ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>SİYASET
12 Ağustos 2014 Salı - 12:57

'Kars bir Erzurum değildir'

Kılıç, ‘Şimdi bu yüksekliğin göreceli değerlendirmesini yapmak lazım. Bayburt’ta yüzde 80 oy aldık. Rize’de, Konya’da, Karaman’da böyle oylar aldık. Ama Kars’ın toplumsal yapısı, coğrafi konumu, siyasi etkileşimleri farklıdır. Bölgeyi kendi içerisinde değerlendirmek lazım. Kars bir Erzurum değildir'

 Kars bir Erzurum değildir

AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, halkın çoğunluğunun oylarını alarak Cumhurbaşkanı seçilmesini, 13 parti ile adayları Ekmelleddin İhsanoğlu’nun çatılarının başlarına çöktüğünü belirtti.

 Prof. Dr. Yunus Kılıç, büyük bir çetenin ihanetiyle yürütülen bir seçim geçirdiklerini söyledi.

 Kılıç; “Bu adamın ruh halini ve psikolojisini düşünün. İnsanoğlunun en ahlaksızı budur. Birlikte büyüttüğümüz ve ihanetini görmeye başladığımız büyük bir çete daha ve bunların ihanetiyle yürüttüğümüz bir seçim geçirdik. Bu arada öyle semirmiş, öyle büyümüşler ki basını, medyayı, parayı, kurumları, polisi, askeri ele geçirmişler. Bizim bunlarla yürüttüğümüz bir mücadele var. Biz vatandaşla yürüttüğümüz bir mücadele değil, halkın gönlünde sizler zaten vardınız. Bunu halk 8 seçim üst üste gösterdi. Dünya’da hiçbir partiye nasip olmamış bir desteği bu halk göstermiş zaten. Bu seçim böyle bir seçimdi ve şu huzur içerisinde olmanız lazım. Biz Kars’tan hep sevgi, saygı, hürmet gördük. Hep huzurlu gidiyoruz ama bugünkü ferahlığımız bir başka. Çünkü sizin huzurunuzla gidiyoruz bugün. Kars, 40 yıldır emek veren her türlü mücadeleye destek veren, fedakârlık ve yiğitlik gösteren bu adama günü geldi, kendi vicdanından gelen sesi dinledi. O’nu, bunu dinlemedi. Altına su çekmiş kavak ağaçlarında ince ince dallardan oluşturulan çatıyı hiç dikkate almadı. Bu ülkenin ortasında kocaman bir çınar ağacı gibi duran Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında toplandı. Oradan birileri birilerini çekip uzaklaştırdı ama bir ikisi daha sarıldı. Dimdik getirip Çankaya’nın başına oturttular. Bu vicdan rahatlığıyla gidiyoruz. Biz vicdanen bu ülkede yaşayan herkese, dünyada elimizin ulaşabildiği hangi coğrafya varsa hepsine el uzatan bir adama gereken desteğimizi verdik. Ne mutlu bize ki bizde bu süreç içerisinde bulunmuş olduk” dedi.

“ERDOĞAN HİZMETİ 40 YILDIR BÜTÜN ÜLKEYE YAPTI”

Erdoğan, hizmeti 40 yıldır bütün ülkeye yaptığını ifade eden AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç; “Ama son üç yıldır biz de vardık. Bizde bu geri dönüşüm içerisinde nispeten bir parça payımız olmasının huzuru içerisindeyiz. Bizim şu anda baktığımız olay bu. Emin olun siyaseten falan değil. Kars ölçeğine gelince; Biz 2011’de şükürler olsun Kars’ta çok yüksek bir oy aldık. Şimdi bu yüksekliğin göreceli değerlendirmesini yapmak lazım. Mesela Bayburt’ta yüzde 80 oy aldık. Rize’de, Konya’da, Karaman’da böyle oylar aldık. Ama Kars’ın toplumsal yapısı, coğrafi konumu, siyasi etkileşimleri farklıdır. Kars’ta hiçbir zaman öyle oylar beklemek doğru değil. Bölgeyi kendi içerisinde değerlendirmek lazım. Kars bir Erzurum değildir. Kars’ta 8 seçimdir ard arda artan ciddi bir oyumuz var. Şimdi tekrar o güzel günlerimizi yakaladık hatta biraz üzerine çıktık. Bizim için en önemli şeylerden bir tanesi buydu. Yerel seçimlerde bir yol kazası yaşadık. Canımızı sıktı, üzüldük. Bazen hepimizin yaşadığı yanlış tercihler olabilir. İyi değerlendirmeler yapamamış olabiliriz. Ama bir şeyi hep beraber öğrendik; Halka rağmen hiçbir şey olmuyor. Halk ne diyorsa o dur. Bizim o zaman bunu pek yerine getiremediğimiz oldu. Ama şimdi onu toparladık ve üzerine çıktık. AK Parti’ye olan sevgiyi yeniden test ettik. Biz gördük ki halk hala AK Parti’yi seviyor” diye konuştu.

 Siyaset bir günlük iş değil ama biz bulunduğumuz süreçte sizin katkılarınızla bu süreci çok güzel bir şekilde sonuçlandırdık diyen Kılıç; “Belli bölgelerde insanları canından bezdiren tehditler var biliyoruz. Ama bunlara rağmen eski oylarımızın altına düşmedik, üzerine çıktık. Oralardan eksilenleri başka yerlerden kapattılar. Teşkilat böyle bir şeydir. Bir yerden eksilir, bir yerden kapanır ama sonuca bakmak lazım. Sonuç olarak biz bu ince kavaklardan oluşturulmuş olan çatının ikisinin, 12-13 parti diyorlar ama ben 10 tanesinin adını bile bilmiyorum. Kars’ta bunların hepsini topladık ve ikiye katladık. Çatıları üzerlerine çöktü. Şimdi hepsi kendi kalınlığına göre dalını alsın götürsün” şeklinde konuştu.

 
ASİMDER, Azerbaycan şehitlerini mevlidle andı
 
Bayburt maçında kardeş payı: 3-3
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi 13 Ağustos 2014 Çarşamba 11:10

Evet Sayın Milletvekilim, çatı çöktü ve hepsi altında kaldılar.14 değil,114 parti bir araya gelseler ne yazar. Sayın Başbakanımızın karizmatik gücü karşısında yok oldular, hezimete uğradılar,Anadolu'dan silinip kıyılara sığındılar, bir dahaki seçimde de bir büyük tusunami gelip kıyıdan da silip süpürüp götürecek.Bu muhalefet ne kadar yüzsüz ki halen çıkıp kaybetmediklerini söylüyorlar.Bu ne kadar arsızca bir pişkinliktir.Bugüne kadar tam 9 seçimde hep artan bir oy oranıyla hezimete uğradılar.Hep yenildiler,kaybettiler. 2002'den beri aldıkları bir tek seçim yok. Görülüyor ki Sayın Başbakanımızın karşısında rahmetli Namık Kemal'in de dediği gibi" Civanmerdan-ı milletle hazer gavgadan ey bidad/ Erir şemşir-i zulmün ateş-i hun-i hamiyetten" eriyip gittiler.Halen kendilerinin var olduklarını sayıyorlar. Yerlerde sürünüyorlar,yıkılmadım,ayaktayım diyorlar.Pişkinliğin bu kadarına da pes yani.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum için ilgi çekici yorum
Türkiye’de 10 Ağustos'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ...
Sekmen: ‘Teşekkürler Erzurum’
Sekmen, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de milletin iradesinin bir kez daha ...
Sertoğlu: ‘Milletimiz için hayırlı olsun’
Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısıyla ...
 
Demir seçim sonuçlarını değerlendirdi
AK Parti Oltu İlçe Başkanlığı Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptı.
Oltu AK Parti’de halaylı kutlama
10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre Başbakan Recep Tayyip ...
Bulutlar: ‘Kazanan Yeni Türkiye olmuştur’
Türkiye Cumhuriyeti’nin halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı Recep ...
 
Korkut, ‘Yeni Türkiye'nin mimarını seçtik"
Korkut, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülke için bir milat olduğunu ifade ...
Pazaryolu ‘yüzde 90 Erdoğan’ dedi
Erzurum’un 20 ilçesi içinde Recep Tayyip Erdoğan’a en yüksek oranda oy ...
‘Bugün 77 milyon kazanmıştır’
Resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva