ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Tanfer: ‘TBMM egemenliğimizin kalesidir’
Tanfer: ‘TBMM egemenliğimizin kalesidir’
Pasinler'de Dadaş torunları milli coşkuda buluştu
Pasinler'de Dadaş torunları milli coşkuda buluştu
Erzurumspor’dan 23 Nisan kutlama mesajı
Erzurumspor’dan 23 Nisan kutlama mesajı
U18 ve U16 Millî Takımlarından 23 Nisan Kutlaması
U18 ve U16 Millî Takımlarından 23 Nisan Kutlaması
HABERLER>EKONOMİ
21 Ekim 2014 Salı - 08:24

‘Son 72 gün…!’

M.COŞKUN-Erzurum Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından 6552 sayılı Kanun kapsamında bulunan borçların yeniden yapılandırılması ile ilgili bilgilendirme toplantısı‏ yapıldı. Borçlarını yapılandırmak isteyenlerin son başvuru tarihi 31 Aralık 2014.

 ‘Son 72 gün…!’

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından (ETSO) binasında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Sanayi Odaları, Ticaret Odaları, Esnaf Odaları, Mali Müşavirler Odaları ve Ziraat Odaları temsilcileri katıldı.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Erzurum İl Müdürü Hulusi Bumin, tüm vatandaşların borçlandırma yaptırması çağrısında bulundu. Bumin,” Uzun zamandır kamuoyunu ilgilendiren torba yasası açıklandı.  Genel sağlık sigortası borcu olanların yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin Sosyal Güvenlik Kurumu müdürlüklerine Genel sağlık sigortası tescili yapılmış olup da gelir testine hiç başvurmayanlardan, 1 Ekim 2014 tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yani en geç 31 Mart 2015 tarihi mesai bitimine kadar başvuran kişilerin genel sağlık sigortası primleri yapılan gelir testi sonucuna göre tescil başlangıç tarihinden itibaren tahakkuk ettirilecek, yani yeniden hesaplanacak. Burada belirtilen 6 aylık gelir testine başvuru süresini Bakanlar Kurulu 6 ay daha uzatabilecek. Gelir testi sonucu tespit edilen gelir durumuna göre ödenmesi gerekene aylık GSS prim tutarları Genel Sağlık Sigortası Prim Tutarları bölümünde yer almaktadır. Bu düzenlemeden yararlanmak isteyenler kanunun yayımının ardından ilk üç ay içinde başvuracak ve ödemeyi en fazla 18 eşit taksitte tamamlayacak.   Borcun tamamı ilk taksitte ödenirse herhangi bir faiz uygulanmayacak. Borcun taksitle ödenmesi halinde 6, 9, 12 ya da 18 eşit taksiti tercih edebilecek. Genel sağlık sigortası borcu olanların yüzünü torba yasa güldürdü. Gelir testine girmediği için borcu çıkanlar, 7 ay içinde başvuracak. Ya borç silinecek ya da taksite bölünecek. Mevcut sistemde aile içinde kişi başına geliri brüt asgari ücretin 3'te 1'inden az olanların primini devlet ödüyor. Teste girmeyenlere de en yüksek primden borç çıkarılıyor. Gelir testine girmeyenler, bu nedenle büyük borç yüküyle karşılaşıyor. Torba yasayla bu kişilere önemli bir imkân sağlandı. Torba yasa, prim borçlarına yapılandırma imkânı getirdi. Sigorta primleri açısından hem işverenlerin hem de kendi primlerini ödeyen Bağ- Kur'luların prim borçları kapsamda. 30 Nisan 2014 tarihi öncesi oluşan; işsizlik sigortası primleri, sosyal güvenlik primleri, isteğe bağlı sigortalılık primleri, topluluk sigortası primleri, özel işlem vergisi, eksik hesaplanan asgari işçilik primleri, genel sağlık sigortası primlerinin faizleri silinecek.” dedi
PRİMLERİNİN ÖDENMEMİŞ VEYA EKSİK OLANLARI YAPILANDIRMADA
Basın toplantısında yapılandırmayla ilgili sunum yapan SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz’ de,” 2014 Nisan ve önceki aylara ilişkin olup, 10 Eylül 2014 ve öncesinde tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan Sigorta primi, İşsizlik sigortası primi, Sosyal güvenlik destek primi, Genel sağlık sigortası primi, İsteğe bağlı sigorta ve topluluk sigortası primleri, Emeklilik keseneği ve kurum karşılığı ile ek karşılık primi, Kurumca tahsil edilen; damga vergisi, özel işlem vergisi, eğitime katkı payı, 30 Nisan 2014 tarihine kadar bitirilmiş özel nitelikteki inşaatlar ile ihale konusu işlere ilişkin eksik işçilik tutarı üzerinden hesaplanan sigorta primi, Aylık almakta iken kamuya ait işyerlerinde çalışmaları nedeniyle aylıkları kesilmesi gerekenlere, 11 Eylül 2014 tarihini takip eden ödeme dönemine kadar yersiz olarak ödendiği tespit edilen aylıklara ilişkin, 30 Nisan 2014 ve öncesinde işlemiş oldukları fiiller dolayısıyla uygulanan idari para cezalarından, 31 Aralık 2014 tarihine kadar tebliğ edildiği halde ödenmemiş veya eksik ödenmiş olanlar Yapılandırma kapsamına girmektedir. Yapılandırma kapsamındaki borç asılları ile bu borçlar için ödeme sürelerinin bittiği tarihlerden 10 Eylül 2014 tarihine kadar geçen süre için Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın ödenmesi halinde, bu borçlara uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı borçlarının tahsilinden vazgeçilmektedir.” diye konuştu.
 

 
Sahara Dağı geçit vermiyor
 
Koop-İş'ten üyelerine destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TPE Erzurum marka verilerini açıkladı
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’dan eylül ayında 11, ocak-eylül döneminde ise 98 markanın tescil edildi.
‘Bu fırsat iyi değerlendirilmeli’
SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz 6552 Sayılı Torba Yasa ...
Erzurum'dan 9 ayda 157 başvuru
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’dan eylül ayında 15, ocak-eylül döneminde ise 157 ...
 
‘Bu fırsat iyi değerlendirilmeli’
SGK) Sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz 6552 Sayılı Torba Yasa ...
DAP’ta besicilik atılımı
DAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile TİGEM arasında “DAP Bölgesi Koyunculuğunun ...
Güvenli’den Dubai örneklemesi
Güvenli, Erzurum’da kış turizmine yılın 365 günü imkan sunabilecek bir ...
 
Erzurum'un şirketleşme hızı değişmedi
MAHMUT AKDAĞ-TOBB eylül dönemi kurulan ve kapanan şirket verilerini açıkladı. ...
1 yılda yüzde 4’lük artış..!
DİLEK BAYRAK-Erzurum’da ağustos 2014 döneminde kaydedilen trafikteki araç ...
KUDAKA şirket verileri açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinin yer aldığı KUDAKA ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva