempozyumu’nun açılış konuşmaları kısmında ilk olarak Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkac söz aldı.  Takkaç, Zengin bir tarihi birikime sahip olan Türklerin, musiki alanında da değerlendirme yapılamayacak kadar farklı ve geniş bir çerçeveye sahip olduğunu belirterek, Orta Asya’dan Anadolu’ya getirilen ve yenilerini ekleyerek oluşturulan büyük bir müzik birikiminin olduğunu söyledi.

MÜZİK VE KÜLTÜR

Bir toplum kültürünün önemli parçalarından birinin müzik olduğunu ifade eden Takkac şöyle konuştu: “ Batılılaşma her alanda olduğu gibi bizim müziğimizin de eski ve değersiz olduğunun zihinlere yerleştirilmeye çalışıldığı dönemde, birçok şairimiz ve bestecimiz buna karşı gelerek, müziğimizi layık olduğu seviyeye çıkarmıştır. Biz esprimizi, acımızı, sevincimizi, hüznümüzü müzikle dile getirebilen büyük bir ulusuz. Bu toplantıda bilimsel tartışmalardan çok şey öğreneceğiz ve yine bu toplantı sayesinde müziğin aslında hayatımızın her alanında nasıl yer edindiğini fark etmiş olacağız. Ben bu sempozyumda emeği geçen ve katılan herkese Rektörümüz Prof. Dr. Hikmet Koçak adına teşekkür ediyorum” dedi.

DEKAN KAVUKÇU’NUN SUNUMU

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu ise Güzel Sanatlar Fakültesi’nin gerçekleştirmeye devam ettiği uluslararası çapta diyalog platformu ve bilgi paylaşımlarının hız kesmeden süreceğini söyleyerek, 1. Ulusal Müzik Bilimleri Sempozyumu’nun da bunlardan biri olduğunu belirtti. Kavukçu: “Güzel Sanatlar Fakültesi Ulusal ve Uluslararası Sanat Platformu, yerel ulusal ve evrensel gelişimlerden haberdar, bilgi, algı ve duyu donanımını günümüz değerleriyle buluşturan anlayışla, hedefleri olan bireyler yetiştiriyor. Fakültemiz eğitim kalitesi, donanım yeterliliği ve araştırma kriterlerini önemseyen bir kurum olarak da dikkat çekmektedir. Ulusal ve uluslararası platformda özgüven kazanmış akademisyenlerin, eğitim ve sanata büyük önem veren üniversite yönetimimizin de verdiği destekle fakültemiz, her geçen gün etki alanını genişletmiştir. Sanatı yaşamın her alanına taşımak, sanat üzerine yoğunlaşmak, sanat sempozyumlarının önemini daha da artırmaktadır. Türkiye’nin uluslararası ortama açılmasında kültür ve sanata vereceği rol hayati önem taşımaktadır. Bunun için gerekli alt yapı ve birikimin oluşması açısından sanat sempozyumları önemsenmelidir” şeklinde konuştu.

PLAKET TAKDİMİ

Açılış konuşmalarının ardından Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkac ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, davetli konuşmacılar olan Prof. Dr. Ali Turan, Prof. Dr. Türev Berki ve Prof. Dr. Ahmet Bülent Alaner’e plaketlerini taktim ettiler.

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Ahmet Bülent Alaner, 1930 yılında yazılmış olan Erzurum Marşı’nı, Atatürk Üniversitesi’ne hediye edilmek üzere Prof. Dr. Mehmet Takkac’a verdi. Mehmet Takkac da bu anlamlı hediyeden dolayı Alaner’e teşekkür ederek, Erzurum Marşı’nın Atatürk Üniversitesi Rektörlük Müzesi’nde sergileneceğini belirtti.

Daha sonra Prof. Dr. Ali Turan, Prof. Dr. Türev Berki ve Prof. Dr. Ahmet Bülent Alaner, sempozyumun ilk oturumunu gerçekleştirdi.

 

 
Degen’den Davutoğlu’na konut teşekkürü
 
Sekmen’den taraftara övgü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oğur ve Demircioğlu öğrencilerle buluşacak
Atatürk Üniversitesi Bahar Şenlikleri kapsamında gerçekleştirdikleri etkinliklere ...
Erzurum Kültür-Sanat Günleri başladı
Doğu Anadolu Bölgesi’nin en kapsamlı Kitap fuarı Erzurum’da açıldı.
TYB’den Kitap Fuarı yorumu
Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı M.Hanefi İspirli Erzurum ...
 
‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’ alkışları topladı
ünlü İngiliz Tiyatro yazarı William Shakespeare tarafından kaleme alınan ...
Hacali Necefoğlu’na vefa
Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ’de Azerbaycan’ın El Televizyon Şirketi ve ...
EYOF için sponsor arıyorlar
Atatürk Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencileri EURO 2016 ve Amsterdam ...
 
Güzel, 'Erzurum’dan Güzel Hatıralar’ı anlattı
Erdal Güzel’in, şehrin hafızasından kesitler sunduğu ikinci kitabı “Erzurum’dan ...
Erzurum'da Türk Dünyası gündemi
2016 Bahar etkinlikleri kapsamında düzenlenen, Musa Serdar Çelebi tarafından ...
Sekmen: ‘Erzurum Kültür Kenti’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Vali. Dr. Ahmet Altıparmak ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva