ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>TÜRKİYE
18 Mart 2017 Cumartesi - 10:40

"Erdoğan, Avrupa'ya da dünyaya da kafa tutuyor"

Ağbal, '16 Nisan'da evelallah bu millet Rotterdam'a da Berlin'e de Brüksel'e de öyle bir cevap verecek ki hep beraber Bayburt'tan, Erzurum'dan Gümüşhane'den Trabzon'dan Tekirdağ'dan Antalya'dan Diyarbakır'dan hep beraber öyle bir cevap vereceğiz ki bunların feleği şaşacak' dedi

 Erdoğan, Avrupa ya da dünyaya da kafa tutuyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Bu ülkenin lideri Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa'ya da dünyaya da kafa tutuyor, istemedikleri bu. 16 Nisan'da evelallah bu millet Rotterdam'a da Berlin'e de Brüksel'e de öyle bir cevap verecek ki bunların feleği şaşacak" dedi.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt’ta köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Bakan Ağbal toplantıda yaptığı konuşmada referandum sürecine değindi. Referandumun eski Türkiye’nin geri gelmemesi adına önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Bakan Ağbal, "Neden mi böyle, çünkü eğer yeni sistem devreye girerse artık sırtını milletine dayamayanların iktidar olma imkanları kalmıyor. Biz her zaman sırtımızı millete dayadık. Her zaman milletimize inandık, milletimize güvendik. Zaten bunun içindir ki 14 yıldır bu millet bu davaya, bu partiye, bu hükümete, Recep Tayyip Erdoğan'a, Recep Tayyip Erdoğan'ın dava arkadaşlarına destek oluyor" diye konuştu.
Avrupa’da bazı ülkelerin referandum için ‘hayır’ kampanyaları yürütüldüğünü dile getiren Bakan Ağbal, "Bu referandum oylamasında çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini belirleyeceğiz. Bu referandumda ortaya koyacağımız yaklaşım, ortaya koyacağımız duruş Türkiye'yi çok ileriye taşıyacak. Bugün Avrupa'da arka arkaya bazı ülkelerin bu referandumun içine ısrarla karışmaya çalışmaları, ısrarla Avrupa'daki bazı ülkelerin açıktan 'hayır' kampanyaları yürütmeleri sanıyor musunuz ki tek başına bir Anayasa değişikliğinin maddelerinden ibaret. Bugün Avrupa'daki bazı ülkeler eğer Türkiye'deki bu referanduma bu kadar karışmak istiyorlarsa, bu kadar açıktan 'hayır' kampanyası yürütüyorlarsa bu milletin iyiliğine olduğunu anladıkları için bunu yapıyorlar" dedi.
Bakan Ağbal konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Birtakım sivil toplum örgütlerini kullanıyorlardı. Yerine göre PKK terör örgütünü kullanıyorlardı ama 15 Temmuz darbe girişiminden sonra artık hiç gizlemeye gerek olmaksızın gerçek yüzlerini ortaya koydular. Nedir o? 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında durdularsa şimdi de 16 Nisan referandumunda doğrudan doğruya Türkiye'yi hedef alıyorlar. Bu ülkelerdeki birçok gazete de açıktan vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorlar 'hayır' oyu verin diye. Sanırsınız ki bu referandum o ülkelerin Anayasalarını da değiştiriyor, o ülkelerdeki seçim sistemlerini de değiştiriyor. Avrupa'daki havalimanları artık eski dünyanın havalimanları olarak önemini kaybedecek, Türkiye'deki 3. Havalimanı tek başına bütün dünyaya hizmet edecek. Arka arkaya dünya çapında projeleri hayata geçiriyoruz. Marmaraya hepimiz alıştık, Avrasya Tüneli'ni kullanıyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü kullanıyoruz. Şimdi inşallah Çanakkale Köprüsü'ne başlıyoruz. Avrupa eski süklüm püklüm Türkiye özlemini hatırladı. Başı eğik, kendine güvenmeyen, parasından utanan Türkiye'yi hatırlamak istiyor. O günleri hatırlıyor, onları istiyor. Son 14 yılda Türkiye'de yapılan bu olağanüstü büyüme, kalkınma hamlesine karşı büyük bir kıskançlık içerisinde. Türkiye büyüyor, Türkiye kalkınıyor, Türkiye gelişiyor, Avrupa yerinde sayıyor. Avrupa yeni dünya düzeninde kazananlar liginde değil, kaybedenler liginde."

"Erdoğan, Avrupa'ya da dünyaya da kafa tutuyor"
"Bu ülkenin lideri Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa'ya da dünyaya da kafa tutuyor, istemedikleri bu" diyen Ağbal, "Daha düne kadar küçük gördükleri, küçümsedikleri, 'hadi canım' dedikleri Türkiye şimdi onlara kafa tutuyor. Bu ülkenin lideri Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa'ya da dünyaya da kafa tutuyor, istemedikleri bu. Onun için '16 Nisan' deyip geçmeyin. 16 Nisan bir Anayasa değişikliği değil tek başına. Bugün o kadar açıktan oynuyorlar ki Avrupa'da PKK terör örgütünün yandaşları salon salon toplantılar yapıyor. Onlara gelince salonlar açılıyor, miting meydanları açılıyor. FETÖ'nün Avrupa'daki uzantıları her türlü yöntemi, kanalı kullanıyor 'hayır' kampanyası yürütüyor ki bunların hepsi darbe suçlusu kişiler Türkiye'ye iade edilmesi gerekir. Bırakın bunları iade etmeyi bu FETÖ terör örgütünün yandaşlarına kapılarını sonuna kadar açmışlar, onlara sığınak oluyorlar. Bütün bunların orada propaganda yapmasını açıktan destekliyorlar. Ama Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanları Avrupa'da Türk vatandaşlarına bu Anayasa değişikliğini anlatmaya kalkınca arka arkaya bir sürü bahaneler uydurarak vatandaşlarımızla bakanlarımız arasına engeller koymaya çalışıyorlar. Güvenlik diye bahane ediyorlar. PKK alçaklarının yandaşları Avrupa'da koştururken, bu toplantıları yaparken güvenlik güvenlik değil de benim bakanım mı oraya gidince güvenlik oluyor" ifadelerini kaydetti.

"16 Nisan'da evelallah bu millet Rotterdam'a da Berlin'e de Brüksel'e de öyle bir cevap verecek ki"
Avrupa'da yükselen İslamofobik gelişmelere de değinen Bakan Ağbal, şunları söyledi:
"Dışişleri Bakanımızın uçağını bin bir türlü bahaneyle en sonunda uçağının inmesine müsaade etmediler. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız kendi toprağımız olan konsolosluğa 30 metre kala atlarıyla itleriyle bizim bakanımızı durdurdular. Türk bayraklarını alıp Rotterdam meydanlarını dolduran milletime karşı atlarını itlerini sürdüler. Atlarınız da itleriniz de kahrolsun. 16 Nisan'da evelallah bu millet Rotterdam'a da Berlin'e de Brüksel'e de öyle bir cevap verecek ki hep beraber Bayburt'tan, Erzurum'dan Gümüşhane'den Trabzon'dan Tekirdağ'dan Antalya'dan Diyarbakır'dan hep beraber öyle bir cevap vereceğiz ki bunların feleği şaşacak. Bunlar bu milletin ne kadar büyük olduğunu görecekler. Onun için sakın 16 Nisan'ı tek başına bir Anayasa oylaması olarak görmeyin."

 
MHP, Bakan Akdağ’ı ağırladı
 
'Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin eşsiz azmidir'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ovit'ten Zigana-2 Tüneline
İlki 42 yıl önce temeli atılan ve 14 senede yapımı tamamlanan bin 700 ...
Azizoğlu'ndan Şehit Yaşar'a vefa
15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen Oğuzhan Yaşar'ın ailesini ziyaret ...
'Güçlü bir milletiz, Türk milletiyiz bunu göstereceğiz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen ...
 
Karaosmanoğlu: 'Dadaşları tebrik ediyorum'
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Erzurumlu İş ...
'Kurguladıkları sömürü düzenini ‘evet’lerle yıkacağız”
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bu faşizan uygulamayı şiddetle kınıyorum. ...
Başkan Kocamaz'dan Erzurum'a övgü
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 12 Mart Erzurum’un ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tebrik telgrafı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum’un kurtuluş yıldönümü dolayısıyla ...
Ağbal: "Türkiye neymiş evvelallah göstereceğiz"
Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Siz ne yaparsanız yapın Avrupa'daki kardeşlerimiz ...
Işık: 'Bu Avrupa için kara leke'
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva