ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
3 Ekim 2018 Çarşamba - 03:50

"Hediyem Kur'an Olsun"

Erbaş, "Bütün kitaplar, bütün ilimler Kuran-ı Kerim'i daha iyi anlamak için okunursa eğer insan öğrendiği sürece nafile ibadet etmiş sayılır" dedi.

 Hediyem Kur an Olsun

"Hediyem Kur'an Olsun" Projesi kapsamında Altındağ Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine Kuran'ı Kerim hediye eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Bütün kitaplar, bütün ilimler Kuran-ı Kerim'i daha iyi anlamak için okunursa eğer insan öğrendiği sürece nafile ibadet etmiş sayılır" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle "Hediyem Kur'an Olsun" projesi başlatıldı. Proje kapsamında vatandaşların aldığı Kur'an kitapları öğrencilere verildi. Altındağ Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret ederek öğrencilere Kur'an-ı Kerim hediye eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tercihlerinden dolayı öğrencileri tebrik etti. Erbaş, "Çok güzel bir okul. Sizler bu tercihinizde isabetli davranmışsınız. Seçkin hocalarımızla daha iyi eğitimi nasıl yapabiliriz. daha iyi öğretimi nasıl yapabiliriz bunun gayreti içerisindeler" ifadelerini kullandı.

Öğrencilere İlahiyat Fakültesine gidip akademisyen de olabileceklerini söyleyen Erbaş, artık pek çok alanda kendilerinden önce o alanda ilerlemiş hocalarının olduğunu ve İmam Hatibi bitirip o alanlarda kendilerini geliştirirlerse sayılarının artacağını vurguladı.

"BÜTÜN KİTAPLAR, BÜTÜN İLİMLER KURAN-I KERİM'İ DAHA İYİ ANLAMAK İÇİN OKUNURSA EĞER İNSAN ÖĞRENDİĞİ SÜRECE NAFİLE İBADET ETMİŞ SAYILIR"

Öğrencilerin fen bilimleriyle, sosyal bilimlerle ne kadar yakından ilgilenirlerse Kuran'ı daha iyi anlayacaklarını kaydeden Erbaş, "İmam Hatip okullarının hem dini ilimlerde hem de tecrübeye, deneye dayanan matematik, fizik, kimya, biyoloji alanlarında da iyi insan yetiştirelim, ilim adamı yetiştirelim amacıyla kuruldu. İmam Hatip okullarının kuruluş amacı budur. 1951 yılında rahmetli Celalettin Ökken'in İmam Hatiplerin kuruluş aşamasındaki mücadelelerini okuduğunuz zaman bunu görürsünüz. Yapmış olduğu ilk programa baktığınız zaman bunu görürsünüz. Bize de nasip oldu 1980 mezunuyum ben. O yıllarda haftada 21 dersimizin olduğu ya da bir dönemde 21 ayrı ders ismiyle aldığımız dersler oldu. Neden? Hem dini dersler hem de diğer dersleri aldık. O açıdan çok iyi yetiştiğimizi düşünüyorum. Sizler de böyle yetişeceksiniz. Din eğitiminde hafızlık en önemli kazanımlardan birisidir. Hafız olan arkadaşımız ilahiyat fakültesine devam ederse oradaki derslerinde daha başarılı olur. İmam Hatip okullarındaki bütün derslerimiz Kur'an'la alakalı. Astronomi, fizik, kimya bunların da Kur'an'la bağlantıları var. Mealleri okuduğunuz zaman çeşitli ilimlerle ilgili pek çok ayete rastlayacaksınız. İnsanın daha ana rahmine düşmeden nasıl şekillendiğiyle ilgili olarak tıp ilmine dayalı bir şeydir. Fen Bilimleriyle, sosyal bilimlerle ne kadar yakından ilgilenirseniz Kur'an'ı daha iyi anlarsınız. Bütün kitaplar, bütün ilimler Kur'an-ı Kerim'i daha iyi anlamak için okunursa eğer insan öğrendiği sürece nafile ibadet etmiş sayılır. O açıdan sizin içinde bulunduğunuz bu okuldaki proje önemli. Hangi alanda gayret edersek edelim en iyisini yapalım. Türkiye Diyanet Vakfına milletimizin bağışladığı Hediyem Kur'an Olsun kampanyası çerçevesinde aldığımız Kur'anları sizlere getirdik" şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından sınıfları gezerek öğrencilere proje kapsamındaki Kur'an-ı Kerim dağıtan Erbaş, öğrencilerle sohbet ederek yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi.

 
Soylu'dan ABD'ye PKK eleştirisi
 
‘Zamları promosyonla saklamaya çalışıyorlar’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen: “Camilerimiz mukaddes mekânlarımızdır”
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Camiler ve Din Görevlileri ...
İstanbul’da Erzurum Konfederasyonu kuruldu
Esenyurt Erzurum Dernekler Federasyonu, Avrupa Yakası Erzurum Dernekler ...
Çat İslam Eserleri Müzesine kavuşuyor
Çat Belediyesi tarafından yaptırılan İslam Eserleri Müzesi’nin açılışına ...
 
Edirne Müdafii Mehmed Şükrü Paşa'ya vefa
Edirne Müdafii Mehmed Şükrü Paşa’nın torunu Yalçın Özyapar’ın verildiği ...
Ersoy’dan tarih bilinci vurgusu
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu ...
‘Göktürkler de, Osmanlı da, Cumhuriyet de bizimdir’
Oktay, “2 bin 200 yıllık geçmişiyle, zaferleri ve yenilgileriyle Türk ...
 
6. Baksı Müzesi Öğrenci Sanat Şenliği başlıyor
Baksı Kültür Sanat Vakfı tarafından 2013 yılından bu yana yetenekli öğrencileri ...
Başkent’te Erzurum Vakti
Erzurum, düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında; tarihi eserlerini, ...
Saraçlık sanatı zamana direniyor
Osmanlı döneminde önde gelen ancak günümüzde yok olmaya yüz tutmuş mesleklerden ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva