ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
HABERLER>TÜRKİYE
3 Haziran 2015 Çarşamba - 13:53

'Kararın altında Bahçeli'nin imzası var'

MHP’yi eleştiren Gündoğdu, “Erzurum’da meydana ip atıyordu. Bunun anlamı teröristbaşı idam edilmelidir anlamına geliyordu. Teröristbaşının idam edilmemesine imza atmış üç kişiden birisi Bahçeli.

 Kararın altında Bahçeli nin imzası var

- Memur-Sen Onursal Genel Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili adayı Ahmet Gündoğdu, 7 Haziran seçimlerinin kıblesi Kabe olanlarla, Taksim olanlar arasında geçeceğini söyledi.

Memur-Sen Gümüşhane İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi” konulu konferansı için memleketi Gümüşhane’ye gelen Gündoğdu, burada salonu dolduran kalabalık kitleye seslendi.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve Gümüşhane Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Enerji-Bir-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tombul, Memur-Sen İl Başkanı Veli Ağaç, Memur-Sen’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

“ESKİ TÜRKİYE’DE DEVLET 10 YILDA BİR MİLLETİNE HADDİNİ BİLDİRİRDİ”

Memur-Sen İl Başkanı Veli Ağaç’ın selamlama konuşması ve hayatını anlatan sinevizyon gösterisinin ardından “Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi” konulu konuşmasını gerçekleştiren Ahmet Gündoğdu, konuşmasında ilk olarak eski Türkiye’den bahsetti. İnönü ve tek parti döneminden 1960 darbesi dönemine kadar çeşitli örnekler aktaran Gündoğdu, eski Türkiye’nin 2010 referandumuna kadar ki halini şöyle anlattı: “Kutsal bir devlet var, onun bir milleti var, hem sever, hem döver, hiç sevdiğine tanıklık edilmemiştir, 10 yılda bir haddi bildirilir.”

Gündoğdu, 2010 referandumundan sonra sistemin istikamet olarak millete döndüğünü, yani devletin ülkesini ve milletini diye başlayan bu paradigmanın milletin ülkesi ve devletiyle bölünmez bütünlüğü diyerek millete döndüğünü ve istikamet olduğunu, devletin milletinden, milletin devletine geçildiğini kaydetti.

“REFERANDUMDA HALKIN CUMHURBAŞKANINI SEÇMESİNİ ENGELLEMEK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTILAR”

2010 referandumundan sonraki dönüm noktasının halkın doğrudan Cumhurbaşkanını seçmiş olması olduğunu belirten Gündoğdu, “Neden o referandumda halkın Cumhurbaşkanını seçmesini engellemek için gece gündüz çalıştılar: Eğer bu halk Cumhurbaşkanını doğrudan, meclise yetki vermeden kendisi seçerse bu ülkede ebediyyen Ahmet Necdet Sezer’ler, Süleyman Demirel’ler Cumhurbaşkanı seçilemez de ondan.” dedi.

“ÇÖZÜM SÜRECİ TÜRKİYE’NİN EN ÇILGIN PROJELERİNDEN BİRİSİ”

Çözüm süreciyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Gündoğdu, çözüm sürecinin Yeni Türkiye’nin en çılgın projelerinden birisi olduğunu belirterek, “30 yıl arkasında kim var diye sorduğumuz, hesaplanabilir mali bedeli 430 milyar dolar yani 13,5 GAP projesi olan, 40 binden fazla insanın öldüğü, 10 binlerce şehit verdiğimiz ve sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın çözüm sürecini başlatması. Ötekileştirilenlerin beriki olması için başlayan tarihi fırsat, bugün yüzlerce maddesiyle yüzde 80-90 ilerledi. 30 yıllık adı Kürt, terör, PKK sorunu olan sorunu bitirmemiz lazım. Yeni Türkiye’nin bana göre en çılgın projelerinden birisi olan çözüm sürecinin geldiği noktadaki tarafların haline baktığımızda çözüm süreci için yola çıktığımızda sağ tarafımızdan ‘onlar vatanı bölüyor’ diyenlerle geçmişte ki jön Türklere özenip jön kürtlüğe özenip kendinden olmayan Kürtleri katledenlerin, Türk faşistlerinin de Kürt faşistlerinin de bir farkının olmadığını gördük. Onun için normalleşmeyi yeni Türkiye’nin olmazsa olmaz kriteri olarak görmemiz lazım ki biz bu ülkede şiddete dönüşmeyen her düşüncenin oluşmasını sağlayalım.”

“TOPRAĞI DA AZABI DA BOL OLSUN”

Geçtiğimiz haftalarda vefat eden 9.Cumhurbaşkanı Kenan Evren için “toprağı da azabı da bol olsun” temennisinde bulunan Gündoğdu, Evren’in cenazesine katılımın milletin adamlarının günlük mezarını ziyaret edenlerden bile az olduğunu söyledi.

Türkiye’de başkanlık sistemi denilince akıllara eyalet sistemi geldiğini kaydeden Gündoğdu, “Almanya’da başkanlık sistemi yok, eyalet sistemi var. Bu devlet sistemidir. Yasama meclisin, yürütme yürütmenin başının işi olacak, yargı yürütmenin ve yasamanın kahyası olmayacak, sadece denetleyecek.” dedi.

“BU MİLLET KENDİSİNİ GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAMLAR İLAN EDENLERİ KAŞIYA KAŞIYA BU NOKTAYA GELMİŞTİR”

Türkiye’nin eski Türkiye, milletin de eski millet olmadığını ve hür iradesine sahip çıktığını dile getiren Gündoğdu, “Demokrasinin güzelliği bu. Darbe ile demokrasi arasındaki fark darbeciler istediği zaman gelir, istemedikçe gitmez, demokrasinin güzelliği de millet istediğini getirir, istediği zaman götürür, yeniden istediğini getirir. Bu millet artık uyanmıştır. Kendisini göbeğini kaşıyan adamlar ilan edenleri kaşıya kaşıya bu noktaya gelmiştir. 7 Haziran’da bu kaşıntının bitmesinin başlangıcı olacaktır.” diye konuştu.

AK Parti olarak “yaptık ve yapacağız” dediklerini, geçmişte ülkeyi yönetmiş olan partilerin geriye dönüp te “yaptık” diyebildikleri tek bir hizmetlerinin olmadığını ifade eden Gündoğdu, “AK Parti’ye evet derken ben rakiplerimizin CHP, MHP ve HDP olacağını düşünmüştüm. İtiraf ediyorum, yanılmışım. Karşımızda 2 silahlı, bir de silahsız terör örgütü var. DHKP-C, PKK, paralel, bir de üst akıl var. Üst aklın merkezi siyonizmdir.” dedi.

“BU SEÇİM KIBLESİ KABE OLANLARLA TAKSİM OLANLAR ARASINDA GEÇECEK BİR SEÇİMDİR”

Konuşmasının bir bölümünde CHP, MHP ve HDP’ye çeşitli eleştiriler yönelten Gündoğdu, “CHP Genel Başkanının ekonomiden bahsediyor olmasını, onun gelişmesi adına olumlu buluyorum. Hesap uzmanı olan Genel Başkan, sen SSK’da genel müdürlük yaptın 2,5 katrilyon batırdın. Sen hesap uzmanı mısın, batırma uzmanı mısın? Yürüyen merdivene bile ters binen bir adamın başarı hikayesi olur mu? Girdiğin bütün seçimleri kaybediyorsun. Bunun neresi başarı. Türkiye’de bankası olan tek partisiniz. Neden İş Bankasındaki faizleri silmiyorsun. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, Kılıçtaroğlu bunu çok iyi bildiği için notere gidiyor. Biliyor ki halk buna inanmayacak. İşte eski Türkiye’de noter siyaseti var, foter siyaseti var, yeni Türkiye’de hizmet siyaseti var, yaptım ve yapacağım diyen. Siz İslam medeniyetini bilmezsiniz, siz bir insanının kurtuluşu kainatın kurtuluşudur diyen İslam’ı öcü gibi gördüğünüz için insanlıktan nasibinizi almadınız. Eski Türkiye’de CHP’liler Kabe Arabın olsun, Çankaya bize yeter diyorlardı, şimdi Kabe Müslümanların olsun Taksim bize yeter demeye başladılar. Bu seçim kıblesi Kabe olanlarla Taksim olanlar arasında geçecek bir seçimdir. Kıblesi Kabe olanlar, kıblesi Taksim olanları tarihin çöp sepetine atacaktır.”

“PAPA BİLE SEÇİMLERE MÜDAHALE EDİYOR”

HDP’yi de eleştiren Gündoğdu, “Papa bile seçimlere müdahale ediyor, ama Papa çıkıyor ‘Türkler Ermenilere soykırım yapmıştır’ diyor, iki gün sonra HDP Genel Başkanı ‘Evet yapmıştır’ diyor. Bu seçim papasını da babasını da sandığa gömme seçimidir.” dedi.

“BU SEÇİM DÜN İP ATIP BUGÜN HDP İLE İP ATLAYANLAR ARASINDA GEÇECEK BİR SEÇİMDİR”

Konuşmasında MHP’yi de eleştiren Gündoğdu, şunları söyledi: “Erzurum’da meydana ip atıyordu. Bunun anlamı teröristbaşı idam edilmelidir anlamına geliyordu. Teröristbaşının idam edilmemesine imza atmış üç kişiden birisi Bahçeli. Biz 30 yıllık akan kanı durdurmak için, terör belasından kurtulmak için bedel öderken vatanı bölüyorsunuz diye bizi itham ediyordun, Sivas’tan öteye gitmiyorsun, HDP’ye hiç eleştiri yapmıyorsun bu nasıl milliyetçilik. Bu seçim 30 yıllık terör sorununu çözmek için kelleyi koltuğa alan dava öncüleriyle, dün ip atıp bugün HDP ile ip atlayanlar arasında geçecek bir seçimdir. İp atlayanları da sandığa gömeceğiz.”

Gündoğdu, “YGS’de 3 yanlış bir doğruyu götürüyor. Siyasette bir doğru 4 yanlışı götürüyor. 7 Haziran, 1 doğrunun CHP, MHP, HDP, paralelden oluşan 4 yanlışı götüreceği bir seçimdir. Bu seçim aynı zamanda dünya mazlumlarının da seçimidir. Hem millet hem ümmet sorumluluğuyla hareket etmemiz lazım.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yaklaşık 50 dakika süren konuşmasının ardından Gündoğdu’ya Memur-Sen İl Başkanı Veli Ağaç tarafından üzerinde hat sanatından çeşitli örnekler bulunan ve arapça “elif” yazan tablo hediye edildi.

 
Palandöken gondol ihalesi tamamlandı
 
Sertifikayı eşinin elinden aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Bu milleti kimseye böldürmeyiz’
"Bizim Rabia’mız, Allahuekber Dağları'nda, ölümün üzerine, Allah'ına teslimiyetle ...
“Gençlere zerdüştlük dersi veriyorlar”
Erdoğan, konuşmasında, paralel yapıyı eleştirerek “Pensilvanya ile Kandil’in ...
‘Dadaş, sana gurban dadaş’
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşması sırasında, "Dadaş, sana gurban dadaş" ...
 
Cumhurbaşkanı İletişimcilerin coşkusunu paylaştı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum’da Kartal Anıtı önünde mezuniyet ...
Davutoğlu, ‘Kudüs İslamındır’
Davutoğlu, ‘Birisi diyor ki bakın nasıl paslaşma “Kudüs Yahudilerin kutsal ...
‘Biz notere değil millete gidiyoruz’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu'nun hiçbir ...
 
‘Analar, çocuklarınızın hesabını sorun’
Güllüce, 28 Şubat sürecini yapanların bu sürecin bin yıl süreceğini söylediklerini ...
‘Biz yola çıkmışız, bizi durdurabilirler mi?’
Davutoğlu, “Birileri de diyor ki Türkiye’ye bu kadar güç fazla. Türkiye’nin ...
'Yattığımız toprak belli, tuttuğumuz bayrak belli'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bizim yattığımız toprak belli, tuttuğumuz bayrak ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva