ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
HABERLER>TÜRKİYE
18 Ocak 2018 Perşembe - 17:58

'Şehit verdik, can verdik ama asla vatanımızı vermedik”

Kaya, şehit ve gazilerin dünya durdukça şerefle yad edileceklerini belirterek, "Bizler tarih boyunca bu topraklar için nice bedeller ödedik, nice gençlerimizi, kadınlarımızı, çocuklarımızı şehit verdik, can verdik ama asla ve asla vatanımızı vermedik" dedi.

 Şehit verdik, can verdik ama asla vatanımızı vermedik”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, şehit ve gazilerin dünya durdukça şerefle yad edileceklerini belirterek, "Bizler tarih boyunca bu topraklar için nice bedeller ödedik, nice gençlerimizi, kadınlarımızı, çocuklarımızı şehit verdik, can verdik ama asla ve asla vatanımızı vermedik" dedi.
Keçiören Neşet Ertaş Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni"nde duygusal anlar yaşandı. Törene katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, yaptığı konuşmada vatanı, milleti ve kutsal değerleri uğruna gözünü kırpmadan canını feda eden tüm şehitleri rahmetle andığını, şehit yakınlarına da sabır dilediğini, gazilere şükranlarını sunduğunu dile getirdi. İslamiyet'te şehitliğin peygamberlikten sonra en yüksek mertebe olduğunu belirten Kaya, “15 Temmuz gecesi bedenini tanklara siper eden kahramanlar sayesinde Türkiye üzerinde hain emeller kuranların istekleri boşa çıktı” ifadelerini kullandı.
Şehitlere ve gazilere herkesin minnet borçlu olduğunu vurgulayan Bakan Kaya, "Bizler tarih boyunca bu topraklar için nice bedeller ödedik, nice gençlerimizi, kadınlarımızı, çocuklarımızı şehit verdik, can verdik ama asla ve asla vatanımızı vermedik. Hiçbir teröristi ayırt etmeden, PKK-PYD, DEAŞ, FETÖ ile topyekun bir mücadele yürütülüyor. Biz teröristlerle mücadele ederken hemen yanı başımızda, sınırlarımızda teröristlerden bir ordu kurma cüretine bulaştılar. Sayın Cumhurbaşkanımız her türlü uyarıyı yaptı. Gereği yapılmadığı takdirde Türkiye olarak biz her türlü tedbiri alırız, her türlü müdahaleyi de yaparız. Biz bedel ödeyerek vatan kıldığımız bu topraklarda barış ve adaletin teminatı olmaya devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin en ufak bir şüphesi dahi olmasın. Milletimizin yiğit evlatları, milletinin istiklali ve istikbali için gerektiğinde gözünü kırpmadan hiçbir güvence aramadan hainlerin karşısına çıkmakta asla çekinmedi, bundan sonra da çekinmeyecek. Biz, işte bu ruhu, bu inancı, bu iddiayı kaybettiğimiz gün biteriz. Bunu çok iyi görmek zorundayız. Allah'ın izni ile biz inanıyoruz ki öyle bir gün asla gelmeyecek. Bu vatan topraklarında biz barış içinde, huzur, birlik ve beraberlik içinde kardeşliğimizi büyüterek yaşamaya devam edeceğiz. Gerekirse bir öleceğiz, bin dirileceğiz. Ölümü ölümle korkutarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 74 ilde, 4 ülkede toplam 3 bin 115 Devlet Övünç Madalyası'nı şehit yakınlarına ve gazilere teslim ettiklerini, bunun 2 bin 226'sını gazilere, 889'unu da şehit yakınlarına verdiklerini aktaran Kaya, "Dünya durdukça şerefle yad edileceksiniz" diye konuştu.

196 gaziye ve 13 şehit yakınına madalya verildi
Ankara Valisi Ercan Topaca ise Keçiören, Pursaklar, Çubuk, Akyurt ilçelerindeki 196 gaziye ve 13 şehit yakınına madalya verildiğini kaydetti. Şehitleri ve gazileri rahmetle andığını dile getiren Topaca, "15 Temmuz'da bütün varlığını ortaya koyarak, ölümü göze alarak, evinden çocuklarıyla, eşiyle vedalaşarak ve abdestini alarak o gece sokağa çıkan bütün vatandaşlarımıza, başta şehitlerimiz ve gazilerimiz olmak üzere şükranlarımızı sunuyorum. Biz ülkesini, devletini, milletini seven, ona adeta kutsal bir değer atfeden bir kültürden ve inançtan geliyoruz. Türkiye bu günlerde çok hassas bir dönemden geçiyor. Suriye'nin kuzeyinde bazı gelişmeler ve sıkıntılar var. Bu günlerde birliğe, beraberliğe, kardeşliğe çok daha fazla ihtiyaç var” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından şehit ailelerine ve gazilere madalyaları takdim edildi. 15 Temmuz’da Genelkurmay Başkanlığı önünde yaralanarak gazi olan Mahmut Gürpınar, “Yaralıyım, diz kapağımda ve sırtımda parçalar var. Vatan sağ olsun. Vatanımız için ne gerekiyorsa yapmak istedik. Yine olsa tekrar aynısını yaparız. Bugün fırsatım oldu buraya geldim ve benim için büyük bir onur oldu. Çocuklarıma ve torunlarıma güzel bir anı olarak kalacak” dedi.
Tören, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın gazi ve şehit aileleri ile çektirdiği hatıra fotoğrafı ile son buldu.

 
Başarıya ödül
 
Sakaltutan ulaşıma kapandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"O bana dönmediği sürece ben ona dönmem"
ABD Başkanı Trump ile görüşme olup olmayacağının sorulması üzerine Cumhurbaşkanı ...
'Milletimiz ne der ona bakarız'
AK Parti Yozgat İl Kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ...
'Sizin oyunlarınız bize sökmez'
Yıldırım, Suriye'de terör yapılanmasına asla izin vermeyeceklerini belirterek, ...
 
'Profesör de olsan hiçsin'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Pensilvanya’nın emrine, her yanıyla ...
"FETÖ geleceğimizi gaspetmiştir"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ bu milletin çocuklarına yaptığı kötülükle ...
Başbakan Yıldırım gündemi değerlendirdi
Yıldırım: "İlk derece mahkemesi dosyaya hakimdir, dosyanın içeriğini biz ...
 
AK Partili Yazıcı'dan "ittifak" açıklaması
Yazıcı, AK Parti’nin MHP ile ittifak formülünün temel nitelikleriyle ilgili, ...
Dadaş Kaymakama 'Yılın En İyi Kaymakamı' ödülü
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ikinci kez kaymakamlarla buluşan Cumhurbaşkanı ...
'Ya bu ülkeyi terk edersiniz ya da...'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 43. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva