ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
5 Mayıs 2017 Cuma - 14:43

'Yarını Kodlayanlar' projesi övgü topluyor

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, 2016 yılında başlatılan 'Yarını Kodlayanlar' projesiyle 6 ilde bin 800'ü aşkın çocuğa kodlama eğitimi verdiklerini önümüzdeki bir yıl içinde ise 30 ilde 10 bin çocuğa eğitim vermeyi hedeflediklerini söyledi.

 Yarını Kodlayanlar  projesi övgü topluyor

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, 2016 yılında başlatılan 'Yarını Kodlayanlar' projesiyle 6 ilde bin 800'ü aşkın çocuğa kodlama eğitimi verdiklerini önümüzdeki bir yıl içinde ise 30 ilde 10 bin çocuğa eğitim vermeyi hedeflediklerini söyledi.
Yaşları 7-14 arasında değişen çocuklara kodlama eğitimi vermek üzere Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat işbirliğiyle başlatılan 'Yarını Kodlayanlar' projesinin 2016 yılı verileri ve gelecek dönem hedefleri, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ve Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır'ın katıldığı İstanbul'daki toplantıyla paylaşıldı. 'Yarını Kodlayanlar projesi ile 2016 yılında 6 ilde bin 800'ü aşkın çocuğa kodlama eğitimi verdiklerini belirten Süel, "2017-18 yılında ise 30 ilde 10 bin çocuğa eğitim vermeyi hedefliyoruz. Ayrıca 400'e yakın Suriyeli çocuğa eğitim verdik ve eğitimleri devam ediyor.Genişleme planımıza Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki operasyonumuzu da dahil edeceğiz" dedi.
"Kodlama Türkiye'de de eğitim politikasının bir parçası olmalı"
Hedeflerinin sadece teknoloji tüketen değil, üreten bir nesil yetiştirme olduğunu dile getiren Süel, dünyada teknoloji ile yaşanan değişim ve dönüşüme dikkat çekti. Tüm dünyada sürekli yeni meslekler ve mesleki fonksiyonların oluştuğunu ifade eden Süel, "OECD raporuna göre, bugünün çocuklarının yüzde 65'i henüz keşfedilmemiş işlerde çalışacak. Diğer yandan, STEM eğitimi ve meslekleri yaygınlaşıyor. ABD'de yapılan tahminler, matematik, bilgisayar sistem analizi, sistem yazılımı ve biyomedikal mühendislik gibi alanlardaki mesleklerde 2020'ye kadar yüzde 65'e varan oranlarda artış beklendiğini gösteriyor. Kodlama, dünya çapında STEM yaklaşımının ve eğitim müfredatlarının vazgeçilmez bir parçasını oluşturuyor. Çocuklara nasıl matematik öğretiliyorsa, kodlama da öğretiliyor. Bu global eğitim yaklaşımının önemli bir parçası olan kodlamanın tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yaygın bir eğitim politikası haline getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.
Şubat ayında projeye Şanlıurfa'da yaşayan Suriyeli çocukları da dahil ettiklerini aktaran Süel, "400'e yakın Suriyeli çocuğa eğitim verdik ve eğitimleri devam ediyor. Yeni dönemde çocuklarımıza IoT gibi uygulamaları kodlayabilecekleri Arduino eğitimleri de vereceğiz.Genişleme planımıza Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki operasyonumuzu da dahil edeceğiz" ifadelerini kullandı. 'Yarını Kodlayanlar” projesiyle yeni dönemde eğitim müfredatını genişleteceklerinin de altını çizen Süel, "Çocuklara temel kodlama programı 'Scratch'in yanı sıra Nesnelerin İnterneti (IoT) uygulamalarının kodlanmasına yönelik Arduino eğitimleri de verilecek. Başarılı öğrenciler yurt dışına götürülerek kodlama alanında dünyanın önde gelen platformlarıyla tanıştırılacak" dedi.
Hazır: "Bu eğitimlerle çocuklarımıza yeni ufuklar açacağız”
20 yıldır toplumsal dönüşüm ve bilişim odaklı kalkınma alanlarında çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır, “Habitat Derneği olarak, 20 yıldır toplumsal dönüşüm ve bilişim odaklı kalkınma alanlarında çalışmalar yürütüyoruz. Sürdürülebilir kalkınma alanında çalışan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Sahada 81 ilde 3 bin gönüllü eğitmenimiz var. Türkiye’de de kodlamanın ders olarak yer almamasının önündeki en büyük engel, bunu verecek yetişmiş insan gücünün olmaması. Bizim bu network’ümüz buna cevap veriyor. 2008’de Vodafone ile Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak projemiz ile 81 ilde binlerce gönüllü bilişim elçimizle 1 milyon kişiye bilgisayar kullanmayı öğrettik. Şimdi bu başarılı ağ çocuklara kodlama öğretmek için büyük bir potansiyel sunuyor. ‘Yarını Kodlayanlar’ projemizi yeni döneminde bir üst seviyeye taşıyoruz ve tüm Türkiye’yi kapsıyoruz. Çocuklarımızın dijital yetkinliklerini artırmak için onlara Arduino eğitimleri vereceğiz. Bu eğitimlerle çocuklarımıza yeni ufuklar açacağız”
Eğitimlere Arduino da ekleniyor
'Yarını Kodlayanlar' projesi kapsamında, yaşları 7-14 arasında değişen çocuklara gönüllü eğitmenlerin yönetiminde programlamaya giriş, uygulama yapma, hikâye oluşturma ve oyun yapma gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitim veriliyor. Kodlama eğitimlerinde dünyanın en iyi teknik üniversitesi olarak tanınan MIT’nin çocuklara yönelik geliştirdiği 'Scratch' programı kullanılıyor. Yeni dönemde yaşları 10-14 arasında değişen öğrencilere Arduino eğitimleri de verilecek. Çocukların hayalleri ile gerçeklik arasındaki mesafeyi kısaltan Arduino, bilinmez bir kara kutu olarak görülen elektronik cihazların iç dünyasını aydınlatıyor. Teknik uzmanlığı olmayan insanlar için tasarlanan, kullanım kolaylığı sunan ve açık donanım özelliğine sahip olan Arduino, çocuklara kendi ısı ölçerlerini ya da uzaktan kumandalı araçlarını yapma imkânı veriyor.
Hackathon’lara devam edilecek
Eğitimlerin ardından bir günlük hackathon’lar düzenlenerek çocuklara takımlar halinde aynı ortamda belli bir sürede inovatif fikirlerini kodlara dökme imkânı sunuluyor. Projeyle bugüne kadar 5 ilde düzenlenen, Türkiye’nin en kapsamlı çocuk hackathon’larına yaklaşık 590 çocuk katıldı. Yeni dönemde de toplam 5 ilde hackathon düzenlenerek yaklaşık 500 çocuğa ulaşılması hedefleniyor.
Projenin uygulandığı iller
İstanbul, Balıkesir, Kocaeli, Edirne, Bursa, Manisa, Afyon, Denizli, İzmir, Aydın, Antalya, Mersin, Adana, Samsun, Trabzon, Düzce, Rize, Şanlıurfa, Siirt, Mardin, Gaziantep, Kars, Erzurum, Elazığ, Erzincan, Ankara, Kayseri, Konya, Eskişehir, Sivas, Lefkoşa.
Toplantıya 'Yarını Kodlayanlar' projesini deneyimlemiş öğrenciler de velileri ve eğitmenleri ile birlikte katılarak projenin kendilerine kazandırdıklarını ve gelecek hayallerini anlattı. Toplantı, Vodafone Deneyim Merkezi’nin ziyaret edilmesiyle sona erdi.

 
Azerbaycan'dan da Kerkük'e varıp...
 
Gençlik Festivali'nde Erzurum rüzgarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yerel Basında dijital dönüşüm gündemi
Basın İlan Kurumu’nun (BİK), Erasmus+ K3 kapsamında 7 bölge / 7 ilde düzenlemeye ...
Bu yolun gizemi hala çözülemedi
Erzurum'da Palandöken Dağı eteklerindeki Abdurrahman Gazi Türbesi'ne giderken ...
Cazibe Merkezi sayısı 11'e yükseldi
Adana, Mersin ve Mardin ileri cazibe merkezi programına dahil edildi.
 
Enerji Panelinde Erzurum vurgusu
Üsküdar Üniversitesinde düzenlenen "100 Yıldır Bedeli Kanla Ödenen Petrol" ...
Totik'ten yerli otomobil açıklaması
NESRİN ÇETİNKAYA-Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği ...
Ziraat Fakültesi Dünya Markası olma yolunda
NESRİN ÇETİNKAYA-Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji ...
 
Dini Temsil sorununa akademik yaklaşım
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen, “Dini Temsil ...
Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi başladı
'Yöresel ürünlerimize sahip çıkmak için coğrafi işaret almak lazım. Bizim ...
Erzurum, TÜBİTAK gündeminde
Sivil Toplum Kuruluşları tarafından oluşturulan 'TÜBİTAK Bilim Teknoloji ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva