ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>TÜRKİYE
4 Kasım 2017 Cumartesi - 14:11

'Terörü hortlatmaya çalışanlar avucunu yalasın”

Başbakan Binali Yıldırım, memleketi Erzincan’da Kemaliye-Dutluca yolu temel atma töreninde yaptığı konuşmasında, muhalefete yüklendi.

 Terörü hortlatmaya çalışanlar avucunu yalasın”

Başbakan Binali Yıldırım, memleketi Erzincan’da Kemaliye-Dutluca yolu temel atma töreninde yaptığı konuşmasında, muhalefete yüklendi. Yıldırım, “Ülkemizi karıştırmaya çalışanlar terörü hortlatmaya çalışanlar avucunu yalasın. Bu millet asla ve asla ne FETÖ’cülere nede bölücülere nede DEAŞ’çılara fırsat vermeyecektir” dedi.
Kemaliye - Dutluca temel atma törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım, bu yolun yılların hayali olduğunu belirterek, “Yüzyıldır beklenen gün geldi. Bu projeye bugün siz şahit oldunuz biz şahit olduk. Bizden sonra gelecekler 10 yıl sonra 20 yıl sonra 50 yıl sonra bu yollardan geçenler hepimizi rahmetle anacaklar iyilikle anacaklar” dedi.
Bu yolun Suriye Arap yarımadasına kadar birbirine bağlanacağını belirterek, “Kuzey ve güney koridoru bu yol açıldığında artık Karadeniz'den Erzincan’dan, Erzurum’dan, Sivas’tan, Gümüşhane’den güneye gidecek trafik Kemaliye üzerinden geçecek. Kemaliye gibi tarihin kültürün beşiği bu güzel tabiatı bu güzel memleketi buralarda duracaklar. Buralarda vakit geçirecekler. Kemaliye kendine has bir özelliği var. Hele o konaklar hele o kapı tokmakları kendine has kültürü yemekleri olan güzel eğin. Hakikaten başlı başına bir değer” dedi.
Yol üzerinde 22 kilometre boyunca 16.5 kilometresi tünel ve köprüler olacağını belirten Başbakan Yıldırım, “7 tünel var 2 de köprü var. Köprüler bildiğiniz sıradan köprüler değil, boğaz köprüsü gibi köprü var. Askılı gerdanlık gibi Fırat’ın üzerinde körüsü de var” dedi.
Son 15 yıl içerisinde memlekette çok şey değiştiğini söyleyen Başbakan Yıldırım, “Türkiye son 15 yılda öyle bir gelişme gösterdi ki Türkiye’yi üç katına çıkardık. Yolları, hastaneleriyle, fabrikalarıyla memleketimiz aldı başını gitti. Nasıl oldu nasıl oldu sizin desteğinizle oldu. Sizin evlatlarınız Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının sayesinde oldu. Siz destek oldunuz, siz arkamızda durdunuz biz de yürü dediniz biz de yürüdük. Yolları yaptık, hava alanlarını yaptık, hastaneleri, köprüleri yaptık, tünelleri yaptık, yolları böldük hayatları birleştirdik. Milleti birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz Alçaklara geçit vermeyiz. Vatanın milletin birliği beraberliği kardeşliği için elimize ne imkan varsa evel Allah sonuna kadar kullanacağız. Ülkemizi karıştırmaya çalışanlar terörü hortlatmaya çalışanlar avucunu yalasın. Bu millet asla ve asla ne FETÖ’cülere nede bölücülere nede DEAŞ çılara fırsat vermeyecektir” diye konuştu.
Erzincan’a son 15 yılda 9 milyar yatırım yaptıklarını kaydeden Başbakan Yıldırım, “Bu yatırım üçte biri ulaştırmaya ait. Hava limanı, Erzurum - Sivas bölünmüş yolu, ilçe yolları. 15 yılda nereden nereye geldiğimizi görüyorsunuz. 50 bin köyümüz var hepsine gidiyoruz hepsinin de yolu var. Hepsinin de suyu var. Hizmet bu. Boş lafa karnımız tok. Taş üstüne taş koyan bir iktidardır AK Parti iktidarı. Muhalefet zavallı ne yapsın hiçbir şey yok konuşuyor. Konuş babam konuş. Konuşa konuşa lafı zurnaya çevirdi. Arkadaşlar biz onlara laf yetiştirecek zamanımız yok. Gece gündüz çalışacağız. Daha çok hizmet yapacağız. Daha fazla insanımızın yüzünü güldüreceğiz. Çıkmışlar Türkiye’yi şikayet ediyorlar. Türkiye’ye gelmeyin. Güvenlik yok. Bir insan memleketini şikayet eder mi. Yazık günah. Bu memleket bizim. Sevinçte de kederde de birlikte olacağız” şeklinde konuştu.
Başbakan Yıldırım, Erzincanlıların yıllardır Kemaliye - Dutluca karayolunun yapılmasını beklediğini belirterek, “Yıllardır bu hasretin bitmesini bekliyordunuz. Besmele ile temelini atacağız. Önemli olan bu yolun bir an önce bitirilmesi. Firma 2020'nin sonuna tarih veriyor. Uzun değil mi; biraz pazarlık yapalım mı? Ne zaman bitirsinler. 2019 29 Ekim tamam mı? Cumhuriyetin kuruluşunda 2019 29 Ekimde burası bitiyor. Buradan ilan ediyoruz. Ona göre çalışacaklar. Hayırlı uğurlu olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun. Bu eserler sizlere memleketimize hayırlı olsun” dedi.

 
Özsoy, Güneş Vakfının konuğu oldu
 
Aydemir'den 16. Yıl kutlaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
Maliye, Milli Savunma ile Orman ve Su İşleri Bakanlıklarına ilişkin atama ...
Milletvekili Aydemir’den Pasinler Hatırlatması
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Vakıflar Haftası kutlamalarının ...
2018 Merkezi Yönetim bütçe görüşmeleri başladı
2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı ve 2016 Kesin Hesap Kanun ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bu oyunu zorla bozacağız'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, '' 23.5 milyar dolar IMF borcu ile ...
Sağlık Bakanlığı seferber oldu
Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Günbuldu köyünde, 9 Ekim günü elektrik ...
'Milli gururumuzdan taviz vermeyeceğiz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye'siz bir Avrupa’nın varacağı ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençliğe seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizler bu yola koltuk sevdasıyla ,makam sevdasıyla ...
Başbakan Yıldırım'dan öğrencilere müjde!
Başbakan Binali Yıldırım, "2003’te öğrenci başına 45 lira burs veya kredi ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan D-8 Zirvesi sonrası basın mensuplarının ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva