ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
23 Mart 2016 Çarşamba - 06:43

'Yaşlı' kelimesi 'tecrübe' ile değişecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Artık bu yaşlı kelimesini de tecrübeli ile değiştireceğiz, başka bir tanım getirip tecrübe birikimi diyeceğiz.'dedi

 Yaşlı  kelimesi  tecrübe  ile değişecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Artık bu yaşlı kelimesini de tecrübeli ile değiştireceğiz, başka bir tanım getirip tecrübe birikimi diyeceğiz. Bu bağlamda biz o önemli insanlara yaş ile ilgili bir demir kafes geçirip 'artık sen bunu yapamazsın' deyip, demir kafes içine hapsetmeyeceğiz. Yaş bilgilik ve tecrübedir" dedi. Yaşlı nüfusun artışına da değinen Bakan Ramazanoğlu, "Bir toplumun yüzde 10'ununu yaşlı nüfusu oluşturuyorsa o toplum yaşlanmakta olan bir toplum olarak nitelendiriliyor. Ülkemizde yaşlı nüfus diğer yaş nüfus oranlarına göre daha yüksek artış hızı ile artmaktadır. O yüzden diyoruz ki minimum 3 çocuk ama ideali 5 çocuk" ifadelerini kaydetti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, Büyükşehir Belediyelerinin yaşlılara yönelik evde bakım, evde destek ve gündüzlü bakım hizmetlerini geliştirmek için başlatılan Yaşlı Destek Programı (YADES) Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan YADES tanıtım toplantısında konuşan Bakan Ramazanoğlu, "Bugün 18-24 Mart tarihleri arasında yaşlılar ilgili bir haftamız. Onlar ile ilgili olan duyarlılığımız, farkındalığımızı ve bu konuda yaptığımız farklı işleri biraz daha ön plana çıkarmanın vesile olduğu bir hafta" ifadelerini kullandı.

Üniversitelerde ve hastanelerde öğretim görevlisi olarak çalışma yaş haddi sınırı hakkında kanuni bir düzenleme yaptıklarını hatırlatan Bakan Ramazanoğlu, "Üniversitelerde ve hastanelerde öğretim görevlisi olarak çalışmak yaş sınırı haddi 68 yaştı. 68 yaşına geldiğinde hocalarımız ve doktor arkadaşlarımız emekli oluyordu. 68 yaşına gelmiş hayatın en dinamik dönemini yaşayan, en verimli ameliyatlarını yapan birisine siz emekli oluyorsunuz demek bir acımasızlık diye düşündük ve bunu tekrardan gündemimize aldık. Bakanlar kuruluna yeni bir gözden geçirme ile öğretim üyelerimizin emekli yaşını 72'ye yükselttik. İşte burada yaşlılık nedir tanımını bir daha gözden geçirmiş olduk. Belki 30 yıl sonra bunu tekrardan gözden geçirip 75 yaşına da çıkarabiliriz" diye konuştu.

Bakan Ramazanoğlu, insanların biyolojik ve psikolojik yaşlarının olduğunu kaydetti. Bugünün şartlarında yaşlı diye bir şeyin olmadığını dile getiren Bakan Ramazanoğlu şunları söyledi:

"Yaşla alakalı bir şey ile nitelendirmiyoruz, fonksiyon diyoruz, motivasyon diyoruz, verimlilik diyoruz. Eğer bir insan 80 yaşındaysa ki bugün 80 yaşında dünyaca ünlü doktorlarımız var. Çok ince beceri gerektiren cerrahi müdahaleler yapıyorlar 80 yaşında. O hocamızın motivasyonunu, onun bilgisi, becerisi ve tecrübesi ile siz ona şimdi siz '80 yaşında artık şu işleri yapmamanız lazım' nasıl diyebilirsiniz? O yüzden diyoruz ki ömrümüzün sonuna kadar maksimum aktivite, maksimum motivasyon ile yaşamak ve bu süre içinde artık bu yaşlı kelimesini de tecrübeli ile değiştireceğiz, başka bir tanım getirip tecrübe birikimi diyeceğiz. YADES projesi bizim önümüzü açacak. Bu projemiz ile hem yerel yönetimler ile hem sivil toplum örgütleri ile beraber bu tecrübeyi, bu bilgi birikimini tekrar topluma kazandırma açısından yeni alanlar açmış olacak. Bu bağlamda biz o önemli insanlara yaş ile ilgili bir demir kafes geçirip artık sen bunu yapamazsın deyip, demir kafes içine hapsetmeyeceğiz. Yaş bilgilik ve tecrübedir."

"DİYORUZ Kİ MİNİMUM 3 ÇOCUK AMA İDEALİ 5 ÇOCUK"

Yapılan bilimsel araştırmalar göre toplumun yaşlanacağını ve yaşlı nüfusun artacağını belirten Ramazanoğlu, "Bir toplumun yüzde 10'ununu yaşlı nüfusu oluşturuyorsa o toplum yaşlanmakta olan bir toplum olarak nitelendiriliyor. Ülkemizde yaşlı nüfus diğer yaş nüfus oranlarına göre daha yüksek artış hızı ile artmaktadır. O yüzden diyoruz ki minimum 3 çocuk ama ideali 5 çocuk. Çünkü yaşlı nüfusunun aynı zamanda karşılığı olması lazım" dedi.

 
4,5G hızı, Erzurum’da test edildi
 
Çelik gündemi değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumlu Miyase Ninenin 90 torunu var
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde yaşlılar günü etkinlikleri kapsamında 118 ...
‘Beyaz Önlük Giyme’ heyecanını yaşadılar
Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi “3. Geleneksel Beyaz Önlük Giyme ...
Litvanya’dan Erzurum’a sağlık köprüsü
Litvanyalı ünlü Kalp Cerrah Prof.Dr. Audrius AIDİETİS ve ünlü Kardiyolog ...
 
Bilkentli öğrenciler bağışta bulundu
Bilkent Lisesi öğrencileri, Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ...
1700 rakımda ulaşım seferberliği
Büyükşehir Belediyesi, kırsalda yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor.
Kar, Erzurum'u mekan seçti
Palandöken Kayak Merkezinde göz gözü görmez oldu. Tipi dolayısıyla kayak ...
 
Uzundere Cittaslow’da
İtalya’nın Greve in Chianti şehrinde, Uluslararası Cittaslow İcra Kurulu toplantısı yapıldı.
Serdar Kılıç ‘Doğadaki İnsan’ı anlattı
TRT’nin sevilen belgesel programı Doğadaki İnsan’ın sevilen yüzü Serdar ...
Başkan Oral dadaşların konuğu oldu
Başkan Oral’ın ilk durağı Erzurum mahallesi oldu
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva