ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
29 Mart 2022 Salı - 08:21

'Kütüphanede Hayat Var'

Her Yıl Mart Ayının son Pazartesi günü ile başlayan Kütüphane Haftasının 58.si bu yıl” Kütüphanede Hayat Var” sloganıyla 28 Mart 2022-03 Nisan 2022 tarihleri arasında kutlanacak.

 Kütüphanede Hayat Var

Her Yıl Mart Ayının son Pazartesi günü ile başlayan Kütüphane Haftasının 58.si bu yıl” Kütüphanede Hayat Var” sloganıyla 28 Mart 2022-03 Nisan 2022 tarihleri arasında kutlanacak.
İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphanesinde yapılan kutlamaya programına Vali Yardımcısı Can Atak, ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, Basın ve Enformasyon Müdürü Recep Küçükece, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphane Müdürü Fatma Utar, öğrenciler ve kitap severler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda İsmail Saib Secer İl Halk Kütüphane Müdürü Fatma Utar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz ve Vali Yardımcısı Can Atak hafta nedeniyle bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından Türk Halk Müzik dinletisi, Erzurum Çocuk Bar ekibinin gösterisi ve “Sıra Dışı Okurlar” video gösterimi yapıldı.
Hafta nedeniyle “En çok kitap okuyan” okuyuculara ödülleri Vali Yardımcısı Can Atak, ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, Basın ve Enformasyon Müdürü Recep Küçükece, İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Cemal Almaz ile İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Handan Güneş tarafından verildi.
Ayrıca Hafta nedeniyle yapılacak etkinliklerde Gezici kütüphane aracı 29 Mart 2022 Salı günü Çat İlçesi,31 Mart2022 günü Perşembe günü Pasinler İlçesi ve 01 Nisan 2022 Cuma günü Aşkale ilçelerinde kütüphane hizmetlerinin her kesiminden okuyuculara ulaştırılması ve daha fazla okuyucunun faydalanması amacıyla Gezici kütüphane aracı ziyaretler gerçekleştirip kapılarını vatandaşlara açacak.
Atatürk Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Dündar Alikılıç’ın “Gelişmişlik ve Kütüphane” konulu konuşması 19 Mart 2022 günü saat:11:00 de kütüphanede yapılacak.
30 Mart 2022 Çarşamba günü saat 12:30-13:30 saatleri arasında 81 ilde eş zamanlı olarak yapılacak “Kitap Okuma Etkinliği” iklim şartları göz önünde tutularak Erzurum MNG AVM’de gerçekleştirilecek. Erzurum Şehir Tiyatrosu tarafından “İbiş” Çocuk Tiyatro Oyunu 31 Mart Perşembe 2022 saat: 11:00’de kütüphane Salonunda sahnelenecek. Kütüphaneyi ziyarete gelen Okullara” Masal Saati” etkinliği yapılacak. Palandöken Kadın Kooperatifi tarafından hazırlanan “El Sanatları Sergisi” hafta boyunca kütüphanede ziyarete açık kalacak. Kütüphaneyi ziyaret eden okuyuculara Oryantasyon- Bilgilendirme yapılacak. Atatürk Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünün katkılarıyla Elma Yayınevinden Vildan Barış Örkmen tarafından yapılacak “Kitabın Yayın Yolculuğu” etkinliği 31 Mart Perşembe günü saat 14:00-16:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Ayrıca Atatürk Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Bilgi kulübü tarafından “Benim Kitabım Atölye Çalışması etkinliği düzenlenecek.
İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphanesi Müdürü Fatma Utar yaptığı konuşmasında Erzurum’un bir kültür şehri olduğunu belirterek Teni Yapılan İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphanesinin çok önemli ve büyük bir kütüphane olduğunu söyledi. Utar, “9 bin metrekare kapalı alana sahip olup; zengin ve güncel kitap koleksiyonu,sesli ve görsel okuma materyalleri, süreli yayınlar, yerel gazete arşivi, nadir eserler, kent kitaplığı, okuma salonları, çocuk bölümü, sinema salonları, maker atölye, matematik atölyesi, kimya atölyesi,, oyun alanları ve konferans salonları ile hizmet vermeye başlamıştır. Bir milyona yakın koleksiyonuyla tüm kullanıcılarımızın hizmetindedir” dedi.
Ayrıca İsmail Saib Sencer İl Halk kütüphanesinde Bebek Kütüphanesi (0-3 Yaş) ile 3-6 yaş çocuk okuma bölümü ve engelli okuyucular için müstakil bölümler de bulunuyor.

 
Küçükmeral adaylığını açıkladı
 
TÜBİTAK Erzurum Bölge Sergisi açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sabancı’da ağaçlar kitap açtı
Erzurum Yakutiye Sabancı Ortaokulu 8-C Sınıfı öğrencileri, 58. Kütüphane ...
 Oltu’da rolyef sergisi açıldı
Oltu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde ...
Erzurum Tanıtım Günleri  31 bin ziyaretçiyi ağırladı
Kadim Şehir Erzurum Tanıtım Günleri, sona erdi. ANFAŞ Expo Center’da 5 ...
 
 Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete sanatla tepki
 Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukcu, sağlık çalışanlarına ...
Erbaş: 'Camiler en büyük hazine'
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Elhamdülillah bizim ülkemizde ...
ATAUNİ’de Kadınlar ve Çiçekler Sergisi
Atatürk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öncülüğünde ‘Kadınlar ...
 
Minik Yürekler Çanakkale coşkusunu paylaştı
ETÜ ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Nenehatun Çocuk Evleri Sitesi ...
Değirmeni Erzurum Taşıyla dönüyor
1980 yılından beri Ordu’nun Altınordu ilçesinde değirmencilik yapan 83 ...
Erzurum ve Tebriz Kardeşlik Rüzgarı
v
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva