ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
YSK'dan İspir kararı
YSK'dan İspir kararı
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
DAP’tan tarım liselerine destek
DAP’tan tarım liselerine destek
HABERLER>TÜRKİYE
20 Kasım 2015 Cuma - 00:54

"Önümüzdeki Asır Mutlak Türk Asrı olacaktır"

Azerbaycan halk kahramanı İbad Hüseyinli’yi kabulünde Türkiye’nin Azerbaycan’ın başta Karabağ meselesi olmak kaydıyla her meselesine ‘bir millet iki devlet’ prensibiyle baktığını vurgulayan Bakan Topçu, önümüzdeki asrın mutlak ve mutlak Türk asrı olacağını kaydetti.

 Önümüzdeki Asır Mutlak Türk Asrı olacaktır

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Azerbaycan halk kahramanı İbad Hüseyinli’yi makamında kabul etti.

Azerbaycan halk kahramanı İbad Hüseyinli’yi kabulünde Türkiye’nin Azerbaycan’ın başta Karabağ meselesi olmak kaydıyla her meselesine ‘bir millet iki devlet’ prensibiyle baktığını vurgulayan Bakan Topçu, önümüzdeki asrın mutlak ve mutlak Türk asrı olacağını kaydetti. Bakan Topçu şunları dedi:

“Öncelikle ziyareti için çok teşekkür ediyorum. Şu anda bizimle bulunan İbad Hüseyinli adeta korkuyu öldüren bir kahraman olarak duruyor. Bu heyetin içerisinde Gölbaşı Belediye Başkanımız Fatih Bey de var. Fatih Bey’i bugün buraya çağırmamın nedeni Gölbaşı’nda bir caddeye Belediye Meclisi'nden geçirerek kahramanımız İbad Hüseyinli’nin ismini vermiş olması. Biz kahramanlarımızı toplumumuzun önüne rol model olarak koymak için bütün girişimleri takdirle karşılıyoruz. Bu vesileyle tabii ki bu davranışınızdan dolayı Belediye Meclis üyelerimize şahsınızda çok teşekkür ediyorum. Bizim kahramanlarımız gelecek nesillere anlatılmalı ve yaşatılmalı. Allah’a hamdolsun İbad Hüseyinli, Ermeni işgaline ciddi bir şekilde direnmiş. Savaş bir sanattır ve stratejidir. Bunun bütün gereklerini genç yaşında yapmış, çok ciddi kahramanlıklar ve başarılar göstermiş. Bir umum Türk milletinin yiğit ve kahraman bir evladıdır. Allah onu çok ciddi bir yaralanmaya rağmen milletine bağışlamış, adeta Azrail ile olan savaşı da kazanmış, çok şükür bugün aramızda hamdolsun, daha nice zamanlar aramızda olacak. Ben bu ziyaret vesilesiyle bir şey söylemek istiyorum. Bizim buradaki medyamız, üniversitelerimiz gençlerimizin önüne bu rol modeli şerefle koyabilirler. İbad Hüseyinli, Türk dünyasının ve tabii ki İslam dünyasının bir kahramanıdır. Böyle bir kahramanı üniversitelerimizin yapacağı konferanslarla basınımızın ve medyamızın tanıtımıyla inşallah hem Anadolu’da hem Türk-İslam dünyasının tamamında önce gençlerle, sonra toplumun tamamıyla buluşturmak gibi bir gayemiz ve görevimiz olmalı. Bu çerçevede ben bakan olarak kendisinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilmesi için Başbakanlığa yazısını yazdım gönderdim. Bu konuyla ilgililerin, bu kahramanın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilmesi için mutlaka en üst düzeyde hassasiyet gösterecekleri kanaatini taşıyorum.”

“ERMENİ İŞGALİNDE OLAN KADİM AZERBAYCAN TOPRAKLARI AZERBAYCAN’IN HAKKIDIR”

“Bilinmeli ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti Azerbaycan’ın başta Karabağ meselesi olmak kaydıyla her meselesine ‘bir millet iki devlet’ prensibiyle bakıyor" diyen Bakan Topçu şunları kaydetti:

"Sayın Aliyev’in G-20’ye davet edilmesi de G-20 ülkelerine bunu göstermenin önemli bir yolu ve metodu idi. Bu vesileyle tabii ki Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da çok teşekkür ediyorum. Azerbaycan Devleti’ni ve hürmetli President’i buraya davet etmiş olması G-20’de onun temsil edilmiş olması çok önemlidir. Karabağ davası, Ermeni işgalinde olan kadim Azerbaycan toprakları Azerbaycan’ın ve Azerbaycanlı kardeşlerimizin hakkıdır, uluslararası hukuk da böyle demektedir. Ben eminim ki en kısa zamanda bu işgal ve oradaki zulümler uluslararası hukukun da anlamasıyla devreye girmesiyle neticelenecek. Türkiye Cumhuriyeti bunu hem devletiyle hem milletiyle takip etmektedir. Yani Karabağ meselesi çözüldüğü zaman 78 milyonluk Anadolu’daki büyük Türk milleti bundan memnun olacak. Tabii ki Asya’daki diğer Türk Cumhuriyetleri bundan memnun olacak. Ve neticede İslam ülkeleri bundan memnun olacak. Bu memnuniyet, bu işgalin kalkması, hakkın iadesi 1,5 milyar insanı sevindirecek, aynı zamanda da demokrasiye, hakka, hukuka inanan dünyadaki bütün iyi insanları sevindirecek. Bu çerçevede inşallah önümüzdeki asır mutlak ve mutlak Türk asrı olacaktır. Bu asırda en gür seda İslam’ın sedası olacaktır. Bunda da sizin gibi kahramanların ciddi payları olmuş olacaktır. Tarih sizi altın harflerle yazmış, aynı zamanda bizim Türk-İslam milleti de sizi gönlüne yazmıştır, bunu bilmenizi istiyorum.”

 
Erzurum, İstanbul Maratonu’ndaydı
 
Erzurum için sevindirici tespit
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu yeni hükümet sürecini paylaştı
Davutoğlu, " İnşallah en kısa sürede hükümeti kurma çalışmalarını tamamlamayı ...
Terörle mücadele sürdürülecek
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, ...
‘En önemli öncelik yeni anayasa’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin yeni dönemde ...
 
‘Milletin gündemini gündem edindik’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, "Biz daima milletin verdiği ...
‘Tek sebebi samimiyet’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, parti genel merkezinde, ...
Güllüce Tapu Reformunu paylaştı
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Biz 26 ülkenin tapu kayıtlarını ...
 
‘Önce küresel barış’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ ‘Küresel barış ve istikrar sağlanmadan, güçlü ...
Erdoğan, Mülteci Kadınlar Paneli’nde konuştu
Sözlerine Paris’teki saldırıları kınayarak başlayan Emine Erdoğan, ‘Dünyanın ...
Cumhurbaşkanı G-20’ye seslendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da süren G-20 Liderler Zirvesi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva