ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
20 Temmuz 2014 Pazar - 13:59

Doğu ve Güneydoğu'ya sportif yatırım

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bakanlık olarak Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde çok önemli spor yatırımlarına imza attıklarını belirterek, "12 ilimizde 607 milyon 200 bin TL'lik dev bir spor hamlesini hayata geçirdik."dedi

 Doğu ve Güneydoğu ya sportif yatırım

ANKARA (İHA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bakanlık olarak Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde çok önemli spor yatırımlarına imza attıklarını belirterek, "12 ilimizde 607 milyon 200 bin TL'lik dev bir spor hamlesini hayata geçirdik. Çözüm sürecinin gençlik ve spor üzerine de çok güzel meyveleri olacak" dedi.

 Bakan Çağatay Kılıç, özellikle son yıllarda Hükümet tarafından Doğu ve Güneydoğu için çizilen yol haritasının ve çözüm sürecinin bölgenin dinamikleri ve orada yaşayan vatandaşlar için hayati önem taşıdığını belirterek, Bakanlık olarak bölgedeki normalleşme sürecine sportif tesisler ve gençlik yatırımlarıyla destek verdiklerini söyledi.

 Türkiye'nin artık sistemin sorunlarından beslenen değil, sorunları bir bir aşan bir yapıya kavuştuğunu dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, "Bu süreçte Bakanlık olarak biz de elimizden gelenin en iyisini yapmak adına gece gündüz çalışıyoruz. Ülkemiz genelinde başlattığımız tesisleşme hamlemiz, Doğu ve Güneydoğu'da da tüm hızıyla sürüyor. 1976 yılından bu yana spor yatırımı gitmeyen şehirlerimizden tutun da ilk kez olimpik havuza ev sahipliği yapacak illerimize kadar çok geniş bir alanda çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

 "YÜKSEKOVA'DA SİLAH DEĞİL, GENÇLERİMİZİN KEMAN SESLERİ DUYULACAK"

 Bakanlığın, çok uzun yıllarda terör, göz yaşı ve acıyla anılan Hakkari'de 25 milyon 400 bin TL'lik bir yatırım planlaması olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:

 "Hakkari merkezde, Çukurca ve Yüksekova'da gençlik merkezi projelerimiz var. Artık buralarda silah sesleri değil, bu merkezimize gelen gençlerimizin şarkıları, keman sesleri duyulacak. 1976'dan bu yana spor yatırımı almayan Hakkari'de ayrıca kapalı yüzme havuzu ve iki adet de çim yüzeyli futbol sahası yapıyoruz."

 "DİYARBAKIR'A 215 MİLYON TL'NİN ÜZERİNDE YATIRIM YAPIYORUZ"

 Bakan Akif Çağatay Kılıç, Diyarbakır'da Bakanlığın çok ciddi bir spor yatırım programı olduğunu belirterek, "Evliyalar şehri Diyarbakır'da 150 milyon TL yatırımla UEFA kriterlerine uygun muhteşem bir stadyum yapıyoruz. Ayrıca şehrin dört bir yanını gençlik merkezlerimizle donatacağız. Ayrıca Diyarbakır'ı sporun bölgede parlayan yıldızı yapacak 4,5 milyon TL yatırım bedeli olan 'Diyarbakır Sporcu Fabrikası' çalışmalarımız da tüm hızıyla sürüyor. Tarihinde ilk kez Diyarbakır'a olimpik bir kapalı yüzme havuzu yapıyoruz. Spor salonları, çim yüzeyli futbol sahaları ve modernizasyon çalışmalarını da eklediğinizde Diyarbakır'a yaptığımız spor ve gençlik yatırımları 215 milyon 250 bin TL rakamına ulaşıyor."

 "BÖLGENİN 12 İLİNDE 607 MİLYON 200 BİN TL YATIRIM YAPACAĞIZ"

 Bölgedeki spor yatırımlarının sadece Hakkari ve Diyarbakır ile sınırlı kalmadığının altını çizen Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:

 "Mardin'de 25 milyon 750 bin TL yatırım bedeliyle çalışmalarımız devam ediyor. Cizre dendiğinde insanların aklına yitirilen canlar geliyordu. Oraya 2,5 milyon TL'lik bir yatırımla gençlik merkezi yapacağız. Şırnak'ta toplam 17 milyon 500 TL'lik yatırım planımız var. Aynı şekilde Siirt'e yapacağımız 10 projenin yatırım bedeli 22 milyon 500 bin TL. Batman'da altınıza imza atacağımız 13 projemiz var. Batman'da Türkiye'nin en güzel stadyumlarından birisini yapıyoruz. Olimpik yüzme havuzunu da eklediğinizde sadece bu iki yatırımın tutarı 70 milyon TL. Batman'da 102 milyon 200 TL bedelle toplam 13 projeyi hayata geçireceğiz. Bingöl'de 43 milyon 850 bin TL, Tunceli'de 23 milyon 550 bin TL yatırım bedellerine sahip projelerimiz tüm hızıyla sürüyor. Muş'a 32 milyon 250 bin TL, Van'a 48 milyon 800 bin TL, Kars'a 29 milyon 450 bin TL, Iğdır'a ise 20 milyon 700 bin TL tutarında bedelleri olan yatırımlar yapıyoruz. Toplam 12 ilde 607 milyon 200 bin TL'lik bir yatırımı hayata geçirmiş olacağız."

 "BATI'DA NE VARSA DOĞU'DA DA OLACAK"

 Bakan Çağatay Kılıç, tüm bu yatırımların, bölgeye gelen barış ve huzurun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın koordinesinde gerçekleştiğini belirterek, şöyle devam etti:

 "Sayın Başbakanımızın spor ve gençlik konularındaki hassasiyetini herkes biliyor. AK Parti hükümetleri olarak hiç bir ayrım yapmaksızın güzel ülkemizin 81 ilinde yatırımlar yaptık, yapıyoruz, yapacağız. Bakanlık olarak bizim de bu konudaki hassasiyetimiz en üst noktada. Yıllarca yatırım yapılmayan, kendi içerisine hapsedilen Doğu ve Güneydoğu'da yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek. 'Batı'da ne varsa Doğu'da da o olacak' anlayışında bir Bakanlık olarak, gelecek yıllardan itibaren bölgenin spor ve gençlik gibi konularda Türkiye'nin yükselen yıldızı olacağına inanıyorum."

 
Oumar Nıasse, Lokomotif Moskova yolunda
 
Ala’dan İsrail’e sert tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen'den çözüm bekliyorlar
ELİF YILMAZ-Kazım Karabekir Caddesi’nde sık sık meydana gelen maddi hasarlı ...
‘Universiade 2011 milat oldu’
23 Mayıs 2014 tarihinde yapılan 3. Olağan Genel Kurul ile göreve gelen ...
Doğu tarımında ‘Organik Umut’
İNSAN KUMRU-Erzurum'da 5 bin çiftçi organik tarım sertifikası aldı. Sertifikalı ...
 
Erzurum’da ‘Şimdi Hareket Zamanı’
Avrupa Birliği projesi olarak 2012 yılında uygulanmaya başlayan Move Week ...
İşte Erzurum’un Haziran SGK profili
MAHMUT AKDAĞ-SGK Erzurum 2014 Haziran dönemi verileri açıklandı.
‘Yüreklerin Ramazan’a ihtiyacı var’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İslam dünyasında yaşanan ...
 
Akçul, Aşkale maden kazasını hatırlattı
Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Akçul maden sektöründe özelleştirmelerin ...
Karadayı iş kazalarına dikkat çekti
İHSAN KUMRU-Türk Tarım Orman Sendikası Şube Başkanı Adem Karadayı, Bursa ...
Başkan Alıcık’tan Dadaş girişimciye destek
Nazilli’de 10 yılı aşkın süredir mermer sektöründe hizmet veren mermer ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva