ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
2 Mayıs 2019 Perşembe - 02:40

'Dicle’nin kuzularını çakallara kaptırmayacağız'

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Dursun, “Biz Tuna peşinde koşarken Dicle’den koptuk ve yerimizi başkaları aldı. Ama biz Dicle’nin kuzularını çakallara kaptırmayacağız” dedi.

 Dicle’nin kuzularını çakallara kaptırmayacağız

Karadeniz’de Milli Mücadele Konferansı'nda konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Dursun, “Biz Tuna peşinde koşarken Dicle’den koptuk ve yerimizi başkaları aldı. Ama biz Dicle’nin kuzularını çakallara kaptırmayacağız” dedi.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumunun geçtiğimiz yıl başlattığı ‘Karadeniz’de Millî Mücadele’ konferanslarının son durağı Artvin oldu. 30 Nisan’da Artvin Çoruh Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen konferansta konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Dursun, Anadolu’nun kültürel çeşitliliğinin ve derinliğinin gençlere anlatılmasının önemini vurguladı. Dursun, “Bazı şeyler coğrafyadan dolayı mukadderdir ama esas olan bizim ne yaptığımızdır. Gelmesi muhtemel tehlikelere karşı bir hazırlığımızın ve öngörümüzün olup olmadığıdır. Bizler bu coğrafyada güçlü ve hazırlıklı olmak zorundayız” dedi.

Günümüzde sosyal medya üzerinden algı yönetimiyle çeşitli mücadelelerin verildiğini söyleyen Dursun, “Bizim tarih eğitimini ve sosyal bilimleri kuvvetlendirmemiz, toplumsal hareketleri kontrol edecek uzmanlar geliştirmemiz ve sahada çalışmalar yapmamız gerekir. Biz Tuna peşinde koşarken Dicle’den koptuk ve yerimizi başkaları aldı. Ama biz Dicle’nin kuzularını çakallara kaptırmayacağız. Biz Fırat’ın, Dicle’nin çocuklarına iyi bir gelecek hazırlarsak, onlarla hemhâl olursak korkulacak bir şey yoktur” dedi.

Bakanlığın bu nedenle Türk Tarih Kurumu ile birlikte ‘Anadolu Tarih ve Kültür Birliği’ başlığı altında ortak etkinlikler yaptığını söyleyen Dursun, bu etkinliklerin Anadolu’nun tarihî kimliğinden yola çıkarak gençler arasında bütünleşme ve kaynaşma sağladığını dile getirdi.

“GERÇEKLERİ SAVUNMAK TÜRK TARİH KURUMUNUN GÖREVİ”

Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Güray Kırpık ise konuşmasında, Kurumun ‘Karadeniz’de Millî Mücadele’ konferanslarını 100 yıl kadar önce bölgede yaşanan olaylara dair bir hafıza tazelemesi yapmak amacıyla başlattığını ifade etti. Kırpık, dünyada 300’ün üzerinde sivil toplum kuruluşu ve resmi kurum tarafından desteklenen Pontus soykırımı iddialarının tarihi belgelere sadık kalma anlayışı taşımayan propaganda ve çarpıtmaların ürünü olduğunu sözlerine ekledi. Kırpık, Türkiye’nin karşısına çıkarılmak istenen bu propaganda faaliyetlerine karşı gerçekleri savunmanın Türk Tarih Kurumunun görevi olduğunu dile getirdi. Sözde soykırım iddialarının dayandığı yayınların çarpıtma belgelerden oluştuğuna dikkat çeken Kırpık, diplomatik belge olduğu iddia edilen bu kayıtların gerçekte Patrikhanede yapılan sözlü görüşmelerden ibaret olduğunu ve bu durumu Türk Tarih Kurumunun belgelerle ortaya koyduğunu söyledi. Prof. Dr. Kırpık, Pontus ve Ermeni soykırımı iddiaları ile Haçlı Seferleri’nin birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini ve bu coğrafyada tarihten gelen mirası korumanın zorlu bir görev olduğunu belirtti.

Açış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Güray Kırpık ‘Karadeniz’de Millî Mücadele’, Prof. Dr. Hikmet Öksüz ‘Müdafaa-i Hukuk Hareketinin Karadeniz’de Yükselen Sesi’, Prof. Dr. Nuri Yavuz ‘Azınlıkların İhaneti ve Millî Varlığa Düşman Cemiyetler’, Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut ‘Atatürk’ün Samsun’a Çıkışı’ ve Doç. Dr. Ahmet Atalay ‘93 Harbi’nden İstiklal Harbi’ne Artvinli Şehitler ve Yörede Bulunan Şehitlikler’ başlıklı bildirileri sundular.

 
Karadeniz’e ulaşımda Yeni Zigana açılımı
 
Organlarıyla 7 hastaya umut oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETÜ’de Popular Science gündemi
Erzurum Teknik Üniversitesi(ETÜ)’nde Popular Scıence ve How It Works ekibinin ...
ETÜ YÜTAM’da Aselsan gündemi
Aselsan MGEO Mühendislik Grup Başkanı Birol Erentürk Yütam’ı ziyaret etti.
Tarihin nabzı Erzurum’da attı
“Millî Mücadele’nin 100. Yılı: Mustafa Kemal Paşa’nın Anadolu’ya Geçişi ...
 
ETÜ’de ‘Evrende yalnız mıyız?’ sorgulaması
Türkiye’nin önde gelen astronomi bilim adamlarından Prof. Dr. Ethem Derman, ...
ETÜ'de iklim değişikliği paneli
Erzurum Teknik Üniversitesi’nde İklim Değişikliği paneli düzenlendi.
ETÜ’lüler teknoloji devlerine konuk oldu
Geleceğin mühendisleri Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerimiz, ...
 
Erzurum gençleşiyor
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum toplam nüfus içinde çocuk sayısı oranı yüksekliğiyle ...
ETÜ’den “Teknofest 2019” desteği
Erzurum Teknik Üniversitesi, Teknofest 2019 için lise öğrencilerine eğitim desteği sağlayacak.
Türkez ve ekibine Bilim Ödülü
Kocaeli’de düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri’nde Erzurum Teknik Üniversitesi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva