ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>ASAYİŞ
29 Eylül 2018 Cumartesi - 02:38

"FETÖ dünyanın en büyük terör örgütüdür"

Dünyanın en büyük terör örgütü olan FETÖ ile tam mücadele edilmesi gerektiğini belirten Ziya Sözen, bu örgütün tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini dile getirdi.

 FETÖ dünyanın en büyük terör örgütüdür

Dünya Beş’ten büyüktür Eğitim, Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Ziya Sözen, FETÖ'nun Cumhuriyet tarihinde yarım asırlık diliminde dış güçlerin yönlendirmesi ve desteğiyle ülkenin bütün kurumlarının içine sızmış, tek amacı Türkiye Cumhuriyeti devletini içten kuşatmak, bütün kurum ve kuruluşlarını ele geçirmek, devleti içten çökertmek ve nihayetinde devleti tamamen ortadan kaldırmak için kurulmuş, din kisvesine bürünüp, halkın dini duygularını kullanmak süreti ile sömürgecilik faaliyetleri de gösteren Türkiye ve dünyadaki en büyük emperyalist terör örgütü olduğunu söyledi.

Dünyanın en büyük terör örgütü olan FETÖ ile tam mücadele edilmesi gerektiğini belirten Ziya Sözen, bu örgütün tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini dile getirdi. Sözen, "Kimisine göre ülkemizde 35 yıldır faaliyet gösteren PKK terör örgütü daha tehlikeli bir terör örgütü olarak görülse de, olayı iyi analiz ettiğimizde ülkemizde bu güne kadar faaliyet gösteren bütün terör örgütlerini kuran, yöneten ve ülkemize karşı kullanan yapı FETÖ ve arkasındaki emperyalist güçlerdir. Asala terör örgütünü de, PKK terör örgütünü de, Hizbullah terör örgütünü de, DHKP-C terör örgütünü de, TİKKO’yu da, diğer terör örgütlerini de kuran yöneten yapı FETÖ’dür. Seksenli yıllardaki sağ sol çatışmalarını da organize eden yapı, Gezi olaylarını organize eden yapı da yine FETÖ’dür. Son zamanlarda maruz kaldığımız bütün olumsuzlukların baş aktörü FETÖ’dür. Doların suni dalgalanması, ülkemize karşı uygulanan ekonomik ambargolar, ülkemizi ekonomik olarak köşeye sıkıştırma, ABD’nin ülkemize karşı tavır takınması politikalarının arkasında hep FETÖ’nün organizasyonu ve parmağı vardır. Bu FETÖ öyle hain, öyle alçak, öyle yayılmacı bir örgüt ki dünyada bir çok ülkenin içine sızmış ve ülke yönetimlerini şekillendirecek, yönlendirecek güce ve konuma gelmiştir. Bunun en iyi örneğini ABD’de görmekteyiz. ABD Başkanı ve yönetimini ülkemize karşı kışkırtan, olumsuz kararlar vermesini sağlayan yegane güç FETÖ’dür. Bundan dolayı bu hain alçak örgütü kaç yıldır tamamen bitiremiyor ve kurumlarımızdan tamamen temizleyemiyoruz. Biz temizlemeye çalıştıkça ahtapot gibi her tarafa yayıldıklarını görüyoruz" dedi.

 

"FETÖ için sadece ülkemizin değil dünya ülkelerinin önlem alması gereken bir yapıdır"

FETÖ'ye karşı sadece Türkiye'nin değil tüm dünya ülkelerinin önlem alması gereken bir yapı olduğunu belirten Sözen, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"FETÖ sadece ülkemizin değil, dünyanın birçok ülkesinin önlem alması ve mücadele etmesi gereken çok tehlikeli bir örgüt konumuna gelmiştir. Ülke olarak geçte olsa bu gerçeği gördük ve FETÖ ile mücadeleye başladık. Ülke olarak bu örgütle mücadele ederken birçok ağır bedeller ödedik ve ödemekteyiz. Biz bu mücadeleleri sürdürürken hala olayın farkına varmayan ve FETÖ tarafından kuşatılmış yüzden fazla ülke mevcuttur. Bu ülkeler farkında olmadan çok büyük tehlikeler ile karşı karşıyadır. Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan her ortamda bu tehlikenin boyutunu işaret ederek bu ülkeleri uyarmaktadır. Bazı ülkeler azda olsa bu tehlikenin boyutunu görmeye başlamış ve bazı tedbirler alma yoluna gitmişlerdir. Ama tehlikenin boyutunu göremeyip gaflet uykusunda olup olayın ciddiyetini kavramayan ülkelerde mevcuttur. FETÖ örgütünün daha çok ülkeyi istila etmesine izin verilmeden bütün dünya ülkeleri tarafından terör örgütü listesine alınmalıdır. Bu kapsamda Cumhurbaşkanımızın Almanya hükümetine 'Gelin FETÖ’yü terör örgütü kabul edip, hep beraber terör örgütleri listesine alalım' sözlerini çok anlamlı ve yerinde buluyorum. ABD’nin de FETÖ’yü desteklemekten ve beslemekten vazgeçmesi ve FETÖ liderini derhal sınır dışı ederek ülkemize teslim etmesi gerektiğini düşünüyorum. ABD başta olmak üzere birçok ülkenin istihbarat birimlerini ve yönetimlerini ele geçiren FETÖ yapılanmasının önüne geçilmezse dünya ülkelerini çok büyük tehlikeler beklemektedir. Çünkü FETÖ yaptığı sinsi oyunlarla dünyada çok büyük bir savaş çıkarma çabası ve gayreti içerisindedir. Bütün dünya ülkelerinin bu gerçeği görüp bu hain ve alçak terör örgütüne karşı ortak mücadele etmeleri gerekmektedir. Yılanın başı küçükken ezilmezse, o yılan ejderhaya dönüşür ve herkesi ısıracak güce kavuşur".

 
AK Parti milletvekilleri esnafla buluştu
 
1 milyon çocuk sinemayla buluşacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Polisinden asayiş ve trafik uygulaması
Erzurum’da asayiş ve trafik ekipleri vatandaşların güvenliği için gece ...
Erzurum’da Özel Güvenlik görevlilerine eğitim semineri
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla ülke genelinde görev yapan ...
Silah kaçakçılarına operasyon: 6 gözaltı
Horasan ilçesinde silah kaçakçılarına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda ...
 
86 terörist etkisiz hale getirildi
Bingöl'de terör örgütü PKK'ya 2017-2018 yıllarında yapılan operasyonlarda ...
FETÖ’den 3 kişi tutuklandı
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), yönelik ...
Tunceli'de Şehit Güzel'e vefa
Tunceli'de 2015 yılında şehit düşen Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in anısına ...
 
Terörist inleri imha edildi
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kuzey Irak'taki terör örgütü tarafından ...
Çavuşoğlu: “Türkiye terörle mücadelede ön safta”
Çavuşoğlu, Terörizmle Mücadele Küresel Forumu (TMKF) Bakanlar Oturumu’nda ...
Ermenistan'da tutuklanan Umut Ali evine döndü
Kars'ın Akyaka ilçesinde hayvanları otlatırken geçtiği Ermenistan'da gözaltına ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva