ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Curlingte heyecan dorukta
Curlingte heyecan dorukta
Sekmen’den ortak akıl vurgusu
Sekmen’den ortak akıl vurgusu
Vali Çiftçi eğitim brifingi aldı
Vali Çiftçi eğitim brifingi aldı
Erzurum için sağanak uyarısı
Erzurum için sağanak uyarısı
Erzurum’da 'Kıskaç-12' operasyonu
Erzurum’da 'Kıskaç-12' operasyonu
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
31 Ocak 2018 Çarşamba - 09:23

"Vahyin Kutsadığı Şehir: Kudüs"

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün önemine dikkat çekmek amacıyla 29-30 Ocak'ta "Vahyin Kutsadığı Şehir: Kudüs" başlıklı düzenlenen uluslararası toplantının sonuç bildirgesi açıklandı.

 Vahyin Kutsadığı Şehir: Kudüs

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından açıklanan "Vahyin Kutsadığı Şehir: Kudüs" toplantısının sonuç bildirgesinde “ABD tarafından teşebbüs edilen Kudüs’ün İsrail’in başkenti yapılma tasarısının BM Genel Kurulu’nda 9’a karşı 128 oyla reddedilmesi Kudüs’le ilgili geleceğe yönelik umutları arttırmıştır. Bu noktadan sonra İslam ümmetine düşen; etnik ve mezhebe dayalı kısır çekişmelerden uzaklaşarak Müslümanların, meselelerini dış ülkelerin müdahalelerine açık hale gelmeden birlik ve beraberlik içerisinde ele almaktır” denildi

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün önemine dikkat çekmek amacıyla 29-30 Ocak'ta "Vahyin Kutsadığı Şehir: Kudüs" başlıklı düzenlenen uluslararası toplantının sonuç bildirgesi açıklandı.

SONUÇ BİLDİRGESİ

Sonuç bildirgesini açıklayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Kudüs Müslümanların aralarında fark gözetmeksizin iman ettiği peygamberler şehri Allah’ın yeryüzünde tevhide adadığı ikinci mabedi Mescid-i Aksa’nın bulunduğu mübarek beldedir. Mescid-i Aksa Hz. Peygamberin ziyaret edilmesini ve hayır ve hasenat yapılmasını tavsiye ettiği 3 mescitten biridir. Kudüs İslam beldesidir. Kudüs İslam medeniyetinin tarihsel bilgi ve değerler hafızasıdır. Zira şehre bugünkü değerini kazandıranlar tartışmasız bir şekilde Müslümanlar olmuştur. Tarihinde birçok milletin hakimiyetinde yaşayan Kudüs, en adaletli yıllarını Müslümanların döneminde gerçekleştirmiştir. Şehir Müslümanların adil ve hoşgörülü yönetiminde ezan, çan ve hazanın bir birine saygı içerisinde varlığını devam ettirdiği dünyanın nadir kentlerinden biri olmuştur. Ancak Kudüs bugün bu uyum ve saygıya hasrettir. Vahiy ile kutsanan şehre Kudüs’e barış, küresel adalet ve birlikte yaşama anlayışının tekrar hakim olmasıyla gelecektir. Müslümanlar kendi hakimiyetlerinde Kudüs’te diğer dinlerin mensuplarına özgürce yaşama hakkı tanımışlar, onların ziyaretlerine, ibadetlerine hiçbir şekilde engellememişlerdir. Bu sebeple Kudüs; ayrışmanın değil birleşmenin, kendinde olmayanın değil kucaklamanın sembol şehri olmuştur. Kudüs insanlığın kaynaştığı kutsal bir beldedir. Bütün insanlığı bir noktada toplayan şehir; kutsala saygıyı ötekine hoşgörüyü ve anlayışı paylaşabildiği ölçüde güzel olmuştur. Kudüs ancak bu değerleri içselleştirebildiği dönemde barışın şehri olarak ‘Darüsselam’ diye adlandırılmıştır. Bugün bu güzelliğini kaybeden Kudüs adına tezat barışla değil İsrail’in haksız eylemleriyle anılır hale gelmiştir” dedi.

KUDÜS’ÜN BİR ADI DOĞRULUK, DİĞER ADI BARIŞ

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş tarafından açıklanan ve Kudüs’ün bir adı doğruluk, diğer adı barış diğer bir adı ise kutsiyet olduğuna vurgu yapılan sonuç bildirgesinde şöyle denildi:

“Ancak bu kutlu şehir günümüzde İsrail’in şiddet ve nefret politikaları ile bu özelliği kaybetmiştir. İsrail maalesef bir oldubittiyle Kudüs’ün işgalini meşrulaştırmaya istemektedir. Hukuk ve adalet dışı aldığı kararlara güvenlik bahanesiyle Müslümanların şehre giriş çıkışlarını, yerleşmelerini engellemekte Müslümanların kendi mabetlerinde rahat şekilde ibadet etmelerine izin vermemektedir. Bu uluslararası insan hakları anlaşmalarına kişi hak ve hürriyetlerine kesinlikle aykırıdır. İsrail Kudüs’te Müslümanlara ait birçok yeri sistematik olarak yıkmaktadır. Bu durum asla kabul edilemez. Müslüman kimliğini yok etmeye yönelik Yahudi yerleşim yerlerinin inşasına bir an evvel son verilmelidir. İslam dünyası Kudüs meselesinin sadece Filistinlilerin ya da Arapların değil bütün Müslümanlarının ortak meselesi ve Kudüs’ün Filistin devletinin ebedi başkenti olduğunu her vesile ile dile getirmelidir. Filistin davasının yeni nesillere doğru şekilde aktarılması için dini ve tarihi bilgilerin eğitimi ve öğretim müfredatlarına dahil edilmesi gerekmektedir.”

“GAFLET VEYA HIYANETTEN SIYRILARAK ŞEHRİN MÜSLÜMANLARA AİT BİR KENT OLDUĞU YÜKSEK SESLE DİLE GETİRMELİDİR”

Bildirgede şu ifadelere yer verildi:

“İslam dünyasında siyasi ve ekonomik menfaatlerini küresel güçlerinin emelleri ile birleştirerek Kudüs’ün Müslümanlara ait bir şehir olduğunu gölgeleme çabalarının varlığı da bir vakadır. Bu kesimler gaflet veya hıyanetten sıyrılarak kayıtsız ve şartsız şehrin asırlardır Müslümanlara ait bir kent olduğunu yüksek sesle ve cesaretle dile getirmelidir. ABD tarafından teşebbüs edilen Kudüs’ün İsrail’in başkenti yapılma tasarısının BM Genel Kurulu’nda 9’a karşı 128 oyla reddedilmesi Kudüs’le ilgili geleceğe yönelik umutları arttırmıştır. Şer amaçlı bu teşebbüs Allah’ın izniyle hayra dönüşmekte ve İslam ümmetinin vahdetine vesile olmaktadır. Bu noktadan sonra İslam ümmetine düşen etnik ve mezhebe dayalı kısır çekişmelerden uzaklaşarak Müslümanların, meselelerini hissi söylemlerden arındırıp dış ülkelerin müdahalelerine açık hale gelmeden birlik ve beraberlik içerisinde ele almaktır.”

 
Ömer Kandemir Adana Demirspor'da
 
Turgut Doğan Şahin Rizespor’da
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“YPG tamamen PKK’lı teröristlerden oluşuyor”
Eğilmez, YPG’nin tamamen PKK’lı teröristlerden oluştuğunu ifade ederek, ...
TÜBİTAK'ta DAG gündemi
TÜBİTAK Başkanı Ergin, Atatürk Üniversitesinin en önemli çalışmalarından ...
Yozgat'ta ŞEB Formu düzenlendi
AK Parti Genel Merkezi tarafından illerin ekonomilerinin nabzını tutmak, ...
 
Yüksek Öğretimde Tarım Gündemi
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü, Ziraat Fakültesi ve Ziraat Mühendisleri ...
AK Parti'nin yerel seçim yol haritası
AK Parti yönetimi, 2019 Mart ayında yapılacak mahalli seçimlerde izlenecek ...
Gasımov'dan Ermeni yalanlarına tepki
Ermeni terörü ve işgali üzerine Araştırmacı Yazar ve İlmi Araştırmalar ...
 
BİRKONFED’den Mermer Borsası adımı
Birleştirici İş Dünyası (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünsal, çeşitli ...
Türkiye’nin Afrin harekâtı
Türkiye, yaşanan son gelişmelerin ardından Afrin’e harekât planını devreye ...
Eğilmez, Tunus’ta yaşanan olayları değerlendirdi
Arap Baharı’nın başladığı Tunus’ta son günlerde yaşanan olayları değerlendiren ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva