ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>BÖLGEDEN
7 Şubat 2019 Perşembe - 13:20

'Soykırımı yoktur, Ermeni yalanı vardır'

Türkiye İnsan Hakları Etik Kurulu Üyesi Yasin Aşkın Yıldırım, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 1915 olaylarının yıldönümü olan 24 Nisan’ı ‘Ermeni soykırımını anma günü’ ilan etmesine tepki gösterdi.

 Soykırımı yoktur, Ermeni yalanı vardır

Türkiye İnsan Hakları Etik Kurulu Üyesi Yasin Aşkın Yıldırım, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 1915 olaylarının yıldönümü olan 24 Nisan’ı ‘Ermeni soykırımını anma günü’ ilan etmesine tepki gösterdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’u Ermeniler 1918 yılında Ulu Cami'ye, 'anlaşma yapacağız' diyerek toplayarak diri diri yaktığı Kars’a davet eden Yıldırım, Sözde Ermeni soykırımı iddialarının hiç bir temeli olmayan, tarihi gerçeklere aykırı, siyasi bir yalan olduğunu belirtti.

“Ermeni soykırımı yoktur Ermeni yalanı vardır”

Türkiye İnsan Hakları Etik Kurulu Üyesi ve Ulu Cami Yaşatma Derneği Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım, “Türk milleti dünyanın neresinde olursa olsun insanlığının ve mazlum milletlerin dara düşenin, yanın da olmuş ve asla zülüm değil sevgi barış ve adalet götürmüştür. Ermeni soykırımı yoktur Ermeni yalanı vardır. Bu tarihi gerçeklerle ortadadır” dedi.

Türk Milleti’nin diasporanın ve destekçisi olan devletlerin gerçeklere tamamen aykırı iddialarını ve iftiralarını asla kabul etmediğini ifade eden Yıldırım, “Ermeni terörünü, emperyalist devletlerin ideolojisi ve Türklere karşı düşmanlık karakteri yetiştirdi. Onlar Ermenilere bağımsız bir devlet kurma vaadi vererek, onları Müslümanlara karşı nefret, kin, düşmanlık, kötülük ve iftira duyguları ve fırsat buldukça fiziksel zarar verme fikirleri etrafında eğittiler. Başkasının uygarlığına göz dikme karakterinde yetiştirdiler. Bu sebeple, her Ermeni terörist korundu ve mahkemelerde salıverildi. Yeni vahşilikler yapmaları için onları bu şekilde cesaretlendirdiler. Türk Milleti diasporanın ve destekçisi olan devletlerin gerçeklere tamamen aykırı iddialarını ve iftiralarını asla kabul etmemiştir ve etmeyecektir. Altını çizerek belirtelim ki, Ermeni soykırımı yoktur, Türk Milleti'ne yapılan katliam vardır” diye konuştu.

Ermenilerin başta Kars olamak üzere, Sivas , Erzurum, Van’da bir çok mahzun İnsanı çoluk çocuk demeden katliam yaptığına dikkat çeken Yasin Aşkın Yıldırım, “Siz Değil misiniz? 1896 yılında 26 Taşnak İstanbul’da Uluslararası Osmanlı Bankası’nı ele geçiren, Siz Değil misiniz? 20’inci yüzyıl boyunca Ermeni terörü insanları katledip ve her defa da büyük Hıristiyan devletler tarafından cezadan kurtarılan. Siz Değil misiniz? 1905 yılında Sultan Abdülhamit’e suikast düzenleyen. Siz Değil misiniz 19 Haziran 1920 tarihinde Azerbaycan’ın eski Başbakanı Fatali Han Hoyski Tiflis’te şehit eden. Siz Değil misiniz 15 Mart 1921 tarihinde Berlin’de Türkiye’nin İçişleri Eski Bakanı Talat Paşa şehit eden. Siz Değil misiniz 5 Aralık 1921 tarihinde Roma’da Veziriazam Said Halim Paşa şehit eden. 17 Nisan 1922 tarihinde Berlin’de Trabzon eski valisi Cemal Azmi . 25 Temmuz 1922 tarihinde ise Türkiye Deniz Kuvvetleri Komutanı Cemal Paşa Tiflis’te şehit eden. Daha neler neler. Ne çabuk unuttunuz daha dün Azerbaycanlı kardeşlerimizin kendi topraklarında katledilmesini, Hocalı Soykırımı’nın yapılmasını, biz unutmadık, unutmayacağız” şeklinde konuştu.

Yıldırım, 26 Nisan 2019 günü saat 11.00'de Ulu Cami önünde 104 yılı Mezalimiz Başkenti Kars programına kanıtlar ve tarihçilerle hazır olduklarını kaydetti.

Yıldırım, başta Fransa Cumhurbaşkanı Macron olmak üzere soykırım destek veren devletleri ve tarihçilerini de Ermeni mezalimin en acı örneklerinin bulunduğu Ulu Cami’yi görmeye davet etti.

 
Erzurumspor – Başakşehir maçını Çakır yönetecek
 
Barlak ailesi yasta
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu Anadolu huzur bölgesi oldu
Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla huzur şehri haline gelen ...
Pasinler’de trafik gündemi
Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Büro Amirliği ekiplerince ...
Doğu’da kar durdu, soğuk arttı
Doğu Anadolu Bölgesinde sis ve soğuk hava etkisini sürdürüyor. Soğuk havanın ...
 
Pasinler’de ‘Gönül Belediyeciliği ‘ göndemi
AK Parti Pasinler Belediye Başkan Adayı Ahmet Dölekli, seçim çalışmaları ...
Erzincan’da 3,5 büyüklüğünde deprem
Erzincan’da 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Çavuşoğlu’ndan yerel basına destek
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı Nuri Kolaylı, yönetim ...
 
Doğu’da kardan adam manzaraları
Van’da geçen hafta etkili olan kar yağışı sonrası, kentin birçok bölgesinde ...
Orhan Aziziye nüfusunu değerlendirdi
3 merkez ilçeden biri olan Aziziye’nin nüfusu 2017 yılında 59 bin 309 ...
Sunar: “Gönül Belediyeciliği yol haritamız”
AK Parti'nin Palandöken İlçe Belediye Başkan adayı Muhammet Sunar, 31 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva