ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>GUNCEL
15 Aralık 2011 Perşembe - 08:01

''Dedikodulara itibar etmeyin''

Bakan Akdağ, ''Başbakanımızın sağlık durumunun gayet iyi olduğunu daha önce de ifade etmiştim. Bir operasyon geçirdi. Belli bir nekahet dönemi vardır. Başbakanımız genelde çok ağır çalışan bir kişidir, çok ağır mesai saatleri olan bir insandır. Dolayısıyla hem hekimleri hem de bizler istirahat etmesini önermiştik. İşte o istirahat süresini geçirdi, şimdi çalışmaya başladı.'' dedi.

 Dedikodulara itibar etmeyin

ENİSE YAPAR(İHA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ilaç fiyatlarında iskonto oranlarının artırılması ve bundan doğan mağduriyetlere ilişkin olarak, "İlaçları, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) satın alıyor ama vatandaşın primleriyle ya da vatandaşın ödediği vergiden oluşan bütçeden, hazineden aktarılan paralarla bunlar ödeniyor. Dolayısıyla mümkün olduğu kadar vatandaşın parasını koruyacak tedbirler almaya devam edeceğiz" dedi.
MORİTANYA İLE İŞBİRLİĞİ
Bakan Akdağ, sağlık ve tıp bilimleri alanında işbirliğine dair anlaşma imzalamak üzere, Moritanya İslam Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Housseinou Hamadi ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Akdağ, imzalanan anlaşmayla Türkiye'deki sağlık dönüşüm programının oluşturduğu tecrübenin Moritanya'ya aktarılacağını ve Moritanya'nın bu alanda geliştirileceğini söyledi. Akdağ, "Bizim ülke olarak yaklaşımımız karşılıklı işbirliği, dostluk ve yardımlaşma yaklaşımıdır" dedi.
AMAÇ VATANDAŞIN SIKINTI ÇEKMEMESİ
Bakan Akdağ, kabul sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akdağ, bir gazetecinin, ilaçlara yapılan iskonto zammının vatandaşa ve eczacıları nasıl etkileyeceğine ilişkin sorusuna, "İlaçla ilgili politikalar ekonomi ile ilgili Bakanlık Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) ve Sağlık Bakanlığı'nın birlikte çalışarak oluşturduğu politikalar. Geri ödeme kurumu olarak da ÇSGB'yi ilgilendiren ödeme politikaları var. İlaçların geri ödeme politikaları, son tedbirlerin uygulanmasından sonra vatandaşın
ilaca erişiminde herhangi bir sıkıntı olmaması için sektörle görüşmeler devam ediyor. Birinci dereceden ÇSGB bu çalışmaları yürütüyor ama sonuçta ortak bir heyetin yürüttüğü bir çalışma. Şunu söyleyebilirim, geçmişte de buna benzer bir çalışma ortaya konduğu zaman bazı sıkıntılar ortaya çıktı, bunları aştık. Gerek ilaç sektörü gerek eczacılarla bunları aştık. Bu sefer de ben bunun yapılacak görüşmeler sonrası aşılacağına inanıyorum. Önemli olan vatandaşın ihtiyacı olan ilacı kendisine ulaştırmaktır. Tabii ki sonuçta yine vatandaşın parasıyla bu ilaçlar satın alınıyor. SGK satın alıyor ama vatandaşın primleriyle ya da vatandaşın ödediği vergiden oluşan bütçeden, hazineden aktarılan paralarla bunlar ödeniyor. Dolayısıyla mümkün olduğu kadar vatandaşın parasını koruyacak tedbirler almaya devam edeceğiz" diye cevap verdi.
BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN SAĞLIK DURUMU
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin soruyu Bakan Akdağ, "Başbakanın sağlık durumu gayet iyi. Başbakan Erdoğan yoğun çalışan biri. Dolayısıyla hem hekimler hem bizler istirahat etmesini önermiştik. İstirahat süresini geçirdi, çalışmaya başladı. Ankara'ya normal bir şekilde gelecek ve çalışmaya devam edecek" şeklinde cevapladı.
KOLESTEROL İLAÇLARI
Akdağ, kolesterol ilaçlarının içilip içilmeyeceğine ilişkin iddialara ilişkin olarak, "Kolesterol ya da başka ilaçları kullanan vatandaşlar, bu ilaçları kullanıp kullanmayacaklarını doktorlarına danışarak karar versinler. Vatandaşın doktorunu seçme hürriyeti var. Herkesin aile doktoru var. Vatandaşın kafasında soru işareti oluşmuşsa, kendi doktorlarına danışsınlar. Kolesterol ilaçları kişiye göre değişir. Doktor davranışlarında da yaklaşım farklılıkları olabilir. Hasta kişisel durumdur. Vatandaş sağda
solda dolaşan dedikodulara göre hareket etmesin. Doktorların söylediklerine göre hareket edelim" dedi.
Akdağ, aile hekimi memnuniyetinde bir anket yapılıp yapılmadığının sorulması üzerine, "Elbette anket yaptırılıyor. Avrupa Birliği ülkelerinde de kullanılan bir araştırma yaptık. Aile hekimliğinden 2010 yılında memnuniyet yüzde 90 oranında çıktı" diye konuştu.
Moritanya İslam Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Housseinou Hamadi, Türkiye'nin sağlık alanındaki hangi araştırmalarından yararlanılacağının sorulması üzerine, uzman eğitimi, sağlık güvencesi ve ilaç ihtiyacının nasıl giderileceği konusunda Türkiye'nin örnek alınacağını söyledi.

 
“Türkiye, bölgesinin yıldız ülkesi’
 
Markalaşmada 39’uncuyuz..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Türkiye, bölgesinin yıldız ülkesi’
Vali Öztürk: “Ülkemizde insan hakları ihlalleri parmakla gösterilecek ...
‘Erzurum’un kurtuluşu yıkımla mümkün’
Erzurum'un marka kent olması adına ilçe sınırlarında 'yıkım' başlatan ...
Baro, eğitim verecek
Erzurum Barosu tarafından 24-25 Aralık 2011 tarihleri arasında uluslararası ...
 
A.Ü öğrencilerinden anlamlı kampanya
Van’ da meydana gelen deprem sonrası okullarına gidemeyen öğrenciler için ...
Soğuk Rekoru Erzurum'un
Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini sürdürürken gece en düşük ...
‘Erdoğan gururumuz’
Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
 
İtfaiyeden buz seferberliği
Erzurum’da yaşanan soğuk hava sebebi ile çatılarda oluşan buz sarkıtları ...
Dünya, ‘Erdoğan’ dedi
Başbakan Erdoğan, Time dergisinin 'Yılın Kişisi' anketini birinci sırada ...
‘Şehitleri anmak milli görev’
Sarıkamış Harekatını Çanakkale Zaferi’nin önsözü olarak tanımlayan Palandöken ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva