ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
HABERLER>SİYASET
26 Nisan 2015 Pazar - 12:02

‘Sandığa yapılan saldırı affedilemez’

Ala,“Sandığa yapılan saldırı affedilemez. O büyük bir saygısızlıktır. Kime halk ve millet iradesine. Milletin iradesine saygısızlık yapılmasının maliyeti çok büyüktür buna asla izin vermeyiz. Ankara’da yapana da izin vermedik öyle bölgede yapana da izin vermeyiz.'dedi

 ‘Sandığa yapılan saldırı affedilemez’

İçişleri eski Bakanı AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Efkan Ala, Ağrı’daki saldırı sonrasında ortaya atılan iddialarla ilgili kendisine iftira atıldığını belirterek, “Benim gibi birinin o konuşmanın kelimesini söylemesi mümkün mü” dedi.

Erzurum’da uydu üzerinden yayın yapan Kardelen Televizyonu ekranlarında yayınlanan Deniz Gez’in sunduğu ‘Farklı Bakış’ programına katılan İçişleri eski Bakanı AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Efkan Ala, İhlas Haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve Gazeteci Esat Bindesen’in sorularını cevaplandırdı.

7 Haziran’da yapılacak olan seçimler öncesinde sandık güvenliği konusunda açıklamalarda bulunan İçişleri eski Bakanı AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Efkan Ala, sandığın en demokratik değer olduğunu söyledi. İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez’in seçimlerin yaklaşmasıyla olaylarında arttığını ve bunun için ne gibi önlemler alınacağını sormasına üzerine açıklama yapan Efkan Ala, bu olayları milletin ferasetiyle yeneceklerini belirtti.

Ala, “Biz başkalarının ne yapacağına karşı tavır alan bir parti değiliz. Bizim öyle bir kişiliğimiz yok. Biz doğru bildiğimizi yaparız. İnandığımızı yapar daha sonra halk ve millet ne diyor diye bakarız o istikamette yürürüz. Bunu sabote etmeye çalışanlar, provoke etmeye çalışanlar iftiralarıyla bunu engellemeye çalışanlar çok olmuştur olmadığı zaman yoktur. Ama hep millet ferasetiyle kimin doğru yaptığını iyi bilmiştir ve sandıktan hep milletin lehine olanı çıkarmayı bilmiştir. Biz çok müdahaleler oldu. Ama millet ferasetiyle bunları hep bertaraf ettik.” dedi.

SANDIĞA YAPILAN SALDIRI AFFEDİLEMEZ

Ala şunları kaydetti: “Sandığa yapılan saldırı affedilemez. O büyük bir saygısızlıktır. Kime halk ve millet iradesine. Milletin iradesine saygısızlık yapılmasının maliyeti çok büyüktür buna asla izin vermeyiz. Ankara’da yapana da izin vermedik öyle bölgede yapana da izin vermeyiz. Onun için şiddetle kınıyorum orada yapılan saldırıları da. Bizim arkadaşlarımız millete yapacaklarını anlatacaklar. Milletimizde takdirini sandıkta gösterecektir. Buna yapılan saldırı milletimize yapılan bizatihi saldırıdır. Bunlara asla izin vermeyiz, fırsatta vermeyiz. Sandık ve seçim güvenliği aslında milletin iradesinin güvenliğidir. Zaten o iradeye yapılan saldırıların çokça olmasının nedeni o iradeyi ortadan kaldırdıklarında Türkiye’yi istedikleri yere çevirecekler. Bunu biliyorlar. Ama bunu milletimizde, bizde biliyoruz. Biz imkan ve fırsat vermeyeceğiz, milletimizde fırsat vermeyecektir.”

BENİM GİBİ BİRİNİN O KONUŞMANIN KELİMESİNİ SÖYLEMESİ MÜMKÜN MÜ?

Ağrı’da yaşanan saldırı sonucu kendisiyle ilgili ortaya atılan iddialar hakkında konuşan Efkan Ala, “Öyle şeylere başvuruyorlar ki bir konuşmadan bahsedildi. Normal bir insanın öyle bir şeyi hele benim gibi birinin o konuşmanın kelimesini söylemesi mümkün mü? Oturduğu yerde yazıyor. Diyor ki şöyle böyle. Yani bunu insan başkası söylüyor diye yazarken bile haya etmeli. O kelimeleri insan olan kullanabilir mi? Dolayısıyla bizim milletimiz çok iftiralarla karşılaştı. Bizlere ne iftiralar ettiler. Söylemediğimiz şeyleri söylemiş gibi yapıyorlar sonra yayınlıyorsunuz, tekzip yazıyorsunuz sonra 3 ay sonra yayınlıyor. Demokrasimizi kökleştirmek isterken demokrasiyi kötüye kullananları hep çıkacaktır, çıkmıştır. Milletimizi ona bakmıyor da zaten yarı okumuş yazmış kesim oralarda fazla oyalanıyor. Onlarda bir şey yanlış mı doğru mu diye bakmıyorlar konuşacak gündem arıyorlar. Milletimiz kimin neyi söyleyeceğini neyi söylemeyeceğini çok iyi bilir. Sandık bizim en demokratik değerimizdir.” diye konuştu.

 
‘Tarih Şuurundan, Tiyatro Perdesine..’
 
Aydemir’e yoğun ilgi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Kar Şehri, Yar Şehri, Bar Şehri’
Davutoğlu, "Kar şehri, bar şehri, yar şehri Erzurum’a selam olsun. Vatanımızın, ...
‘Nene Hatun’lar TBMM’ye onurla girdi’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizden önce üniversite ...
AK Parti kaynak üretir, boşa laf söylemez’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, diğer partilerin de ...
 
Davutoğlu’na görkemli karşılama
Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran’da yapılacak olan milletvekili ...
‘Basınımız Erzurum’un vicdanıdır’
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, Erzurum basınının, il vicdanını ...
Aytaş, öngörülerini paylaştı
Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum Milletvekili Adayı Gonca Aytaş, seçim ...
 
Aydemir: 'Esnafımıza minnettarız'
Aydemir, AK Parti’nin esnaf, sanayici ve işadamlarının sorunlarına akılcı ...
‘Erzurum AK iktidarlarla kendini fark etti’
İçişleri eski Bakanı AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Efkan Ala, Yakutiye ...
Taşkesenlioğlu’ndan Aşkale çıkarması
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Zehra Taşkesenlioğlu, Aşkale ilçesini ziyaret etti.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva