ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tekin Türk Cumhuriyetlerinden gelen çocukları ağırladı
Tekin Türk Cumhuriyetlerinden gelen çocukları ağırladı
Trendyol 1. Lig: Ümraniyespor: 1 - Kocaelispor: 0
Trendyol 1. Lig: Ümraniyespor: 1 - Kocaelispor: 0
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
Finansal hizmetler güven endeksi nisan ayında arttı
Finansal hizmetler güven endeksi nisan ayında arttı
Yurt dışı üretici fiyat endeksi yüzde 4,70 arttı
Yurt dışı üretici fiyat endeksi yüzde 4,70 arttı
HABERLER>SİYASET
29 Kasım 2014 Cumartesi - 01:58

‘Ovit Doğu’nun kaderini değiştirecek’

Güllüce, Rize'nin ve Doğu Anadolu'nun kaderinde çok önemli bir yer tutacak Ovit Tüneli. Şimdiden hazır olmak lazım. Doğu Karadeniz'in en ucunda olan Rize'nin karşısında Odessa, Ukrayna, Romanya limanlarına gidecek yüklerin hazırlığını şimdiden yapmak lazım. “dedi

 ‘Ovit Doğu’nun kaderini değiştirecek’

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Rize'nin ve Doğu Anadolu'nun kaderinde çok önemli bir yer tutacak Ovit Tüneli. Şimdiden hazır olmak lazım. Doğu Karadeniz'in en ucunda olan Rize'nin karşısında Odessa, Ukrayna, Romanya limanlarına gidecek yüklerin hazırlığını şimdiden yapmak lazım. “dedi

TAPU OLAYI

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Rize’ye gelen Bakan Güllüce, ilk olarak lojistik merkezin kurulacağı İyidere İlçe Belediye Başkanlığı’nı ziyaret ederek, Belediye Başkanı Ahmet Mete’den brifing aldı. Burada basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Güllüce, Ankara’daki tapu skandalı ile ilgili olarak, "İhbarı yapan bizim idaremizdir. Operasyon yaptı polis. Çalındı değil, daha önce belediyelere veriliyormuş. Bundan ticaret yapan bir ekip varmış. Polis onlara operasyon yaptı. Şikayetçi olan bizim bakanlığımız, Tapu İdaresi Genel Müdürlüğü’dür. Vatandaş için bir sorun yok” dedi.

OVİT TÜNELİ

Yapılması planlanan lojistik merkezin Ovit Tüneli'nin tamamlanması ile önem kazanacağını belirten Bakan Güllüce, "Ovit Tüneli bitmeden önce burada bazı hazırlıkların yapılması lazım. Rize'nin ve Doğu Anadolu'nun kaderinde çok önemli bir yer tutacak Ovit Tüneli. Şimdiden hazır olmak lazım. Doğu Karadeniz'in en ucunda olan Rize'nin karşısında Odessa, Ukrayna, Romanya limanlarına gidecek yüklerin hazırlığını şimdiden yapmak lazım. Bağlantılarıyla ilgili düşünmek lazım" şeklinde konuştu.

Kayseri’de bir firmaya altın madeni için ruhsat verilmemesi konusunu değerlendiren Güllüce, "Kolay kolay oluşan değil, zor bir iş. Siyanüre vatandaşın reaksiyonunu biliyorsunuz. Siyanür çok riskli bir şey. Öyle bakkal dükkanına ruhsat verilir gibi verilmez bunlar. Üzerinde çalışılır, zaman içerisinde çözülür. Bu kadar tehlikeli, bu kadar önemli bir konu, her dakika yapılacak kadar rutin bir iş değildir. Çünkü orada siyanürle üretim yapılıyor. Halk çok karşı, kitleler karşı, ülke ayağa kalkıyor bu madenin işletilmesi yüzünden. Biz halkı genellikle dinlemek zorundayız. Halk, 'Bu maden bizi zehirliyor, bu maden bölgeye zarar veriyor, bu maden insanlara zarar veriyor, bu ocak çok tehlikeli' diyor. Doğru mu incelenmeli. Bu kadar kitleler 'vatandaşı zehirledi, kanserler oldu' diyor. 'Ölümler oldu' diyorlar. Bu doğru mu değil mi buna bakmak lazım. Küçük bir işletmenin ruhsatı gibi değil. Bu da aylar, yıllar alıyor. Biz madencilerin tümüne muhabbetle bakarız. Orada halkın zehirlenmesini, halkın kanser olmasını, öyle hemen bakarak bir dakikada karar veremeyiz. Halkın 'kanser olmayalım' talebi varsa buna bakmamız gerekiyor. Vatandaşın kanser iddiası doğru mu üniversitelerin inceleme yapması lazım. Hastanelerde tahkikat yapmak lazım. Kaç tane kanser oldu? Bu işçiler içerisinde kaç kişi kanser hastalığına dönüştü? Bunların incelenmesi lazım. İddiaya göre çok büyük oranda kanser artışları olmuş. Doğru mu bilmemiz lazım. Bilim adamlarının incelemesi lazım. Bu kadar büyük kitle kanseri olması doğru mu takip edilmesi gerekiyor" dedi.

ŞEYH CAMİSİ İBADETE AÇILDI

Güllüce, ardından Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından tadilatı 1 yıl süren ve 1 milyon TL harcanan Şeyh Camii’ni ibadete açtı. Törende ilk olarak Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, ardından eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve son olarak Bakan Güllüce konuştu. Güllüce konuşmasında, “Medeniyet tasavvurunda olan Türkiye, medeniyet inşaatı tasavvurunda olan Türkiye elbette ecdat yadigarı olan tüm eserlere sahip çıkacak, geçmişten kalan bu tür değerlerimizi ihya edecek. Bu da onun bir parçası. Rize’ye hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Türkiye’de eser kalmaz ki biz onu inşa ve ihya etmiş olmayalım” şeklinde konuştu.

Ardından dua edilerek cuma namazı kılmak üzere camiye girildi.

 
ENER yatırım sürecini değerlendirdi
 
‘Biz yetkiyi milletimizden alırız’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Aziziye, Erzurum’un Batıya Açılan Kapısı ‘
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, TGRT HABER’de yayınlanan ...
Aydın Yeşilyayla’nın nabzını tuttu
AK Parti Yakutiye İlçe Başkanı Recep Aydın ve ekibi çalışmalarına hızlı ...
Aydın Horasanlılarla istişare etti
Horasan Belediye Başkanı Kadir Aydın, hafta sonları da ilçeye bağlı köyleri ...
 
Karslı "En kamil manada cumhuriyetçiyim"
Merkez Parti İl ve İlçe Başkanları toplantısı Genel Merkezde yapıldı.
SP ilçe Kongreleri başladı
Saadet Partisi’nde ilçe Kongreleri süreci başladı. Aşkale ilçenide başlayan ...
‘Doğu illeri sağlık yatırımlarında yarışıyor’
AK Parti Milletvekili Ahmet Arslan, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sağlık ...
 
Başbakan Davutoğlu'ndan Erzurum vurgusu
Başbakan Davutoğlu, Erzurum Kongresi, 1919'da hangi şartlarda gerçekleşmişse ...
Yavilioğlu açıkladı
AK Parti Erzurum Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Dr. Cengiz ...
‘Değerlerimiz kadına şiddeti reddeder’
Korkut, "Müslüman bir toplumda kadın hakkına riayet edilmemesi bir eksikliktir. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva