ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
HABERLER>TÜRKİYE
19 Eylül 2018 Çarşamba - 02:49

"Yasakçı öğretim mantalitesini rafa kaldırdık"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tek tipçi, yasakçı eski eğitim öğretim mantalitesini bir daha geri dönmemek üzere rafa kaldırdıklarını belirtti

 Yasakçı öğretim mantalitesini rafa kaldırdık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tek tipçi, yasakçı eski eğitim öğretim mantalitesini bir daha geri dönmemek üzere rafa kaldırdıklarını belirterek, “Ancak gerek altyapı gerek içerik konusunda hayata geçirdiğimiz politikalar, belli kesimler tarafından sürekli olarak engellenmek istedi. Eğitim öğretimin millileşmesine, milletin kadim değerleri ile barışmasına karşı en güçlü tepkiyi, eğitim öğretimi tekellerinde gören bu kesimler gösterdi” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabataş Lisesinde düzenlenen 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılış törenine katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı olmasını dileyerek, "İnşallah 2018-2019 eğitim öğretim yılı yeni bir şahlanışın arifesinde bulunan ülkemizin daha büyük atılımlara imza atmasına vesile olacaktır. Yeni yönetim modelimiz sayesinde etkinliği artan bakanlıklarımız bu dönemde hayata geçirecekleri reform ve çalışmalarla Türkiye’nin önünde yeni ufuklar açacaktır. Biz her eğitim öğretin dönemini olduğu gibi bu yılı da Türkiye’nin aydınlık yıllarına giden yolda yeni bir başlangıç olarak görüyoruz. Hele hele bu yıl Kabataş Lisesine özellikle binde 2 gibi yüksek oranda seçkin bir öğrenci kalitesini almış olmak, yakalamış olmak, Kabataş Lisesinin geleceğe yönelik ne gibi umutlar vaat ettiğini ortaya koyması bakımından da çok önemli. Türkiye'nin geleceğinde Allah ömür verirse ben de bakacağım. Yani filanca cumhurbaşkanı acaba Kabataş’tan mı çıktı. Filanca bakanlar oradan mı geldi. Ben o konuşmayı yaptığım gün orada öğrenci olanlar var mı diye arayacağım. Türkiye’nin güçlü geleceğine damgasını vuracak gençler okullarımızın sıralarından çıkacaktır. Bu yıl okula başladıkları için yüreği kıpır kıpır olan miniklerimiz inşallah 2053 ve 2071 Türkiye'nin kurucuları, liderleri, öncüleri olacaklardır. Yeni ve büyük Türkiye'nin mimarları, öğretmenlerimizin maharetli ellerinde işte bu salondan, bu sınıflardan yetişecektir" diye konuştu.

"BİZDEN ÖNCEKİLERİN GÖSTERMESİ GEREKEN CESARET, DİRAYET VE KARARLIĞI BİZLER GÖSTERDİK”

İktidara geldikleri dönemden beri eğitim öğretim konusuna büyük önem verdiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sadece eğitim ya da sadece öğretim demiyor. Biz eğitim öğretimi bütünleştirerek geleceğe yürüyeceğiz. Sadece öğretim ama pratiği yok. Eksik. Teori ile pratiği birleştirerek geleceğe yürümemiz lazım. 2002'de göreve geldiğimizde ülkemizi üzerinde yükselteceğimiz 4 sütunu eğitim, sağlık, adalet, emniyet olarak ifade etmiştik. Bu anlayışla eğitim sistemimizin eksikliklerini gidermek için son 16 yılda büyük adımlar attık. Eğitim öğretim gibi vatandaşın hayatını doğrudan ilgilendiren konularda reformalar imza atmak sadece vizyon değil, aynı zamanda cesaret işidir. Bizden önceki hükümetleri göstermesi gereken cesaret, dirayet, kararlılığı bizler gösterdik. Eğitim öğretim meselesinde ‘böyle gelmiş böyle gider’ kolaycılığına kapılmadık" şeklinde konuştu.

"Eğitimde kimi güç odaklarının hışmını üstümüze çekme pahasına köklü reformlar gerçekleştirdik" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle tek tipçi, yasakçı, öğrencinin tekamülü yerine formatlanmasını esas alan eski eğitim öğretim mantalitesini bir dada geri gelmemek üzere rafa kaldırdık. Eğitim öğretim sistemimizi komplekslerinden kurtararak çok daha özgürlükçü, çok daha demokratik, çok daha sorgulayıcı bir yapıla kavuşturduk. Uzun yıllar ihmal edilen eğitim öğretim alt yapısının güçlendirilmesi noktasında ciddi çabalar harcadık. Ancak gerek altyapı gerek içerik konusunda hayata geçirdiğimiz politikalar, belli kesimler tarafından sürekli olarak engellenmek istedi. Fatih Projesi’nden seçmeli derslere, imam hatiplerin orta kısmının açılmasından 4+4+4 sistemine kadar attığımız her adım bir direnç ile karşılaştı. Bu direnç asla milletimizden, öğrencilerimizde, öğretmenlerimizden gelmedi. Daha çok eğitim öğretim konusunu ideolojik çekişmelerinin aracı haline getiren çevrelerde geldi. Eğitim öğretimin millileşmesine, milletin kadim değerleri ile barışmasına karşı en güçlü tepkiyi, eğitim öğretimi tekellerinde gören bu kesimler gösterdi. Bugün de zaman zaman aynı çevrelerin çağ dışı tepkileri ile karşılaşıyoruz. Biz bunlara aldırmadan yolumuza devam kararlılığı ile yürüyoruz."

 
Soylu: ‘PKK son nefesine gelmiştir’
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Bu millet Gazi Millettir’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soylu: ‘PKK son nefesine gelmiştir’
Soylu, "İçerde artık PKK son nefesine gelmiştir. Arananların renkli listesinde ...
Atama kararları Resmi Gazete’de
Bakanlığına yönelik gerçekleştirdiği atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı.
Yıldırım: "Utanmasalar Türkiye’nin anahtarını isteyecekler"
Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, Çekmeköy’de ...
 
‘Reformlarımızı aralıksız sürdüreceğiz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yeni eğitim-öğretim yılında da, günün ...
Türkiye, Demokrasi Şehitlerini rahmetle anıyor
Merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve ...
Cumhurbaşkanı’ndan helal kazanç vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu dönemde döviz bahanesiyle, dolarizasyonla sattıkları ...
 
''Sema da bizim, semah da bizim''
TBMM Başkanı Yıldırım, "Sema da bizim semah da bizim, Alevi de bizim Sünni ...
AK gençlerden 12 Eylül protestosu
AK Gençler 12 Eylül 1980 darbesinin 38. yıl dönümü nedeniyle Ulucanlar ...
Atama kararları Resmi Gazete’de
Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı, Afet ve ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva