ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>SİYASET
2 Nisan 2015 Perşembe - 05:19

'Milletimizin başı sağ olsun'

Güllüce, şehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet dileyerek, “Ülke ne zaman sıçrama yapmış olsa, onlarca örneği var, 1900'lere kadar gidersiniz, böyle bir fırıldak iş çevrilir ve memleketin hızla gidişi durdurulmaya çalışılır."dedi

 Milletimizin başı sağ olsun

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, şehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet dileyerek, “Ülke ne zaman sıçrama yapmış olsa, onlarca örneği var, 1900'lere kadar gidersiniz, böyle bir fırıldak iş çevrilir ve memleketin hızla gidişi durdurulmaya çalışılır. Önümüzdeki 7 Haziran seçimleriyle ilgili de Türkiye üzerinde bazı hesapların, bazı tezgahların kurulduğu hepimizce bilinmekte” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, 150 adet çöp toplama aracı ve 7 bin 500 adet çöp konteynerinin 48 şehirdeki il özel idarelerine teslim törenine katıldı. Törende konuşmasına İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde uğradığı terör saldırısı sonucu şehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Güllüce, "Bu ülkede terörün hiçbir zaman payidar olmayacağını, devletin ve milletin el ele vererek, 78 milyonun bu terörün her türlüsüne karşı çıkacağını, hiçbir zaman bir başarı elde edilemeyeceğini buradan belirtmek istiyorum. Tabi ülke ne zaman sıçrama yapmış olsa, onlarca örneği var, 1900'lere kadar gidersiniz, böyle bir fırıldak iş çevrilir ve memleketin hızla gidişi durdurulmaya çalışılır. Batı'nın Türkiye'ye 'Budanma sırası geldi', Türkiye’ye 'Budanma zamanı geldi' dediği günleri bizim kuşak hep yaşamıştır, birkaç darbeyle yaşamıştır veya ekonomik fırıldaklarla, ekonomik entrikalarla yaşamıştır. Önümüzdeki 7 Haziran seçimleriyle ilgili de Türkiye üzerinde bazı hesapların, bazı tezgahların kurulduğu hepimizce bilinmekte. Ama bu millet, tüm bu organizasyonlara rağmen 78 milyon bir araya gelerek, kardeşçe, terörsüz, barış içinde yaşamayı sağlamayı başaracaktır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

İller Bankası’nın çevre duyarlılığı ve sosyal sorumluluk bilincinin gereği olan bir tören olduğunu ifade eden Güllüce, "Tabi milletvekillerimiz, ben buradan bakarken uyuyan olmadığı için ayrıca tebrik ediyorum. Çünkü sabahın altısında çıkıp da bu saatte burada olmak kolay bir şey değil. İller Bankamız kurulduğu tarihten bu yana birçok hizmet yapmış bir banka. 1933 yılından bu yana Türkiye'deki birçok esere imza atmış ve altyapıda da dünyada sayılı kurumlardan birisi olmuş” diye konuştu.

“İNŞALLAH 2023’TE TÜRKİYE’DE YÜZDE 100’Ü ATIK SULARIN ARITILARAK VERİLECEK HALE GELECEKTİR”

2002 yılında 145 atık su arıtma tesisi varken Türkiye’nin nereye geldiğini göstermesi bakımından güzel bir rakam olduğunu ve 248 belediyede şuanda atık su arıtma tesisi yapıldığını ifade eden Bakan Güllece, 2002 yılında belediye nüfusunun yüzde 35'i atık suyla arıtma yapabilirken, bugün nüfusun yüzde 77'sinin atık suyunu arıtabileceğini kaydetti. 2023'te bu rakamın yüzde 100'e ulaşmasını hedeflediklerini söyleyen Güllüce, “Dün gece bunun stratejik planını yaptık. İnşallah 2023’te Türkiye’de yüzde 100’ü atık suların arıtılarak verilecek hale gelecektir” dedi.

Elektrik giderlerinin arıtmada yüzde 50'sini sağladıklarını belirten Güllüce, "Buna rağmen arıtmaların kullanılmadığı, daha doğrusu kapatıldığı şeklinde şikayetler alıyoruz. Sayın valilerimizin bu konuda hassas davranmalarını özellikle istirham ediyorum. Patlayan çöp yığınları artık yok. 2002 yılında 15 düzenli depolama tesisi bulunmaktayken, bugün 79'a çıktık. 47 milyon kişi yaklaşık düzenli depolamadan istifade ediyor. 2023'te yüzde 100’üne ulaşmış olacak Türkiye’deki katı atık depolama tesisleri” diye konuştu.

“KASIMDA PARİS’TE YAPILACAK İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ’NDE DE ÇOK CİDDİ SÖYLEYECEKLERİMİZ VAR”

İklim değişikliğiyle ilgili iddialı çalışmaların olduğuna dikkati çeken Bakan Güllüce, şunları söyledi:

"Ödül almış bir bakanlığız, ülkeyiz. Kasımda Paris’te yapılacak İklim Değişikliği’nde de çok ciddi söyleyeceklerimiz var. En son bir hafta önce Safranbolu’da yerli olsun, Türkiye'nin de sesi duyulsun diye birçok ülkenin katılımıyla ‘Safranbolu İklim Değişikliği Deklarasyonu’ yayınladık. Dünyada artık sözü olan bir ülke olduğumuzu anlatmaya ve ispat etmeye çalışıyoruz. Denizlerimizde dünyanın şuanda üçüncüsüyüz. Temiz plaj konusunda, mavi bayrak taşıyan plaj konusunda dünya üçüncüsüyüz. 2023'te birinci sıraya yükselmeyi hedefliyoruz. Baca gazı emisyonlarında oldukça iyi bir noktadayız. Online olarak kontrol ediyoruz. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli illerinin gürültü haritalarını yapıyoruz.”

“SON YÜZYILIMIZ BİZİM AĞITLAR YÜZYILIDIR”

Bugünkü ortamın adama rahat ve huzurlu konuşma vermediğini söyleyen Bakan Güllüce, “Bizler Anadolu platosunun kaybettiği 2-3 asrı, ıskalanan 200-300 seneyi, bir an evvel arayı kapatmak için çabalayan bir kadronun, partinin mensuplarıyız. Daha hızlı koşalım, daha fazla hizmet edelim ve son yüzyılı ağıtlarla dolu milletimiz. Bu cümleyi tekrarlıyorum, son yüzyılımız bizim ağıtlar yüzyılıdır, acılar, yoksulluklar, mağlubiyetler, katliamlar, soykırıma uğramışlıklıkların yüzyılıdır. Hep bu toprakların çocukları, bu coğrafyanın insanları bunlarla muhatap olmuşlardır. Gülmemişlerdir, ekonomik bakımdan perişan edilmişlerdir. Son 50-60 yılda yok darbelerdir, yok sağcılık solculuktur, Aleviliktir Sünniliktir, Türklüktür Kürtlüktür meseleleriyle patinaj yaptırılmıştır ülkemize. Ama biz son 12 yıldır 78 milyonu kardeş bilen, kaybettiğimiz zamanı hızla telafi etmek için çabalayan, 'Artık bu millet gülmeli, bu millet zengin olmalı, işsizimiz aşsızımız olmamalı, kavgamız olmamalı, terör olmamalı, kimse etnik yapısı, inancı, mezhebi, kıyafetinden hor görülmemeli' diyen bir görüşle hareket ediyoruz. Bunu engellemeye çalışan projeler yapılıyor. Biz diyoruz ki millet arkamızda oldukça bu projeler para etmeyecektir. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Güllüce, İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu ile birlikte il özel idareleri temsilcilerine araçların anahtarlarını teslim etti. Tören kurdelesinin kesilmesinin ardından Güllüce, "1 Mayıs'a kadar herkes hazırlığını yapsın. 1 Mayıs gününü hem bahar bayramı hem temizlik bayramına çevirelim" dedi.

 
‘Önce sağduyu’
 
‘Sorunlardan korkanlardan değiliz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Önce sağduyu’
Başbakan Davutoğlu, "Kahraman savcımızın şehit düşmesine yol açan terör ...
Sekmen'den Çat'a prestijli yaklaşım
Sekmen, ‘Çat’ta, mahallelerin, öncelikle; içme suyu, kanalizasyon, sulama ...
Pasinler’de seçime doğru
7 Haziran’da yapılacak olan Genel seçimlerin huzur ve güven ortamında ...
 
Sekmen: ‘ Hayırla Hatırlanmalıyız’
Sekmen, "Ben şimdi 57 yaşındayım, buraya geldim, makama da ihtiyacım yok, ...
‘Hem şeytan taşladık, hem tavaf ettik’
Davutoğlu, "Biz hem şeytan taşladık hem tavaf ettik. Hem şerri def eyledik ...
Sekmen: ‘Erzurum’u şahlandıracağız’
Sekmen, ‘Artık her alanda hareket başladı. Erzurum'u şahlandıracağız, ...
 
Vatandaştan Sekmen'e hizmet teşekkürü
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i makamında ziyaret eden, vatandaşlar, ...
Koçak ve Sekmen’den proje istişaresi
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Büyükşehir ...
Doğru olan ‘Başkanlık Sistemi’
Başbakan Davutoğlu, "Türkiye için doğru olan başkanlık sistemi. Seçim ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva