ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>BÖLGEDEN
12 Aralık 2017 Salı - 08:47

'Kudüs, İsra ve Miraç Şehri'

Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarını açıklamasının ardından Müslümanlar ayaklanarak Trump’a tepki göstermeye devam ediyor

 Kudüs, İsra ve Miraç Şehri

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarını açıklamasının ardından Müslümanlar ayaklanarak Trump’a tepki göstermeye devam ediyor. Yurdun dört bir yanında protestolar sürerken, Oltu’da da benzer bir protesto gerçekleştirildi.
Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nın önünde toplamda 14 sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcilerinin hazır bulunduğu bir ortamda basın açıklaması yapılarak, Amerika Birleşik Devletleri kınandı. Tüm STK’lar ve siyasi parti temsilcilikleri adına basın açıklamasını yapan imam hatip Ahmet Akçay, “Tüm sivil toplum kuruluşları olarak tek olup zulme karşı haykırmak için toplanmış bulunmaktayız. Kudüs bizim onurumuzdur, kırmızı çizgimizdir, zalimin umuduna bırakmamak için elimizden geleni ardımıza koymayacağız” dedi.
İslam coğrafyasındaki terör olaylarının arkasında her zaman İsrail devletinin olduğunu savunan Akçay, İsrail’in Müslümanları kışkırtmaya yönelik aşağılık davranışlarına devam ettiğini öne sürdü.
Ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Bugün başta Filistin olmak üzere; Suriye’de, Mısır’da, Doğu Türkistan’da, Myanmar’da, zalimlere karşı İslami kimlikleriyle onurla mücadele eden Müslüman kardeşlerimize direnişlerinde yalnız olmadıklarını ve “Müslümanlar ancak kardeştirler” ayetini ete kemiğe büründürdüğümüzü haykırmak için toplandık. Terör örgütü İsrail’in yaklaşık bir haftadır Mescid-i Aksa ile ilgili kışkırtmaya yönelik yaklaşımlarının Filistin’de kan dökmeye yönelik bir çaba olduğu aşikârdır. İsrail küstahça tüm kutsal değerlerimize saldırarak Filistinli Müslümanları çileden çıkarmaktadır. İsrail sadece Müslümanlar için değil, insanlıktan nasibini almış herkes için bir beladır. Bu belanın ortaya çıkmasının arkasındaki sapkın düşünce olan Siyonizm tüm insanlık için yedi gün yirmi dört saat problem üretmektedir.
ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak görmesi kabul edilemez bir durumdur. İsra ve Mirac’ın şehri Kudüs’ün işgali kabul edilemez. Bizim için mübarek kılınmış topraklarda, mübarek kılınmış bir şehirde ve mübarek kılınmış bir mabette küstah İsrail’in silahlı unsurlarının kanlı ve kirli postalları ile dolaşması en aşağılık davranıştır. Bölgeye barış ve huzurun gelmesinin tek yolu Kudüs’ün tekrar Müslümanlarca idare olunmasından geçmektedir. Hazreti Davut’un Kudüs’e hakimiyeti insanlığı saadeti getirmiştir. Selahaddin Eyyub-i Kudüs’ü yeniden fethetmiş ve aynı şekilde oradaki tüm insanların hakkını teminat altına almıştır. Oysa aynı Kudüs haçlı ordularınca işgal edildiğinde sapkın Hristiyanlar şehirde Müslüman ve Yahudi katliamı yapmışlardır. Aynı şekilde Siyonistler hüküm sürünce bu defa yine Müslüman ve Hristiyan katliamı yapılmıştır. Sapmış ve Allah’ın gazabına uğrayanlarla beraber yürümenin insanlığa bir faydası yoktur. Bugün burada yaptığımız açıklama ile tüm dünyaya Kudüs’ün sahipsiz olmadığını beyan etmiş oluyoruz. Zaman, haçlı ve Siyonist zihniyetlerinin dünyalık menfaatleri için Müslümanlara çektirdiğine yeter demenin zamanı. Bütün İslam dünyası artık bu gerçeği görmelidir.”
Yapılan basın açıklamasının ardından, meydandaki kalabalık Erzurum Caddesi üzerinden Aslanpaşa Camii’ne kadar yürüdü ve burada ikindi namazının kılınmasının ardından dualar edildi.

 
Orhan'dan AK Gençlere övgü
 
Erzurumspor maçı A Spor'da
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Toltar, Erzurumlarla bir araya geldi
Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Dilovası Erzurumlular Derneği yönetimi ...
Cumhurbaşkanından YHT müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bu tren hattı Sivas’ta kesilmeyecek. Erzincan, ...
Doğu Anadolu'da 'Soğuk' gündemi
Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini sürdürüyor. Buzdan adeta ...
 
'Kudüs Nöbeti' başladı
Mardin’de Kudüs’e destek için 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler parkında çadır kuruldu
Dumlu Şehitleri duayla anıldı
51 yıl önce şehit olan Bafralı AlaattinKoçak ve 64 arkadaşı Erzurum Dumlu ...
Doğu Anadolu tek yürek
ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı Erzurum, Erzincan, ...
 
Iğdır'da Kudüs protestosu
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kudüs'ü, İsrail'in başkenti olarak açıklamasının ...
Karakelle Amerika’nın Kudüs kararını kınadı
Adalet ve Kalkınma Partisi Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ...
Kars’ta, ABD protesto edildi
Kars’ta, bir araya gelen Memur-Sen üyeleri “Özgür Kudüs için Ayaktayız” ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva