ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Jandarmadan kaçakçılık operasyonu
Jandarmadan kaçakçılık operasyonu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
28 Aralık 2009 Pazartesi - 05:51

"Dest-i izdivaç programları kepazelik"

İHA/Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü tarafından aralarında Erzurum’un da yer aldığı 11 ilde düzenlenecek olan Ailenin Güçlendirilmesi Çalıştay'ının ilki Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın katılımıyla Antalya'da başladı. Vali Yüksel, televizyonlarda yayınlanan evlendirme programlarını eleştirerek, bu programların aile yapısını çatırdattığını söyledi. Yüksel, "Televizyonlar dest-i izdivaç programlarına yoğunlaştı. Bu nasıl bir rezalet ve kepazeliktir. " dedi.

 Dest-i izdivaç programları kepazelik

Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü tarafından aralarında Erzurum’un da yer aldığı 11 ilde düzenlenecek olan Ailenin Güçlendirilmesi Çalıştay'ının ilki Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın katılımıyla Antalya'da başladı.
Antalya'nın Duacı köyünde bulunan Ayko Vital Otel'de düzenlenen Çalıştay'a Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Vali Alaaddin Yüksel, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü İsmail Barış, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürü Ayşen Gürcan, sivil toplum kurumu temsilcileri, üniversite, yeler yönetimler ve kamu kurumları temsilcileri katıldı.
//BİREYİN SOSYALLEŞMESİ VE AİLE
Bakan Kavaf, yaptığı konuşmada, bireyin sosyalleşmesinde, kimlik kazanmasında ailenin önemine değinerek, "Başta sosyal güvenlik ve sosyal hizmetler olmak üzere çocukların ve kadınların istismarında kadına dönük ayrımcılıkta, uyuşturucu ve diğer suçlarda, muhtaç bireylerin bakımında ortaya çıkan devasa sorunların çözüm adresi ailedir. Nüfus dengelerinin korunması başta olmak üzere, çocuklara ve kadınlara dönük koruma programlarının, suç ve kötü alışkanlıklarla mücadelenin, sosyal yardım ve hizmet
politikalarının temelinde yine aile vardır" dedi.
Ailenin ihmal edilmesinin telafisi güç insanı sorunlara yol açtığının altını çizen Kavaf, "Aile kurumunun sorun çözme kabiliyetini geliştirmek ve bu kurumu güçlendirmek için uygulanacak olan destekleyici program ve politikaların başarısını belirleyecek olan kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin işbirliğidir" diye konuştu.
//AİLENİN ÖNEMİ
Aile konusunda faaliyet gösteren kamu ve özel sektörün işbirliği ve koordinasyon eksikliklerinin giderilmesi gerektiğini anlatan Kavaf, şunları söyledi:
"Kamuda aile konusunda bilgi üretenlerle özel sektörde pratik çözümler getiren ve faaliyet gösteren kuruluşların işbirliğinin aile sorunlarının önlenmesinde önemli bir eksikliği gidereceğine inanmaktayım."
12 ilde yapılacak çalıştayların ardından Ankara'da bir 'Tarama Toplantısı' yapacaklarının altını çizen Kavaf, "Çalıştayların sonunda aile sorunlarına yönelik bir harita çıkarılması ve bir veri tabanı oluşturulmasını hedefliyoruz. Oluşturduğumuz haritayla gelecekte yapılacak benzer çalışmalarda hangi sorun alanlarında değişim meydana geldiği daha kolay gözlemlenebilecektir. 2011 yılında gerçekleştirilmesi düşünülen 'Türk aile yapısı' araştırmasına da alt yapı oluşturacaktır" şeklinde konuştu.
//EVLENDİRME PROGRAMLARINA TEPKİ
Vali Yüksel, televizyonlarda yayınlanan evlendirme programlarını eleştirerek, bu programların aile yapısını çatırdattığını söyledi. Yüksel, "Televizyonlar dest-i izdivaç programlarına yoğunlaştı. Bu nasıl bir rezalet ve kepazeliktir. Toplumun büyük bir bölümü bu bu programları izliyor. Bugüne kadar karşılaşmadığımız ilginç bir takım programların ailenin neresinde yer aldığını bilim adamlarının tartışması gerekiyor. Yaşlı yaşlı teyzeler televizyon ekranlarında 'Kahve içtik olmadı. Öbürü gelsin. O daha etli butlu' diyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bir toplumun toplumsal değerleri olmaz mı?" dedi.
//NEYLE ÖVÜNECEĞİZ
Türk toplumu olarak "Neyle övüneceğiz?' diye soran Vali Yüksel, "Her şeyi internetten öğreneceğini sanan insanlar, birbirleriyle konuşmayan karı kocalar, akşam eve toplanıp hiç konuşmayan aileler var. Bu nasıl bir toplumsal kopmadır. Bu kadar güçlü bir toplumu tepe taklak etmenin yegane yolu, Türk ailesinin gücünün ortadan kaldırılmasıdır" ifadelerini kullandı.
Çalıştay, konuşmaların ardından basına kapalı devam etti. Aile eksenli yaşanılan güncel sorunların tespiti ve bu sorunlara çözüm önerileri belirlemek amacıyla gerçekleştirilen toplantının sonunda aile sorunlarına yönelik bir harita çıkartılması ve veri tabanı oluşturulması hedefleniliyor.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’un GSM Vizyonu
GHA/Erzurum’da her 10 kişiden 7’si, ikinci el cep telefonu kullanırken; ...
Her şey sağlıklı bir çevre için
İHA/ Palandöken Belediyesi’nde çevre temizliği seferberliği başlatıldı.Palandöken ...
Hepsi sağlıklı çıktı
İHA/ Erzurum'da Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri sağlık taramasından geçirildi.
 
20 yıldır oğlunun yolunu gözlüyor
İHA/Erzurum'un Şenkaya ilçesinde 70 yaşındaki kadın, 20 yıl önce İstanbul'da ...
Domuz gribiyle kararlı mücadele
İHA/ Sağlık Bakanı Akdağ, domuz gribi salgınının ortalarında bir yerde ...
'Aile Sorunları Haritası' çıkarılacak
CİHAN/Erzurum, önemli bir çalıştaya ev sahipliği yapacak. Aile Sorunları ...
 
27 bin kişi aşı oldu
GHA/Erzurum’da Domuz Gribi aşısı yaptıranların sayısı, 26 bin 519’u buldu. ...
"Dua etsinler, yeter”
İHA/Bafra Özel MediBafra Hastanesi yoğun bakım bölümünde bir süredir tedavi ...
Erzurum'a bir bağış daha
İHA/Samsun'un Bafra ilçesinde ani kalp krizi sonucu beyin ölümü gerçekleşen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva