ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Palandöken beyaz örtüye girdi
Palandöken beyaz örtüye girdi
Küçükoğlu gündemi değerlendirdi
Küçükoğlu gündemi değerlendirdi
Burak Alemdar Milli Takım aday kadrosunda
Burak Alemdar Milli Takım aday kadrosunda
Diyanet  vekaletle kurban bedelini açıkladı
Diyanet vekaletle kurban bedelini açıkladı
Tekman’da kar yaşamı olumsuz etkiledi
Tekman’da kar yaşamı olumsuz etkiledi
HABERLER>TÜRKİYE
7 Mart 2015 Cumartesi - 06:36

"Türkiye münevver insan problemi yaşıyor”

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, şimdiki kuşak öğrencilerinin çok şanslı olduğunu belirterek, Türkiye’de münevver insan problemi ve eksikliğinin yaşandığını söyledi.

 Türkiye münevver insan problemi yaşıyor”

ÖLÜMDEN ÇOK ZULÜMLER GÖRDÜK
Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin imza törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, şimdiki kuşak öğrencilerinin çok şanslı olduğunu belirtti. Türkiye’de münevver insan problemi ve eksikliğinin yaşandığını söyleyen Güllüce, “Siz öğrenciler şanslısınız. Babalarımız zamanında ‘biz ölümden çok zulümler gördük’ diye şiirler yazılırdı. Bizim de çocuklarımız çok falaka yediler, çok cop yediler, çok karakolda kaldılar, çok azap çektiler. Sizin gibi oturup o kıyafetleriyle okuyamadılar. Bir kuşak kaybettik. Zaten her 10-15 senede bir afetle muhatap oluyoruz. 12 Eylül’de Türkiye’nin en güzel insanları, ama sağcısı, ama solcusu çocuklarımızı, gençlerimizi kaybettik. Sonra 1971’de ve 28 Şubat gibi benzeri olaylar oldu. 2 gün sonra Kadınlar Günü’nü kutlayacağız. Ama zamanında ‘kızlarımız okumasın’ diye ne çabalar harcandı. Gençler o günleri televizyonlardan bir seyredin. O yıllar acılar yıllarıydı, dramdı. Benim bildiğim ocağı sönen, hayatı kararan, hayata küsmüş, onlarca, yüzlerce insan biliyorum. O dönemin zulmüne uğramış dönemleri yaşadık. Buna benim çocuklarım da dahil. Fakat siz şanslısınız. Kader sizlere güldü. Bizim babalarımız bizlerden daha az kısmetliydi. Biz onlardan daha kısmetliyiz, sizlerde bizden kısmetlisiniz. Bizim çocuklarımızdan da kısmetlisiniz. Artık Türkiye’de özgürlük var. Kim ne giymek istiyorsa, kim nasıl okumak istiyorsa, hangi kıyafetle okuyacaksa okusun kardeşim. Ne olacak, yani sen böyle okumayla bu ülkeye ne zararın olurdu. Artık özgür bir ülkede yaşıyorsunuz. Ben o dönemlerde belediye başkanıydım. Sanat okulu mezunuyum, elimden elektriğin A’sından Z’sine kadar her şey gelir. Sizin bu eğitim yarışında özgürlük yarışınız yok, sizin kalite yarışınız var. ‘Ben de okumak istiyorum’ diye sokaklarda bağırıp cop yemiyorsunuz” dedi.
“BENİM ÇOCUKLARIM DA AZAP ÇEKTİ”
Çocuklarının imam hatipli olduğunu ve o dönemlerde azap çektiğini belirten Bakan Güllüce, “İstanbul’da bir yerde yemek yerken radyodan ‘polisin coplamasından kaçan başörtülü bir kız çocuğuna bir kamyon çarptığı ve ayağının koptuğu’ haberinde ben o kız için sümüklerim akana kadar yarım saat ağladım. Sizin kuşaklarda bacağı kopanlar yok. Ne kadar şanslısınız. Onun için bu fırsatı değerlendirmeniz lazım. Dünya sizi bekliyor. Bu topraklar bütün Müslüman dünyanın yeniden medeniyet ihyasını bekliyor ve inşaatını bekliyor. Bunları sizin kuşak yapacak. Biz ancak dozerlik yapıp, yolun hamını aldık. Bazıları da elimizden geldiğinde ilk geldiğimizde eski haline götüreceğini söylüyorlar. Siz de direnin ve ‘eski haline götüremezsiniz’ diyin. Adam bunu mertçe söylüyor. Bir gelelim görürsünüz diyorlar. Ben imam hatipli değilim ama çocuklarım bu azabı çekti” diye konuştu.
“VAKIF TAHRİBATI SADECE BİZDE VAR”
Türkiye’nin bir vakıf toplumu olduğunu ifade eden Bakan Güllüce, “Biz vakıf toplumuyuz. Anadolu’da Malazgirt’ten 30 sene önce vakıf kurmuşuz. Bu vakıf kültürü bizim cibilliyetimizde, ruhumuzda, kimyamızda var. İlk vakfın kuruluşu 1040 yılındadır. Daha Malazgirt olmadan biz vakıf kurmuştuk. Ama sonunu getirememiştik. Yani vakıfların sonu çok acıdır. 1930’larda, 1940’larda vakıflar maalesef tarumar edilmiştir. Bugün vakıfların servetini söyleyecek olursanız, herhalde Türkiye’de 2 milyon adet caminin imamının 10 bin dolar maaş alabileceği kadar geliri olurdu. O vakıfların hepsi yok şimdi. Yani Fatih Camii’nin Bosna’da ve Tarsus’ta vakıfları var. 100’lerce dönüm zeytinlik vakıfları var. Eminönü Camii’nin Mısır Çarşısı’ndaki bütün dükkanlar vakfıdır. Şimdi Eminönü Camii’nin imamına 3 bin TL maaş verilmez ama Eminönü Camii’nin Mısır Çarşısı’ndaki o vakıflar şayet Eminönü Camii’nin olsaydı nasıl bir Eminönü Camii olurdu diye düşünün. Bu vakıf tahribatı sadece bizde olmuş. Bir de Bağdat’ı işgal ettiği zaman Hülagü’de olmuş. Vakıflara ve bu hayırlı işlere sahip çıkıp, sürdürülebilirliği sağlaman gerekir. Bir vakıf kültürünün yeniden ihyasına, inşasına ihtiyacımız var. 18 yaşını geçtikten sonra çocuğuna öğle yemeğini bile esirgeyen bir kültürle büyüyen muhatap, bütün malını, mülkünü ve servetini devletler için, dul kadınlar için, engelli çocuklar için bağışlayan böylesi derin bir hikmetin çocuklarıyız. Bundan sonra yeniden vakıfları talan edilmiş, yok edilmiş, Hülagü’den daha berbat halde yok edilmiş vakıflarımızın yeniden inşası, ihyası ve sahiplenebilmesi gerekir. Aksi takdirde bugünkü yapılan iyiliklerinde yarın birileri tarafından yok edilmesi söz konusu olabilir” şeklinde konuştu.
Bakan Güllüce’nin konuşmasından önce İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Vali İbrahim Şahin de birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından Vali Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni ve eşi Emine Yeni ile İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin arasında Emine Yeni-Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yapımı protokolü imzalandı. Törene ayrıca AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
 

 
‘Dinimizin kadına verdiği değeri iyi kavrayamadık’
 
Hizmet İş: ‘Kadına Şiddete hayır..!’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güllüce: ‘Sesimizi değil, sözümüzü yükseltiyoruz’
Güllüce’ Millet ne isterse onu yaptıklarına işaret eden Bakan Çevre ve ...
Davutoğlu: ‘Nefret dili kullanılmamalı’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bir kişi Hazreti Muhammed ve Hazreti İsa’ya ...
‘Kadınlara karşı ayrımcılık, ırkçılıktan beterdir’
Erdoğan, ‘Kadına yönelik şiddet konusu, kanayan bir yaramız olmaya devam ...
 
‘Aktif vatandaş topluluğu istiyoruz’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Pasif vatandaş topluluğu istemiyoruz, ne Amerika’da ...
‘Rızkın Sahibi Allah’tır’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iş adamı Ali Koç’un “çocuklarımızın ...
‘Çocukları bomba altında bırakamayız’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, AFAD tarafından ...
 
‘Türkiye bir istikrar adası’
Davutoğlu,:"Siyasi istikrar esastır ve ekonomik istikrarın ana sütunlarındandır. ...
Cumhurbaşkanı’ndan medeniyet vurgusu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam medeniyetinin bilgiye, öğrenmeye ...
‘Hatıraları ebediyyen yaşayacak’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1982'de Ermeni terör örgütünce şehit edilen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva