ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
HABERLER>BÖLGEDEN
5 Aralık 2017 Salı - 16:04

"Türk kadını öncü olmalıdır"

Yakutiye Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından yürütme kurulu üyesi ve ATAKSAM eski müdürü Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu'nun Mersin Üniversitesine geçmesi nedeniyle onuruna verilen yemeğe katılan Başkan Korkut, kadınların her alanda var olmasının sağlıklı bir toplumun da işareti olacağına işaret etti.

 Türk kadını öncü olmalıdır

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin önemli olduğunu belirterek "Kadınlar toplumda öncü rol üstleniyor ve toplum yaşamında öne çıkabiliyorsa, bu gelişmişlik ve kalkınmışlığın göstergesidir" dedi.
Yakutiye Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından yürütme kurulu üyesi ve ATAKSAM eski müdürü Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu'nun Mersin Üniversitesine geçmesi nedeniyle onuruna verilen yemeğe katılan Başkan Korkut, kadınların her alanda var olmasının sağlıklı bir toplumun da işareti olacağına işaret etti.
Yakutiye Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, yürütme kurulu üyesi Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu'nun Mersin Üniversitesine geçiş yaparak Erzurum'dan ayrılması nedeniyle onuruna yemek düzenledi. Veda yemeğine Yakutiye Belediye Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı Ali Korkut'da katıldı. Ali Korkut, Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu'na Kadın Meclisindeki çalışmaları ve projelere katkılarından dolayı plaket ve çiçek verdi. Ayrıca Prof. Ayda Çelebioğlu'na hatıra olarak Yakutiye Belediyesi Mesleki Kurslarında üretilen, ehram üzerine işleme çeşitli hediyelerde verildi. Veda yemeğinde Başkan Ali Korkut, eşi Özlem Korkut, ATAKSAM Müdürü Prof. Dr. Reva Akpınar, Kadın Meclisi Başkanı Seher Ergüney, yürütme kurulu üyeleri ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Nazan Soysal katıldı.
Ayda Çelebioğlu, Yakutiye Belediyesi ve Başkan Ali Korkut'un kadınlara yönelik her çalışmanın içerisinde büyük bir özveriyle yer aldığını hatırlatarak "İnanıyorum ki, Erzurumlu kadınlar, Belediye Başkanımız Ali Korkut'un kadınlara yönelik hizmetlerinin farkındadır. Biz her çalışmamızda Ali Korkut beyi yanımızda gördük, çok kıymetli vaktini, emeğini kadınlar için harcamıştır. Erzurum'dan ayrılıyorum, Kadın Meclisimizin çalışmalarını izlemeye devam edeceğim. Güzel bir veda hazırlanmış, emeği geçen her kese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Kadın Hakları Günü'nde verilen yemekte konuşan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 5 Aralık 1934'te Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verildiğini anımsatarak "1930 yılından itibaren kadın hakları anayasal güvence altına alınmış. Belediye meclislerine, muhtar seçilebilmelerine imkan tanıyan yasal değişimler 1934 yılında tamamlanmıştır. Dünyanın önünde bir hareket Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından gerçekleştirilmiştir. Bugün kadının iş yaşamı, toplumsal yaşam içerisinde aldığı yer oranı ile kalkınmışlık arasında paralellik bulunmaktadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti iktidarı ile kadınların çalışma yaşamına katılımı ve çalışmalarını kolaylaştıran bir dizi değişiklik gerçekleştirilmiştir. Belediye başkanı olarak kadının yaşamın her alanında yer almasını önemsiyorum. Fırsat eşitliğinin aynı zamanda millet kalkınmasında büyük yeri olduğuna inanıyorum. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın Kadın Hakları gününü kutluyorum" şeklinde konuştu.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi
 
Sekmen’den Dünya Kadın Hakları günü mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SDT Erzurum'da '39 Basamak'ı sahneleyecek
SDT, dört ayrı sahnede perde açacak
Orhan, 11 nüfuslu ailenin konuğuydu
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 11 nüfuslu aileye misafir oldu.
Horasan Belediyesinden engellilere destek
3 Aralık Dünya Engelliler günü Horasan Belediyesi ve ilçe Milli Eğitim ...
 
Erzurum soğukta 3'üncü sırada
Bölgede en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 13, ...
4 terörist etkisiz hale getirildi
Bingöl’de 4 terörist etkisiz hale getirildi, 1 terörist yakalandı
Başka çareleri yok
Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü Erzurum’da, ...
 
Şenkaya’da enerji nakil hatları yer altına alındı
ARAS Elektrik Dağıtım AŞ Erzurum İl Koordinatörü Hüseyin Öcal, Şenkaya ...
Cankurtaran Tüneli geçit verecek
Artvin Valisi Ömer Doğanay, Karayolları yetkililerine "Zorunlu hallerde ...
Kılıç’tan Mevlid Kandili mesajı
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva