ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Göçmen kaçakçısı 4 organizatör tutuklandı
Göçmen kaçakçısı 4 organizatör tutuklandı
Emniyetten silah operasyonu
Emniyetten silah operasyonu
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
HABERLER>GUNCEL
3 Ocak 2012 Salı - 05:15

'Kesinlikle kasıt yok'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Irak sınırında yaşanan ve 35 kişinin hayatını kaybettiği olayda kesinlikle kasıt olmadığını söyledi. Arınç, ölenlerin ailelerine tazminat ödeneceğini ifade etti.

 Kesinlikle kasıt yok

ANKARA (İHA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Irak sınırında yaşanan ve 35 kişinin hayatını kaybettiği olayda kesinlikle kasıt olmadığını söyledi. Arınç, ölenlerin ailelerine tazminat ödeneceğini ifade etti.
Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 'İntibak Yasası'na ilişkin hazırlanan taslağın Bakanlar Kurulu'nda kabul edildiğini ve bugün açıklanacağını söyledi.
Irak sınırında yaşanan olayla ilgili Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Özel arasındaki görüşmeye değinen Arınç, konunun bu görüşmede detaylarıyla ele alındığını ifade etti.
Gruba işaret fişekleri ve uyarı ateşleri ile gerekli uyarıların yapıldığı, buna rağmen grubun harekete devam etmesi üzerine saldırının gerçekleştiğini belirten Arınç, "Kasıt kesinlikle söz konusu değildir" dedi. Arınç, eldeki bulguların operasyon için yeterli görüldüğünü öğrendiklerini, ihmalin söz konusu olup olmadığı ile ilgili incelemenin devam ettiğini ifade etti.
"Ölenlerin yakınları devletine bağlı, milletine, bayrağına bağlı insanlar" diyen Arınç, cenazelerin üzerlerine terör örgütünün sözde bayraklarının asılmasının ailelerin tercihi olmadığını, bunun baskı sonucu ortaya çıktığının belirlendiğini söyledi. Arınç, ölenlerin ailelerine tazminat ödeneceğini ve bu ailelere bazı özel bazı imkanlar sağlanacağını kaydetti
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Şırnak Uludere'de meydana gelen ve 35 kişinin hayatını kaybettiği müdahalenin öncesinde işaret fişekleri atılarak gruba bir uyarı yapıldığının, buna rağmen grubun harekete devam ettiğinin belirlendiğini söyledi. Arınç, ortada asla bir kasıt olmadığını söyleyerek, "Türk Silahlı Kuvvetleri bunu kasıtlı olarak yapmaz, yapamaz" dedi.
Bakanlar Kurulu Toplantısı devam ederken Başbakan Erdoğan Başbakanlık Yeni Bina'dan ayrılırken, Bakanlar Kurulu ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın başkanlığında toplantıya devam etti. Yaklaşık 1 saat daha süren toplantı, saat 22.00 sıralarında sona erdi.
Toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, açıklama yapmak üzere kameraların karşısına geçti. Arınç, Başbakan Erdoğan'ın bir randevusu nedeniyle toplantıdan erken ayrıldığını söyledi. Toplantıda güvenlik konusunun ele alındığını belirten Arınç, Uludere'de yaşanan ve 35 kişinin hayatını kaybettiği olayın etraflıca masaya yatırıldığını söyledi. Van depreminden sonra bütün riskli alanların afet bölgesi ilan edilmesi için bir taslak hazırlandığını hatırlatan Arınç, bu
taslağında Meclis'e gönderilmesinin Bakanlar Kurulu'nda onaylandığını kaydetti.
Bülent Arınç, 2.5 milyon civarında kişiyi ilgilendiren İntibak Yasası konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in hazırlanan taslağı, Bakanlar Kurulu'na sunduğunu ve bu taslağın kabul edildiğini söyleyerek, "Yarınki grup toplantımızda da bu yasa halkımızla paylaşılacaktır" dedi. Anayasa değişikliği ile kamu görevlileri sendikalarının artık toplu görüşme değil, toplu sözleşme yapmasını sağlayan tasarının da imzalandığını kaydeden Başbakan Yardımcısı Arınç, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in de toplantıda yargının hızlandırılması ve icra iflası konusunda bir sunum yaptığını söyledi.
"ATEŞ AÇMADAN ÖNCE UYARI YAPILDI"
Şırnak Uludere'de meydana gelen olaya ilişkin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugün Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in konuyla ilgili olarak 1.5 saatlik bir görüşmesi olduğunu hatırlatarak, "Olay çok üzücü bir olay. Ölenler sivil yurttaşlarımızdır. Ancak bilelim ki, olayın meydana geldiği bölge, sınır ötesi harekatın yapıldığı bir bölgedir" diye konuştu. Sınıra yönelik bir sızma tespit edildiği, grubun yanlarında katırların ve silahların da olduğu, sınıra doğru gittikleri
yönünde bir istihbarat alındığını kaydeden Arınç, daha sonra da insansız hava araçlarıyla bir takip gerçekleştirildiğini söyledi. Bu takipte 4 saatlik bir görüntü oluştuğunu kaydeden Arınç, kafilenin uyarılara karşılık vermemesi üzerine ise harekat yapılmasına karar verildiğini kaydetti.
Ateş açılmadan önce uyarı yapıldığına dikkat çeken Arınç, öncelikle işaret fişekleri daha sonra da top atışlarının yapıldığını kaydederek, buna rağmen grubun hareketine devam etmesi üzerine bombalama yapıldığını kaydetti. Bu olayın kasıtlı olarak yapıldığını yazan medya gruplarını eleştiren Arınç, "Türk Silahlı Kuvvetleri bunu kasıtlı olarak yapmaz, yapamaz" dedi. "Olayda bir kasıt kesinlikle söz konusu değildir" diyen Bülent Arınç, "Bir kasıt olmasa bile bir ihmalin söz konusu olup olmayacağı yönünde
incelemeler devam etmektedir" ifadelerini kullandı.
Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili bir soruşturma başlatıldığını kaydeden Arınç, ölenlerin yakınlarının da milletine, vatanına bağlı insanlar olduğunu söyledi. Ölenlerin tabutlarının üzerine PKK'nın sözde bayraklarının asılmasının cenaze yakınlarının isteği olmadığına dikkat çeken Arınç, PKK'nın sözde bayraklarının asılmasının örgüt sempatizanlarının baskısıyla gerçekleştiğini söyledi. Ölenlerin ailelerine birkaç gün içerisinde tazminat ödeneceğini kaydeden Başbakan Yardımcısı Arınç, ayrıca ölenlerin aileleriyle kucaklaşmayı sağlayacak adımların da atılacağını ifade etti.
"İSTİHBARATI SADECE MİT'E, EMNİYET'E BAĞLAMAK DOĞRU DEĞİLDİR"
Bir gazetecinin "Hayatını kaybeden vatandaşlardan özür dilenmesi Bakanlar Kurulu'nun gündemine geldi mi? Operasyonun gerçekleştirilmesi için gelen istihbaratın MİT istihbaratı mı" sorusuna Arınç, "Biz terörle mücadele konusunda bütün istihbaratları kullanıyoruz. Mesele istihbaratların doğru istihbarat olması, analizlerinin yapılması İstihbaratı sadece MİT'e veya Genelkurmay'a veya Emniyet'e bağlamak doğru değildir" cevabını verdi.
Bülent Arınç, başka bir gazetecinin "Ortada bir tuzak görüntüsü var mı" sorusuna ise, geçmişte yaşanan olayların artık vuku bulmayacağını belirterek, "Bütün bu ihtimaller olabilir. Bütün bunların ayrı ayrı değerlendirilmesi yapılıyor. Çünkü top atışlarına rağmen, işaret fişeklerine rağmen yollarına devam eden bir kafile var" yanıtını verdi.
"Ölenlerin kimisi çocuk yaşta, kimisi AK Parti sempatizanı, kimisi korucu çocuğu" diye devam eden Arınç, "Burada bir hata, bir ihmal var mı, bunu araştırıyoruz" ifadelerini kaydetti. Bir soru üzerine, kendilerinin samimi olduğunu ve samimi olmayanları da gördüklerini belirten Arınç, "Onların işleri güçleri istismar, onların işleri güçleri hükümeti yıpratmak" diyerek, gerektiğinde de ölenlerin yakınlarından özür dilenebileceğini fakat, kürsüden resmi bir özrün şuan için olumsuz olduğunu söyledi.
KILIÇDAROĞLU'NA HELİKOPTER VERİLMEMESİ
Bir gazetecinin Kılıçdaroğlu'na Uludere'ye giderken helikopter verilmemesinin ana muhalefet partisi tarafından dile getirildiğini hatırlatması üzerine, "İçişleri Bakanımızla görüştüm. Kendisinden bilgi aldım" diyen Arınç, Kılıçdaroğlu'nun öncelikle yılbaşını geçirmek için önce Van'a gittiğini, daha sonra da Uludere'ye gitmek istediğini İçişleri Bakanı'na ilettiğini kaydetti. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in ise yapılan değerlendirmelerin ardından bölgede hareketlilik olduğunu, bu yüzden güvenlik
gerekçesiyle helikopter verilemeyeceğini Akif Hamzaçebi'ye ilettiğini söyleyen Arınç, Kılıçdaroğlu'nun da bu durumu olağan karşıladığını söylediğini ifade etti.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir soru üzerine ise İntibak Yasası'nın detaylarının Başbakan Erdoğan tarafından bu hafta açıklanabileceğini, Başbakan açıklamadığı takdirde ise hafta içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından açıklanacağını ifade etti.

 
Kızı sordu, Vali Öztürk cevapladı
 
Erzurum marka sınavında
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi-2 3 Ocak 2012 Salı 16:10

27 yıldır kandan hiçbir şey elde edilemedi ve edilemeyektir de.Bunu çok iyi bilmek gerekir.Fırsatçılara imkan vermemek,istedikleri fırsat kapılarını yüzlerine kapatmak zamanıdır.Bu devlet ve milletin bekası için,birbirimize her hal ve durumda çok daha sıkı bağlarla birbirimize bağlanmalıyız.İç ve dış düşmanlara imkan vefırsat vermemliyiz.Biz tarih boyunca bu topraklarda her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olduk ve bizi kimse bölüp parçalyamadı,bundan sonra da yapamayacaklardır.Yeterki fırsatçı bazıları,bazılarının maşası olmasınlar, onların tatlı sözlerine kanıp aldanmasınlar.Bu belanın da bir büyük Millet olarak üstesinden geleceğiz ve aşacağız.Tarih bunu bize göstermiş ve bize büyük bir güç vermiştir.Bu güç her zaman, Allah'ın yardımıyla yanımızda olacaktır.Ölenler bizim kardeşlerimiz ve bu vatanın çocuklarıdır.Allah'tan rahmet diliyoruz.Kederli ailelerine sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.Tüm milletimizin başı sağ olsun.Bu tür acılar,inşaallah bir daha tekerrür etmeyecektir.Âmin!

Yorumu oyla      6      4  
ejder tepesi-1 3 Ocak 2012 Salı 15:58

Kesinlikle kasıt yoktur.Devlet böyle bir şey yapmaz/yapamaz.Belli ki yanlış bir istihbarat vardır.Er geç varsa bir yanlıklık,bir hata meydana çıkarılacaktır ve gereği yapılacaktır.Bundan kimsenin şüphesi olmasın.Şu dört aydır teröre karşı çok başarılı bir mücadele veren gü venlik güçlerimizin üzerine, bu olayla gölge düşürülmek isteniyor herhalde.Ama, İnşaallah,bahara kadar bu gidişle, bu terörün kökü kazınacaktır.Ve bu bela bitirilecektir.Zaten şimdiden eli kanlı teröristler komşulara sığınmaya başladılar bile.Kahraman güvenlik güçlerimizin bu başarısına kimse halel getiremeyecektir.Böyle zamanlarda sabırlı ve iyi niyetli olmak lazımdır. Sağ duyuyu kaybetmemek, birlik ve beraberlik içerisinde bulunmak gerekir. Böyle günler,kandan beslenen kurtların dumanlı günleridir.Biz insanlar ise böyle zamanları birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde olarak aşmalıyız.Gün,birlik,beraberlik ve kardeşlik günüdür.Ateşe benzinle gitmek zamanı değildir.Ateşi söndürmek zamanıdır.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Son elbiseyi Başbakan için dikti
Erzurum'da dadaş elbisesinin son ustası Ekrem Dumanay, artık yaşlandığını ...
Korkut hizmet hesabı verdi
Yakutiye Belediyesi Meclisi, 2012 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. ...
Yakutiye’de tarihe yatırım
Yakutiye Belediyesi tarafından tarihi eserler ile ilgili yapılan çalışmalar, ...
 
Turistler kendilerinden geçti
Yılbaşı tatilini Palandöken Kayak Merkezi'nde geçiren Rus turistler, doyasıya eğlendi.
Erzurum 2012…..?
2011 yılında Winter Universiade 2011 ile dünya çapında turizm ve kış sporları ...
Erzurum nüfusu artış sürecinde
Depremden sonra Van’da görülen göç, Erzurum’u Doğu Anadolu’da yeniden ...
 
Şehitler Kur’an’la anıldı
Palandöken Belediyesi’nce gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Sarıkamış ...
'Fransa kendi tarihine baksın'
Erzurum Aktif İş Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği üyesi hanımlar, ...
2012’nin ilk bebeği Erzurum’dan
2012'nin ilk bebeği "Duru" bebek Erzurum'da 2012 yılının ilk dakikalarında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva