ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
HABERLER>TÜRKİYE
2 Eylül 2015 Çarşamba - 03:46

'Hüsrana uğrayacaklar'

Cumhurbaşkanı Erdoğan,terör örgütlerini ve devlet içine sızmış paralel çeteleri maşa olarak kullanarak iç ve dış siyaset toplum mühendislikleriyle Türkiye’yi hedeflerinden uzaklaştırmak isteyenlerin bir kez daha hüsrana uğrayacaklarını kaydetti.

 Hüsrana uğrayacaklar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, adli yıl açılışı nedeniyle yayınladığı mesajında terör örgütlerini ve devlet içine sızmış paralel çeteleri maşa olarak kullanarak iç ve dış siyaset toplum mühendislikleriyle Türkiye’yi hedeflerinden uzaklaştırmak isteyenlerin bir kez daha hüsrana uğrayacaklarını kaydetti.

ADLİ YIL AÇILIŞ TÖRENİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2015 - 2016 Adlî Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş, Numan Kurtulmuş ve bazı bakanlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Sayıştay Başkanı Recai Akyel ile yüksek yargı organları mensupları da törende hazır bulundu.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in bir konuşma yaptığı törende; Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Korosu, bir müzik dinletisi sundu ve Yargıtay tanıtım filmi gösterildi.

“ADALET OLMADAN KALKINMANIN GERÇEKLEŞMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adlî Yıl Açılışı münasebetiyle bir de mesaj yayımladı. “Türkiye Cumhuriyeti, yasama, yürütme ve yargı organları üzerine bina edilen devlet yapısıyla, 2023 hedefleri doğrultusunda, kararlı adımlarla ilerliyor” diye başlayan mesajında Cumhurbaşkanı Erdoğan, yargı organının; hâkimleri, savcıları, avukatları ve diğer çalışanlarıyla devletimizin temel kurumlarından biri olarak hayati bir görev ifa ettiğini belirtti.

Hak ve özgürlüklerin, kardeşliğin, toplumsal barışın ve huzurun en güçlü teminatının adalet olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, “Adalet olmadan kalkınmanın gerçekleştirilebilmesi, demokratikleşme olmadan da hukuk devleti ilkesinin yaşatılabilmesi mümkün değildir. Hukuk ve adalet alanında yapılan yatırımları, huzura, sosyal barışa ve ülkemizin aydınlık geleceğine yapılan yatırımlar olarak görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

“ADALET KURUMLARIMIZ SON DERECE MODERN İMKÂNLARLA FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRMEKTEDİR”

Bu anlayışla, bilhassa son 12 yılda, hukuk devleti ilkesinin güçlenmesi ve demokrasinin gelişmesi için tarihi önemde reformları hayata geçirmenin yanında, adalet teşkilatının fiziki altyapısını da iyileştirdiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Daha önce son derece yetersiz şartlarda, bodrumlarda, merdiven altlarında hizmet vermeye çalışan adalet kurumlarımız, artık ülkemizin her yerinde son derece modern imkânlarla faaliyetlerini sürdürmektedir. Reformlar devam ettikçe, adalet sistemimizin işleyişi güçlendikçe Türkiye’nin, hukukun eksiksiz tecellisiyle dünyanın örnek aldığı bir ülke olma yolunda ilerleyeceğine inanıyorum. Hukuk devleti ilkesinin yaşatılabilmesinin, adil bir yargı sisteminin varlığı ve işleyişiyle mümkün olduğu açıktır. Adalet sistemi, hukukun üstünlüğü ve tarafsızlık ilkesine bağlı olarak çalıştığı sürece, toplumda yargı kurumlarına, dolayısıyla adalete olan güven de güçlenecektir. Bu bakımdan, adalet sistemimizin şeffaflaştırılması ve hesap verebilirliğinin güçlendirilmesi büyük önem taşıyor.”

YARGININ BAĞIMSIZLIĞI VE TARAFSIZLIĞI

Yayımladığı mesajında yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı konularına da dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, yargı bağımsızlığının, yargının diğer organlarla ilişkisine bağlıyken; yargının tarafsızlığı olgusunun, bizzat yargı mensubunun vicdanıyla ilgili olduğunu ifade etti ve konu ile ilgili şu açıklamalara yer verdi: “Üzülerek ifade etmeliyim ki, yargıya son dönemde en büyük zararı, yargıyı kendi tekeline almak isteyen bir takım gruplar vermiştir. Adalet teşkilatı içinde hizipleşmelerin oluşması ve kimi yargı mensuplarının vicdanları yerine mensubu oldukları yapıların talimatları doğrultusunda karar vermeleri hepimizi üzmüştür. Hukukun her türlü olumsuz tartışmadan, her türlü şaibeden uzak, herkesin güvendiği ve gönül rahatlığıyla kendini teslim ettiği bir kurum olarak işlemesi şarttır. Tarihî ve kültürel olarak yüksek bir adalet duygusu taşıyan milletimizin, yargıyla ilgili beklentilerinin karşılanması ancak bu şekilde mümkün olacaktır.”

Türkiye’nin; demokrasiden, hukuktan, adaletten, özgürlüklerden asla feragat etmeden, kazanımlarında herhangi bir geri gidişe izin vermeden hedeflerine ulaşacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terör örgütlerini ve devlet içine sızmış paralel çeteleri maşa olarak kullanarak, iç ve dış siyaset-toplum mühendislikleriyle Türkiye’yi hedeflerinden uzaklaştırmak isteyenler, bir kez daha hüsrana uğrayacaktır. Bu konuda en büyük görev adalet sistemimize düşmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajının sonunda, 2015-2016 Adlî Yılı’nın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederek, yüksek mahkemelerin başkan ve üyeleri başta olmak üzere, adaletin tesisi için fedakârca görev yapan hâkim, savcı ve avukatlar ile tüm yargı çalışanlarına görevlerinde başarılar diledi ve “Görevi başında şehit olan yargı mensuplarımızı rahmetle yâd ediyor, adalet sistemimiz için görev yapan herkese selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 
Erzurum sıra atladı..
 
Koca için gıyabi cenaze namazı kılındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TİKA’dan Kazakistan’a Arkeoloji desteği
TİKA tarafından Astana’ya 130 km uzaklıktaki Akmola ili Ereymentau ilçesi ...
‘Geri adım yok..!’
Davutoğlu, "Barış çağrısının esası bellidir. 2013 Mayıs’ında Türkiye’deki ...
ASİMDER’den Türkeş’e destek
ASİMDER Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Ermiş, Başbakan Davutoğlu'nun ...
 
‘Bedelini Ödeyecekler’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bu milletin huzuruna kastetmeye kimsenin hakkı ...
Allahın izniyle kurulan tuzakların üstesinden geleceğiz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz ne tek bir vatandaşımızdan, ne de bir karış ...
Davutoğlu: ‘Biz, ahlak ve erdem hareketiyiz’
Davutoğlu, AK Parti'nin kurucu genel başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
Cumhurbaşkanı’ndan birlik ve dayanışma mesajı
Erdoğan, “Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, ihanet çetelerini ...
Topçu'nun köyünde sevinç
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim kabinesinde Kültür ve Turizm Bakanı ...
Ala siyasi gündemi değerlendirdi
Ala, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Gerekirse gövdemizi taşın altına ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva