ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kırmızı Peri Bacaları Diyarı keşfedilmeyi bekliyor
Kırmızı Peri Bacaları Diyarı keşfedilmeyi bekliyor
Zulmün izleri hala canlı
Zulmün izleri hala canlı
Eğilmez’den Türk  Adalet ve Hoşgörüsü vurgusu
Eğilmez’den Türk  Adalet ve Hoşgörüsü vurgusu
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
HABERLER>SİYASET
15 Ocak 2018 Pazartesi - 10:31

"İdlib’de zafere ulaşılacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “İdlib operasyonunu da, sonraki adımlarını da zafere taşıyacağımıza inanıyorum" dedi

 İdlib’de zafere ulaşılacak

Tokat’ta partililere hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib operasyonunu da sonraki adımlarının da zafere taşınacağına inandığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tokat Hüseyin Akbaş Kapalı Spor Salonu’nda katıldığı Tokat AK Parti 6. Olağan Kongresinde partililere hitaben konuştu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, FETÖ ile mücadelenin Türkiye’nin en zor ve çetin mücadelelerinden birisi olduğunu belirterek, “Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında terör örgütleri arasında ayrım yapmadan mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. 15 Temmuz gecesi 251 vatan evladını şehit eden, 2 bin 193 insanımızı yaralayan FETÖ’cü hainlere döktükleri yanın hesabını soruyoruz sormaya devam edeceğiz. FETÖ ile mücadele Türkiye Cumhuriyetinin verdiği en zor en çetin ve en hayati mücadelelerden biridir. Bu istikbalimizi garantiye almanın, milli bekamızı takip etmenin en kritik aşamasıdır. Bu bilinç ile meseleye yaklaşıyor, hukuki ve adli süreci yakından talip ediyoruz. Bir taraftan örgütün süreci sabote etmeye yönelik manipülasyonlarına gerekli cevabı verirken, tedbirlerimizi alırken, diğer taraftan da kılı kırk yarıp adaletin tecellisi için çaba harcıyoruz. Bu süreçte şahit olduklarımız dünyanın beklide gelmiş geçmiş en büyük şeytanı organizasyonunu yapıldığı bir durum ile karşı karşıyayız . Himmet ve hizmet bahanesi ile milletimizin 40 yıldır kanını emen bu kanlı örgütün gerçek yüzü karanlık ve kanlı geçmişi oraya çıkmıştır. Artık saklanacakları ve gizlenecekleri bir yer kalmadı. PKK’dan bazı dersler aldılar. Onların dağlarda inleri vardı. Şimdi bakalım bunların inleri neresi olacak. Bir tuvaletin ardından nereye girdiklerini gördük. Nereye girerseniz girin oralarda da sizi bulacağız, çıkartacağız ve yargıya teslim edeceğiz. Pensilvanya'daki şarlatan kişisel hırsı için Müslümanlığı tahrif ederek, yalanı, iftirayı ve takiyeyi adeta kutsallaştırarak kendine yeni bir inanç yeni bir din oluşturmuştur. Kimi 1 dolara kimi 50 bin dolara ruhunu satan bu örgüt mensuplarının çıkarları uğruna işlemeyecekleri günah, yapmayacakları ihanet yoktur" dedi.

"En ufak taciz işaret fişeğidir"
Sınırlarda atılacak en ufak tacizin Türkiye için atılacak adımların işaret fişeğini oluşturacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda sınırlarımızdaki en ufak bir taciz bizim için atılması gereken adımların işaret fişeğidir. Kimi ülkeler resmi olarak terörist olarak kabul ettikleri yapıları, çeşitli hokkabazlıklarla meşrulaştırmaya çalışabilir. Ancak bizim için terörist her yerde teröristtir. Katil her yerde katildir. Türkiye geldiği nokta itibariyle bu şer şebekelerinin topunu birden mezara gömebilecek, güç, kudret ve imkana sahiptir” dedi.

"Bıçak kemiğe dayandı"
Erdoğan sınır ötesindeki gelişmeler karşısında oyalama taktikleri ile geçirilecek bir tek anın bile kalmadığına vurgu yaparak, “Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Devletimizin oyalama taktikleri ile geçirebilecek tek bir anı bile yoktur. Ülke olarak milli güvenliğimizi tehdit eden, vatandaşlarımızın canına kasteden tüm örgütleri kaynağında bertaraf edeceğiz. Nasıl sınırlarımız içerisinde bölücü terör örgütüne göz açtırtmıyorsak, sınırımızın ötesinde de bunların hakkından gelmeye hazırız. Önümüzde ki günlerde inşallah Fırat Kalkanı operasyonu ile ilk adımını attığımız Güney sınırımızı terörden arındırma operasyonunu Afrin ile devam ettireceğiz. Bu süreçte müttefiklerimizden beklentimiz aramızdaki köklü ilişkinin ruhuna göre davranmalarıdır. Model ortaklık, dostluk ve stratejik müttefiklik gibi kavramların ne kadar gerçek, ne kadar sahte olduğu ayan beyan ortaya çıkacaktır” dedi.

"İdlib’de zafere ulaşılacak"
ABD ile birlikte hareket edilebileceğine inandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:
“Biz her şeye rağmen bölgede ABD ile ortak çıkarlarımız olduğuna inanıyor, birlikte hareket edebileceğimizi ümit ediyoruz. Zira dönem Türkiye’ye destek olma, stratejik ortaklığın hakkını verme dönemidir. Biz kendilerinden Türkiye’nin meşru çabalarına destek olmalarını bekliyoruz. Biz dostlarımızdan ülkemiz için, böyle beka sorunu olan böyle kritik bir meselede kendilerine yakışır bir tavır içerisinde olmalarını bekliyoruz. Afrin operasyonu sırasında bu güçlerin terör örgütü ile aynı safta görünme gibi bir yanlışa mahal vermeyeceklerini ümit ediyorum. Nasıl Fırat kalkanı harekatını başarı ile neticelendirmişsek İdlib operasyonunu da sonraki adımlarını da inşallah zafere taşıyacağımıza inanıyorum.”

CHP'YE KONGRE GÖNDERMESİ
Erdoğan, CHP'nin olaylı kongrelerine gönderme yaparak, “Bizde görev değişimleri kimi partilerde olduğu gibi kavga ile gürültü ile değil kucaklaşma ile helalleşme ile olur. Hamd olsun bizim kongrelerimizde birilerindeki gibi yumruklar konuşmaz. Öyle sandalyeler havada uçuşmaz. Bizim kongrelerimizde hakaret olmaz. Çatışma ve kargaşa olmaz. Bizim her kongremiz ahitlerimizi yenilediğimiz, kardeşliğimizi perçinlediğimiz demokrasi şölenleridir" dedi.

 
Pasinler'de "Yörelerimiz Biz" etkinliği
 
'Milletimiz ne der ona bakarız'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karataş'tan CHP'ye tepki
Devlet Bahçeli’nin ismini ağzına almak CHP’nin haddi olmadığını belirten ...
"Vatanımızı bölemeyecekler"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Vatanımızı bölemeyecekler, kim ki buna yeltenirse ...
Aşkale’de ahde vefa toplantısı
Ak Parti Aşkale İlçe Başkanlığı’nca Ahde Vefa” toplantısı tertiplendi.
 
Atama Kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standarları Kurumu, Aile ve Sosyal ...
Aydemir’den Gazeteciliği Akifçe tarif
Milletvekili Aydemir, ‘Her mesleğin kendisini tarif eden, öne çıktığı ...
'15 Temmuz Türk Gazeteciliğinin zirve dönemi'
Ahmet Umur Öztürk - İbrahim Berat Yılmaz -İHA-ANKARA-AK Parti Erzurum ...
 
Sekmen’den Gazeteciler Günü mesajı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ...
Kaya’dan İl Başkanı Öz’e zirve teşekkürü
Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı ...
Cumhurbaşkanından Yerli ve Milli vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, '2019 seçimlerinin yerli ve milli olanlarla, ipi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva