ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>TÜRKİYE
29 Eylül 2015 Salı - 10:11

'Millîlikten Taviz Vermeden Kararlılıkla ilerleyin'

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı ve Kadıköy Ahmet Sani Gezici Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi hizmet binasının açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlerin kendinize, ailenize, ülkenize ve milletimize hayırlı bir insan olarak yetişmenizi istiyoruz, sizden bunu talep ediyoruz."

 Millîlikten Taviz Vermeden  Kararlılıkla ilerleyin

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı ve Kadıköy Ahmet Sani Gezici Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi hizmet binasının açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlerin kendinize, ailenize, ülkenize ve milletimize hayırlı bir insan olarak yetişmenizi istiyoruz, sizden bunu talep ediyoruz. Bu ülke atalarımızın, dedelerimizin, bilhassa da aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin bize emanetidir. Ülkenize sahip çıkın” dedi.

“İSTANBUL’A İFTİHAR KAYNAĞI BİR OKUL KAZANDIRILDI”

Törende, öğretmen ve öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışını yaptığı Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yeni binasının da hayırlı olmasını dileyerek, mimarisi, eğitim kalitesi ve öğrencisi ile İstanbul’a iftihar kaynağı bir okulun kazandırıldığını söyledi. Okulu yaptıranlara teşekkür eden ve merhum Ahmet Sani Gezici’ye Allah’tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, okulu dillerine dolayıp bundan kendilerine rant devşirmeye çalışanlar olduğunu da hatırlattı ve “Bugün, okulun arazisiyle ilgili pek çok ahlaksız iddiayı dile getirenlerin, hatta meseleyi Meclis gündemine kadar taşıyanların utanç günüdür” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden bu yana, mücadele etmeden, cesaret göstermeden, inancı sağlam tutmadan bir şey ortaya koymanın mümkün olmadığını gördüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim diğerlerinden farkımız, bu mücadeleyi milletimiz için ve milletimizle birlikte veriyor olmamızdır. Bu sayede, Rabbimin inayeti ve milletimin desteğiyle, tüm hizmet kapılarını sonuna kadar açtık, sonuna kadar kullandık. Bugüne kadar hangi eseri ülkeye kazandırdıysak, hangi hizmeti milletimizin istifadesine sunduysak, hepsini de birilerine rağmen yaptık, birilerine rağmen netice aldık. Sadece milli eğitimde yaptıklarımız dahi, inanıyorum ki, bizi milletimiz nezdinde ibra etmeye yetecektir” diye konuştu.

“İMAM HATİP OKULLARINI BİTİRMEK İÇİN EĞİTİM SİSTEMİNİ FELÇ ETTİLER”

Türkiye’nin geçmişte 8 yıllık kesintisiz eğitim garabetini yaşadığını ve İmam Hatiplerle birlikte, tüm eğitim sisteminin yerle bir edilmeye çalışıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4+4+4 sistemini getirerek, bu yanlışa son verdiklerini, İmam Hatip Liseleri ile birlikte tüm meslek liselerini cazip hale getirecek tedbirleri hayata geçirdiklerini ifade etti. Genel liselerden 952’sini Anadolu Lisesine, 579’unu Mesleki ve Teknik Liseye, 73’ünü de İmam Hatip Lisesine dönüştürdüklerini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Toplamda 21 adet seçmeli ders ile öğrencilerimizin ilgi ve kabiliyetlerine uygun eğitim alabilmesinin yolunu açtık. Katsayı adaletsizliğine son vererek, meslek liselerinden mezun olanların, üniversite sınavlarında adil bir şekilde yarışa girebilmesini temin ettik” dedi.

“KIZ EVLATLARIMIZIN ÜZERİNDEKİ BASKIYI KALDIRDIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortaokul ve liselerde başörtüsü yasağına son vererek, kız öğrencilerin üzerindeki baskıyı kaldırdıklarını, tüm okullarda, talebe bağlı olarak serbest kıyafet uygulamasını başlattıklarını, ders müfredatlarını ve kitaplarını, özgürlükçü, demokratik, objektif bir anlayışla yeni baştan hazırladıklarını ve ders kitaplarını çocuklarımıza, eğitim yılı başında ücretsiz olarak verdiklerini belirtti. Geçen 12 yıllık süreç içinde eğitim alanında devlet tarafından yapılan hizmetlere ve yeniliklere değinen ve bu hizmetleri sayısal veriler eşliğinde anan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Eski Türkiye manzaralarını bilenler için, şu anlattıklarım, 15 yıl önce, 20 yıl önce hayalleri dahi aşan hizmetlerdir. Tabii bu yıl ilkokula, ortaokula, liseye, üniversiteye başlamış olan çocuklarımız, gençlerimiz Eski Türkiye’yi bilmedikleri, o sıkıntılı günleri yaşamadıkları için mukayese imkânına sahip değiller. Bunun için annelerden, babalardan, büyükannelerden, büyükbabalardan rica ediyorum… Lütfen çocuklarımıza, torunlarımıza zaman zaman Eski Türkiye’yi anlatalım. Okul bulmanın, öğretmen bulmanın, kitap, defter, kalem bulmanın bir hayli güç olduğu, eğitimin adeta bir ayrıcalık sayıldığı o günleri yeni nesillere mutlaka hatırlatalım. Saatlerce çamurda, karda, yağmurda yürünerek okula ulaşılan, odunla, kömürle, tezekle ısıtılmaya çalışılan sobalı sınıflarda titreye titreye ders işlenen o günleri çocuklarımıza tasvir etmeye çalışalım. Bugün sahip oldukları imkânların ne anlama geldiğini kavrayabilmelerini temin edelim.”

“ÜLKENİZE, BAYRAĞINIZA SAHİP ÇIKIN”

Kendisini dinleyen öğrencilere hitaben, “Şu önünde bulunduğumuz okul modern derslikleriyle, yemekhanesiyle, spor salonuyla, laboratuvarlarıyla, dil sınıfıyla, konferans salonuyla, kütüphanesiyle gerçekten örnek bir eğitim kurumu. Bizler, böyle bir okulun varlığını dahi hayal edemeyecek kadar zor şartlarda eğitim görerek hayata atıldık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama bunun karşılığında bizim de sizden beklentilerimiz var. Sizlerin kendinize, ailenize, ülkenize ve milletimize hayırlı bir insan olarak yetişmenizi istiyoruz, sizden bunu talep ediyoruz. Bu ülke atalarımızın, dedelerimizin, bilhassa da aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin bize emanetidir. Ülkenize sahip çıkın. Bayrağınıza sahip çıkın. Mensubu olduğunuz millete sahip çıkın. Bu milletin dostunu, düşmanını çok iyi tanıyın. Tarihinizi, kültürünüzü, medeniyetinizi doymak bilmez bir iştiyakla araştırın, öğrenin ve hepsinden ders çıkartın.”

“İYİLİK, DOĞRUYA YÖNELMENİZDİR”

Öğrencilere, anne ve babalarına saygıda taviz vermemelerini, aile büyükleri ve çevreleri ile ilişkilerini sıkı ve sağlam tutmalarını salık veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, teknolojinin kullanımının da içinde olduğu tavsiyeleri şöyle sürdürdü: “Bilgisayar çağındayız, internet devrindeyiz, sanal dünyalarda geziniyoruz, hepsine eyvallah… Ama unutmayın ki, aslolan insandır, aslolan insani dokunuştur, temastır, sevgidir, saygıdır. Bunun için arkadaşlarınızı asla ihmal etmeyin. ‘Sevgi emek ister’ sözü sadece bir film repliği, bir şarkı sözü, bir şiir dizesi değildir. Bu söz, insanlığa dair kadim bir hakikatin ifadesidir. Sevdiğiniz her şey için emek verin. Ailenize emek verin, arkadaşlarınıza emek verin, eğitiminiz için emek verin, geleceğiniz için emek verin… İnanın bana, bu emeklerin hiçbirinin de karşılıksız kalmadığını yaşayarak göreceksiniz.”

İyi insan olmanın önemine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İyilik, yüzlerinizi doğuya veya batıya çevirmeniz değil, doğruya yönelmenizdir” dedi ve ekledi: “Sizlerin, iyiliğin ne olduğunu, doğrunun ne olduğunu öğrenecek ve bunları hayata geçirecek inanca, iradeye, kararlılığa sahip bulunduğunuza yürekten inanıyorum.”

“MAZİDEN ATİYE GİDEN BU YOLDA KARARLILIKLA İLERLEYİN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilerin sevgi tezahüratları ile sık sık kesilen konuşmasında şunları kaydetti: “Ecdadımız ve bugün görevleri başında bulunan nice kahraman evladımız bizlere bu toprakları ilelebet vatan olarak bırakmak için gerektiğinde canlarını feda etmekten kaçınmadılar, kaçınmayacaklar. Yarın o bayrağı sizler devralacaksınız. Her biriniz kendi alanınızda, kendi hayatınızda bu kutsal mücadeleyi sürdürecek ve emaneti sonraki nesillere aktaracaksınız. Her biriniz, Sultan Alparslan’dan Osman Gazi’ye, Fatih’ten Yavuz’a, Sultan Abdülhamit’ten Gazi Mustafa Kemal’e kadar tarih yapan, tarih yazan kahramanların torunları olduğunuzu asla unutmayın. Aynı şekilde Yunus Emre’den Mehmet Akif’e kadar uzanan bir irfan nehrinin bugünkü mirasçıları olduğunuzu da asla aklınızdan çıkarmayın. Sizi işte bu muhteşem mirastan uzaklaştırmak, geçmişinize ve özünüze yabancılaştırmak isteyenlere kesinlikle itibar etmeyin. Yerlilikten, millîlikten taviz vermeden, maziden atiye giden bu yolda kararlılıkla ilerleyin.”

“78 MİLYONUN HEPSİ DE KARDEŞTİR, EŞİTTİR, BİRİNCİ SINIF VATANDAŞIMIZDIR”

Türkiye’nin son 12 yılının inanılıp çalışıldığında nelerin başarılabileceğine somut bir örnek olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Unutmayın, bizim için 78 milyonun hepsi de kardeştir, eşittir, birinci sınıf vatandaşımızdır. Kim ki, bu milleti kökenine, bölgesine, meşrebine, herhangi bir farklılığına bakarak bölmeye çalışıyorsa, bilin ki o sizin geleceğinize kast ediyordur. Geleceğinize sahip çıkın. Ben size güveniyorum” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının sonunda, törende kendisini dinleyen öğrenciler ve öğretmenler nezdinde bugün ders başı yapan tüm öğrenci ve öğretmenler için yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

 
Aydemir: ‘Erzurumlunun ferasetine teslimiz’
 
Olur'da korkutan yangın
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Esed'in olacağı bir çözüm mümkün değil
Başbakan Ahmet Davutoğlu, New York'ta düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin ...
‘Millete karşı kibir olmaz’
Kurtulmuş, ‘Millet bize 7 haziran da abdestinizi tazeleyin gelin dedi. ...
'Bundan geri dönüş yok..!'
Başbakan Davutoğlu, "Şimdi de şehrin etrafındaki yerleri temizleyeceğiz. ...
 
“Bu Milleti Bölmek İsteyen Kahrolsun”
Davutoğlu, “Bu milleti bölmek isteyen herkes kahrolsun, kahrolacak inşallah. ...
Haftanin’de 60 terörist öldürüldü
TSK tarafından, Irak Kuzeyinde Sinat-Haftanin’de bulunan PKK hedeflerine ...
MHP aday listesi açıklandı
Milliyetçi Hareket Partisi'nin 1 Kasım 2015 milletvekili genel seçimleri ...
 
Güllüce’den altyapı vurgusu
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ankara’da düzenlenen Altyapı ...
‘Terör örgütüne büyük darbe vurduk’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Terör örgütüne çok büyük bir darbe vurduk. ...
“Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet"
Yüz binler binler “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet“ mitinginde buluştu..
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva