ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Şehitlere vefa
Şehitlere vefa
Kene popülâsyonuna dikkat!
Kene popülâsyonuna dikkat!
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
HABERLER>TÜRKİYE
12 Ekim 2019 Cumartesi - 08:33

'Kalleşlerle barış olmaz'

Turhan: 'Bakmayın siz bazı terör sevicilerin söylediklerine. ‘Yok efendim barışmış’ terörist gölgesinde emperyalist güçlerin beslemesi kalleşlerle barış olmaz. Bunlar özleriyle, sözleriyle yanlış insanlar” dedi.

 Kalleşlerle barış olmaz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “Bu harekatta şehit olan asker ve sivil şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize sabır diliyorum. Bakmayın siz bazı terör sevicilerin söylediklerine. ‘Yok efendim barışmış’ terörist gölgesinde emperyalist güçlerin beslemesi kalleşlerle barış olmaz. Bunlar özleriyle, sözleriyle yanlış insanlar” dedi.

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi’nin (UDEM) tanıtım töreni gerçekleştirildi. Programa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yanı sıra Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Osman Kılıç, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar katıldı.

“BUNLAR ÖZLERİYLE SÖZLERİYLE YANLIŞ İNSANLAR”

Tanıtım töreninde bir konuşma gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili olarak, “Terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı gerçekleştiren Mehmetçiklerimize selam ederek konuşmama başlamak istiyorum. Allah onları esirgesin, yar ve yardımcıları olsun. Bölgeyi terörün, teröristlerin bataklığı olmaktan çıkarıp barış ve huzuru hakim kılmaktır. Çünkü bu teröristler birliğimizin, bayrağımızın, vatanımızın can düşmanlarıdır. Bu harekatta şehit olan asker ve sivil şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize sabır diliyorum. Bakmayın siz bazı terör sevicilerin söylediklerine. ‘Yok efendim barışmış’ terörist gölgesinde emperyalist güçlerin beslemesi kalleşlerle barış olmaz. Bunlar özleriyle, sözleriyle yanlış insanlar. Özü yanlış, özüne yabancılaşmış özünü kaybetmiş kimselerden bu millete, bu vatana hayır gelmez. Bugün mübarek Cuma günü. Ülkemizin selameti adına canlarını ortaya koyan Mehmetçiklerimize dua edelim” ifadelerine yer verdi.

“PETROL TAŞIMACILIĞINDA KÖPRÜ KONUMUNDA BULUNMAKTAYIZ”

“Deniz taşımacılığında köprü konumunda bulunmaktayız” diyen Turhan konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Özellikle uluslararası petrol taşıma yollarından biri üzerinde bulunuyor olmamız ve boğazlarımızdan yılda yaklaşık 81 bin gemi geçiyor olması yoğun taşımacılığı ortaya koymaktadır. Sadece etrafımızı çevreleyen denizlerimizde değil 500’ü aşkın doğal ve yapay göllerimizle, barajlarımızla doğal mirası ve zenginliği yaşamaktayız. Sahip olduğumuz bu güzelliklere ve nimetlere şükrederken atalarımızdan kalan bu mirasın gelecek nesillere aktarılacak olmasını hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. Bakanlık olarak denizlerimizde sivil can ve mal kaybını azaltmak, deniz çevresini korumak için önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda birçok modern sistemi hayata geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz. Deniz trafiğini anlık olarak izlemek amacıyla kurduğumuz sistemle 16 yıldır hizmet ediyoruz. Bununla beraber yoğun deniz trafiğine ev sahipliği yapan İzmir ve İskenderun’da yeni sistemle birlikte çok daha güvenli deniz hizmeti sunmuş bulunmaktayız. Gemileri 24 saat izlemekteyiz. Deniz güvenliği arttırılarak deniz kazaların önlenmesi hususunda önemli bir yol aldık. Çalışmalarımız bunlarla sınırlı değil. Tüm Türk bayraklı gemileri uydularla dünyanın neresinde olursa olsun izleyebiliyoruz. Yabancı bayraklı gemileri de denizlerimizden bin mil uzaklıkta takip edebiliyoruz. Deniz kirliliğinin önlenmesi amacıyla etkin bir şekilde çalışmaktayız. Arama kurtarma hizmetlerimizin önümüzdeki günlerde iyileştirmesi amacıyla girişimlerde bulunacağız. Muhtemel kazaları önlemek amacıyla yoğun mesai harcıyoruz. Çevreye duyarlı bir şekilde deniz kirliliğine karşı etkin bir şekilde müdahale etmek amacıyla ulusal acil müdahale sistemi kurmayı amaçlıyoruz. Kurulacak sistemle birlikte deniz kirliliğinin önlenmesi amacıyla sonuçlar elde etmeyi amaçlıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla da yakın bir işbirliği içerisindeyiz. Acil müdahale sistemimizin ilk adımı 2015 yılında inşa edilen Antalya Deniz Şeridi Acil Müdahale Merkezi oldu. Sistemin ikinci ve en önemli adımı olan buranın açılışını da sizlerle birlikte gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin deniz trafiği açısından en hızlı gölgesi olan Marmara Denizi’nin kuzeybatısında yer alan ve geniş imkanlara sahip olan bu alan büyük deniz birliklerinin de operasyon merkezi olacaktır. Bunun dışında petrol ve diğer zararlı maddelerden uzak tutulmak amacıyla eğitim verilmesi, deniz kirliliğine ilişkin numune analizlerinin yapılması amacıyla bu kapsamda araştırma ve geliştirme faaliyetleri de burada yapılabilecektir. Böylece UDEM eğitim merkezi olmasının yanı sıra yoğun petrol taşımacılığı yapan büyük şirketlerin cazibe merkezi olacaktır. Ayrıca UDEM acil müdahale ekipmanları ve diğer denizcilikle ilgili ekipmanların yapılabileceği bir alan olarak tasarlandı ve burada hizmet verecektir.”

Turhan’ın konuşmasının ardından Marmaraereğlisi Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi’nin (UDEM) açılışı gerçekleştirildi.

 
‘Şahidiz ki, hayatı mümin bir dadaş olarak yaşadı’
 
Erzincan yolunda trafik kazası: 4 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: “Ey AB kendinize gelin, kapıları açarız”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ey AB kendinize gelin. Bizim operasyonumuzu ...
‘Türkiye hakkını almasını bilir’
Erdoğan, “Suriye topraklarındaki gerçek işgalcilere ses edemeyenlerin, ...
Komandolar Suriye'ye böyle girdi
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Doğu Fırat'ta hava harekatı ve topçu atışlarıyla ...
 
Cenab-ı Allah Türk milletinin yardımcısı olsun
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Milliyetçi ...
Allah muzaffer kılsın
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'nın başladığını duyurdu.
Güneş Vakfı’ndan Barış Pınarı Harekatına destek
Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, "Güneş Vakfı olarak, devletin ...
 
Parma Vilayeti'ne Türk tokadı
Dışişleri Bakanlığı, PKK’nın tutuklu elebaşı bebek katili Abdullah Öcalan’a ...
Erdoğan: “Kararlılığımızı devam ettiriyoruz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanında ...
‘Eyvallah etmedik’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ne vesayetçilere, ne darbecilere, ne terör örgütlerine, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva