ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>GUNCEL
8 Mart 2013 Cuma - 13:34

'Kadın baş tacı olmalı'

Bulutlar,” Son yıllarda kadına yönelik artan şiddeti görüyoruz ve duyuyoruz. Oysaki kadın şiddet mağduru değil baş tacı olmalı. Öyle sözle değil baş tacı yapıyorsak bunu yapacağımız samimi çalışmalarla göstermeliyiz. "dedi

 Kadın baş tacı olmalı

PALANDÖKEN BELEDİYESİ BEYAZ ŞEHRİN SULTANLARINI UNUTMADI

(FOTOĞRAFLI)

ERZURUM (İHA) - Palandöken Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisinin bu yıl birincisini düzenlediği 5 ile 10 Mart Kadınlar Haftası etkinliklerine AVM Kültür Merkezin de gerçekleştirdiği Beyaz Şehrin Sultanları tanıtım kokteyl ile start verdi. Dünya Kadınlar Günü nedeniyle “Beyaz Şehrin Sultanları” tanıtım kokteyi’ne ev sahipliği yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serap Ağar, konukları girişte karşıladı.
Beyaz Şehrin Sultanları” tanıtım Kokteyli’ni açılış konuşmasını Palandöken Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Serap Ağar’ın yaptığı açılış konuşmasında; Kadınlar Günü’nün kabul edilişinin geçmişten günümüze uzanan yolculuğunda nelerle karşılaşıldığını, kadının dünya ve toplumumuzdaki yeri ve öneminin bilincinde birlik olmaya ve geleceğimiz için, bu değerleri korumanın sorumluluğunu taşımaya davet etti. Kadın Kent Konseyi Meclis Başkanı Ağar konuşmasında, “Türkiye’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında “Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlanmaya başlandı. 1975 yılında ve onu izleyen yıllarda daha yaygın olarak kutlandı, kapalı mekanlardan sokaklara taşındı. “Birleşmiş Milletler Kadınlar On Yılı” programından Türkiye’nin de etkilenmesiyle, 1984 ten itibaren her yıl çeşitli etkinliklerle “Dünya Kadınlar Günü” kutlanmaktadır. Bizler Palandöken İlçesin de henüz yeni bir oluşum içerisin de olmamıza rağmen kadın adına sosyal, kültürel faaliyetler kapsamın da çok yol kat ettik. Bu yolda en büyük destekçimiz Palandöken Belediye Başkanımız ve Kent Konseyi Başkanımız Sayın Orhan Bulutlardır. Özelikle buradan sizlerin huzurun da bir kere daha samimiyetin den ve desteklerin den dolayı teşekkür ediyorum “ dedi.
BULUTLAR,” KADIN ŞİDDET MAĞDURU DEĞİL BAŞ TACI OLMALI”
Kadınlar yılın belli bir haftası değil yılın her günü hatırlanması gerektiğini söyleyen Palandöken Belediye Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı Orhan Bulutlar,” Son yıllarda kadına yönelik artan şiddeti görüyoruz ve duyuyoruz. Oysaki kadın şiddet mağduru değil baş tacı olmalı. Öyle sözle değil baş tacı yapıyorsak bunu yapacağımız samimi çalışmalarla göstermeliyiz. Yapacağımız çalışmalar ile kadının adı sosyal, kültürel, siyasi, sportif ve ekonomiye yön verecek daha çok söz hakkı olacak şekilde olmalı. Palandöken Belediyesi olarak biz Erzurum da ilk adımı attık. Yıldızkente fonksiyonunu kaybetmiş eski Pazar yerine yeni bir proje hazırlayarak 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip 26 iş yeri, dinlenme alan, havuz, kafeteryasıyla işletmesini hanımların yapacağı çok özel bir çarşı yapıyoruz. Hanımlara özel olacak olan bu çarşı Erzurum da ilk ve tek olma özeliği taşıyor Allah nasip ederse Haziran veya Temmuzda yine hep birlikte hizmete açacağız. Erzurum’un milli kahramanların dan olan Fatma Seher (Kara Fatma)’nın adını yaşatılması için ilçemiz de bir parka adını verdik. Yine Milli Kahramanımız olan Erzurum’un gururu olan Nene Hatun ismini Hanımlar Çarşısını vererek ölümsüzleştirdik. Erzurum kadınlarımızın kişisel veya Kadın STK ların hazırlayacağı projelere Palandöken Belediyesi olarak tam destek olacağımıza söz veriyoruz. Biz söylemlerle değil eylemlerle anılmak istiyoruz” diye konuştu.
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ERZURUM KADINI ANLATILDI
Beyaz Şehrin Sultanları tanıtım kokteyil’de Araştırmacı-yazar -şair Zekiye Çomaklı, uzun süredir üzerinde çalıştığı kitabın da Geçmişten Günümüze Erzurum Kadınını slayt eşliğinde davetlilere tanıtımının ardından kısa bir teşekkür konuşması yapan Çomaklı,” Yeryüzünde Türkiye Cumhuriyeti bir tanedir, başka Türkiye yoktur, Türkiye coğrafyasında da bir tane Erzurum vardır başka Erzurum yoktur. Erzurum’un bilinmeyen, kaybolmaya yüz tutmuş kültürüne geleceğe bir belge olarak bırakmak beni ben yapan bu topraklara minnet borcumdur. Bu çalışma da kaybolan Erzurum kadınının giyim-kuşam üzerine yoğunlaştırdım ve üç yıl süren bir araştırma sonucun da Erzurum da kalmayı başarabilmiş yerli aileler den aldığım resimler den derleyerek giyim kuşamlarını inceledim. Erzurum kadının nasıl paşa unvanı aldığını bu eserde göreceksiniz. Bu eserin ortaya çıkmasan da emeği geçenlere ve bu eserin tanıtım sırasın da hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan ve samimiyetiyle destek olan Palandöken Belediye Başkanımız sayın Orhan Bulutlar’a teşekkür ediyorum” dedi.
GECEDE OKUNAN ŞİİRLERLE DAVETLİLER DUYGULANDI
Palandöken Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisinin bu yıl birincisini düzenlediği Kadınlar Haftası etkinlikleri kapsamın da AVM Kültür Merkezin de adeta şiir şöleniyle birlikte duygu seli yaşandı. Nurullah Özkılıç, Zinnur Tiryaki, Zekiye Çomaklı, Hüseyin Yurttaş ve Zernişan Aydoğan’ın şiirleri Kadın ve Anne üzerine olunca okunan şiirler adeta solanda bulunanlarda duygu seli yaşanmasına neden oldu. Program sonrasın da Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Araştırmacı -Yazar-Şair Zekiye Çomaklıya plaket verirken Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Serap Ağar ise Belediye Başkanı Orhan Bulutlara şilt takdim etti. Dünya Kadınlar Günü nedeniyle “Beyaz Şehrin Sultanları” tanıtım kokteyil’ne ev sahipliği yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serap Ağar’ın yanı sıra programa Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ednan Yazıcı, Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, Ak Parti İl Başkanı Murat Kılıç, Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Hilal Demir, ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, Erzurum Valisinin Eşi Nihan Öztürk, Atatürk Üniversitesi Rektörün Eşi Sevim Koçak, Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel, Kadın Sivil Toplum Örgütleri, STKlar ve davetliler katıldı.
 

 
7 zanlı adliyeye sevk edildi
 
Ermeniler Soykırım Yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Kadınlar değerlerimizin temsilcisi’
Tekman Belediye Başkanı Yakup Doğan, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar ...
115 köy yolu kapalı
Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Ağrı'da 123, ...
121 köy yolu açıldı
Erzurum’da salı günü etkili olan kar yağışı sonrası kapanan 353 köy yolundan ...
 
Yaylalı’dan Süt Bankası uyarısı
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Yaylalı, ...
Gök ve Aslan Mülkiye Müfettişi oldu
Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Erzurum Vali Yardımcısı Özgür Arslan, ...
ERDEF Mart Sohbetleri başladı
Erzurum Dernekler Federasyonu (ERDEF) sohbet etkinlikleri devam ediyor. ...
 
Müftülük muhtarlarla istişare etti
Tortum İlçe Müftülüğü yürütmekte olduğu din hizmetlerinde verimliliği ...
SYDV desteğiyle patron oldular
Pazaryolu Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca Pazaryolu ...
353 köy yolu kapandı
Erzurum’da yoğun kar yağışı nedeniyle 353 köy yolunun kapandığı açıklandı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva