ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>TÜRKİYE
14 Eylül 2018 Cuma - 03:54

''Sema da bizim, semah da bizim''

TBMM Başkanı Yıldırım, "Sema da bizim semah da bizim, Alevi de bizim Sünni de bizim, 81 milyon hepsi bizim. Biriz, beraberiz, kardeşiz, birlikte Türkiyeyiz'' dedi.

 Sema da bizim, semah da bizim

Ankara'da düzenlenen Sivas Günleri'ne katılan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Sema da bizim semah da bizim, Alevi de bizim Sünni de bizim, 81 milyon hepsi bizim. Biriz, beraberiz, kardeşiz, birlikte Türkiyeyiz'' dedi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde Sivas Tanıtım Günleri başladı. Sivas'ı Ankaralılarla buluşturan tanıtım günleri, yöresel halk oyunları gösterisiyle başladı. Dans gösterisinin ardından açılış konuşmasını yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, fuarların, şenliklerin ticari hayatı canlı tutan organizasyonlar olduğunu kaydederek, ''Türkiye'nin nüfusunun dörtte birini barındıran Ankara, İstanbul, İzmir gibi şehirlerimize baktığımızda 81 vilayetimizin özetini görürüz. Bu şehirlerimiz nüfusunun Türkiye'nin her köşesinden vatandaşlar oluşturmaktadır. Bu faaliyetler yerinde ve güzel faaliyetlerdir. Alışveriş ekonominin can suyudur. Bu etkinlikler alışveriş ortamının canlanmasına da vesile olmaktadır'' ifadelerini kullandı.

''SEMA DA BİZİM SEMAH DA BİZİM, ALEVİ DE BİZİM SÜNNİ DE BİZİM, 81 MİLYON HEPSİ BİZİM''

''Anadolu'da kurulan bütün medeniyetlere ev sahipliği yapan Sivas, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı şehirdir'' diyen Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

''Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece diyen Aşık Veysel'i bu millete kazandırmış bir şehirdir. Aynı zamanda yüreği vatan sevgisiyle sevgisiyle, ömrü bayrak sevdasıyla geçen şehidimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun da memleketidir. Alem çiçek olsa arı ben olsam dost dilinden tatlı bal bulamadım diyen Pir Sultan Abdal'ın da diyarıdır. Sivas birliğin, beraberliğin, kardeşliğin merkezidir. Sema da bizim semah da bizim, Alevi de bizim Sünni de bizim, 81 milyon hepsi bizim. Biriz, beraberiz, kardeşiz, birlikte Türkiyeyiz.''

''BİRLİĞİMİZİN, KARDEŞLİĞİMİZİN TEMEL ŞARTI BİRBİRİMİZİ DAHA İYİ TANIMAK, ARAMIZDAKİ YABANCILIK DUYGUSUNU AZALTMAKTIR''

Açılışla beraber Sivas'ın ekonomik, sosyal ve kültürel değerlerini de tanıma fırsatı bulunacağını kaydeden Yıldırım, ''Salı günü hicri yıl başı. Peygamber efendimizin Mekke'nin karanlığından Medine'nin aydınlığına çıktığı tarihin başlangıcı. Muharrem ayı hem umut ayıdır hem hüzün ayıdır, matem ayıdır. Umut ayıdır, çünkü hicretin başladığı aydır. Hüzün ayıdır, çünkü hırsı yüzünden Hz. Ali efendmizin torunu Hz. Hüseyii'in ve 71 akrabasının katledildiği Kerbela olayının da gerçekleştiği aydır. Hüzünlerimizi paylaşacağız, azaltacağız. Mutluluklarımızı, umutlarımızı paylaşacağız, çoğaltacağız ve böylece ülkemizi aydınlık yarınlara birlikte taşıyacağız. Daha önce üç tane Sivas Günleri gerçekleşti burada. Bu açılışla beraber Sivas'ın ekonomik, sosyal ve kültürel değerlerini de tanıma fırsatı bulacağız. Birliğimizin, kardeşliğimizin temel şartı birbirimizi daha iyi tanımak, aramızdaki yabancılık duygusunu azaltmaktır. Birbirimizi ne kadar yakın tanırsak millet olarak o kadar da güçlü oluruz. Büyükşehirlerde hayat daha çetin. İnsanların her zaman memleketine gitme fırsatı olmuyor. Bugün olduğu gibi memlekete gidemediysek memleket bizim ayağımıza geliyor. Bugün Sivas buraya geldi. Halk oyunlarıyla, ezgileriyle, kültürüyle ve birbirinden güzel ürünleriyle bugün Sivas Ankara'ya geldi. Bugün açılışını yapacağımız bu etkinlikle Ankara'daki Sivaslı kardeşlerimizin vatan hasreti de bir nebze olsun giderilmiş olacak. Ankara'da yaşayan diğer bütün vatandaşlarımızın da Sivas'ın zenginliklerini görmek için Atatürk Kültür Merkezine mutlaka gelmelerini bekliyoruz'' şeklinde konuştu.

'' BİRLİĞİMİZİ, KARDEŞLİĞİMİZİ ASLA BOZAMAZLAR, ZARAR VEREMEZLER''

Milli birlik ve beraberlik mesajı veren Yıldırım, ''Sivas'ın zenginliği Türkiye'nin zenginliğidir. Birlikte kazanıp, birlikte zenginleşeceğiz ve birlikte paylaşacağız. Bakmayın siz düşmanlarımıza aleyhimizde çalışmalar yapanlara. İster PKK kılığında, ister FETÖ kılığında gelsinler birliğimizi, kardeşliğimizi asla bozamazlar, zarar veremezler. Türkiye'nin istikrar içinde büyümesine ve gelişmesine hiçbir güç engel olamayacak. İki gün önce Türkiye'nin büyüme rakamları açıklandı. Ekonomimiz ikinci çeyrekte 5.2 büyüme göstererek yoluna devam etti. En büyük güvencemiz Sivas'ın yiğidoları olduğu gibi aziz milletimizdir. Sizlerin desteğiyle, gayretiyle ülke bugünlere geldi, aydınlık yarınlara da bütün zorlukları aşacak birlikte ulaşacağız'' açıklamalarında bulundu.

 
Tahkim, Aynalı ve Belözoğlu’nun cezasını indirdi
 
Cumhurbaşkanı’ndan helal kazanç vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK gençlerden 12 Eylül protestosu
AK Gençler 12 Eylül 1980 darbesinin 38. yıl dönümü nedeniyle Ulucanlar ...
Atama kararları Resmi Gazete’de
Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı, Afet ve ...
‘Türk milleti tarihin öznesidir’
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, “Milli gelire göre dünyada en fazla yardım ...
 
''Masumların öldürülmesine seyirci olamayız''
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rejimin çıkarları uğruna on binlerce ...
Yıldırım gündemi ele aldı
Yıldırım, "Dünya bir şaşkınlık içinde yeni ABD Başkanının aldığı kararları ...
‘FETÖ bir virüs’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu örgüt bir virüs. Her ülkeye, her ...
 
Erbaş: “Din istismarına karşı seferberlik başlattık”
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bir televizyon kanalında gündeme dair ...
‘Bu süreçten de güçlenerek çıkacağız’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bizler artık aramızda yerli ve milli ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan uyardı
Kırgızistan’a düzenlediği resmi ziyaret kapsamında başkent Bişkek’e gelen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva