ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SİYASET
18 Ocak 2022 Salı - 14:30

'Dadaşlar olarak Cumhurbaşkanımıza minnettarız’

Milletvekili Aydemir TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Osmanlı imparatorluğunun 723’üncükuruluş yıldönümünü kutladı, Erzurum Söylemez Barajı için yatırım ödeneği müjdesini paylaştı, Muhalefetin TBMM’yi çalıştırmamak adına ortaya koyduğu tutumu kınadı.

 Dadaşlar olarak Cumhurbaşkanımıza minnettarız’

AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili Aydemir TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Osmanlı imparatorluğunun 723’üncükuruluş yıldönümünü kutladı, Erzurum Söylemez Barajı için yatırım ödeneği müjdesini paylaştı, Muhalefetin TBMM’yi çalıştırmamak adına ortaya koyduğu tutumu kınadı.

OSMANLI’NIN 723’ÜNCÜ KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

Milletvekili Aydemir, basın toplantısında Osmanlı Devletinin 723. Kuruluş yıldönümünü kutladı ve “Çalışmalarımızla onlara layık olmalıyız” dedi. Aydemir, ‘4 kıtaya adalet dağıtmış, cihana milletimizin varlığını ezberletmiş bir muhteşem imparatorluk. O günün devamıdır Türkiye Cumhuriyeti.’ kaydını düştü.

SÖYLEMEZ BARAJI GÜNDEMİ

Milletvekili Aydemir, Köprüköy ilçesinin Rus işgalini 106 yıl sonra “Söylemez Barajı” notuyla birlikte dile getirdi ve Şehitlere rahmet niyazında bulundu. 350 bin dekar alanı hiç bir enerji masrafı olmadan cazibe ile sulayacak ve aynı zamanda da elektrik enerjisi üretecek Söylemez Barajı için 50 milyon TL başlangıç ödeneği sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Dadaşlar olarak minnettar bulunduklarını vurguladı.

‘MİLLET İTTİFAKI MİLLET LEHİNE HER GELİŞMEYE KARŞI’

Basın toplantısında, 13 Ocak 2022 Perşembe günü yoklama isteyip 1 noksan ile meclisi çalıştırmayan CHP-İP-HDP ittifakının memur ve emeklilerin zamlı maaş almalarına engel olduklarını kayda geçen Milletvekili Aydemir, ‘Onları en net tarif şu: Millet ittifakı millet lehine her gelişmeye karşı. ‘ ifadesini kullandı.

AYDEMİR’İN YASA TEKLİFİ

Plan ve Bütçe Komisyonu olarak AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ve 45 AK Parti Milletvekilinin teklif ettiği ‘Vergi Usul Kanunu ile Kurumlar Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ üzerindeki müzakereleri tamamladıklarını bildiren Milletvekili Aydemir, değişikliğin Türkiye ekonomisi için hayırlı olmasını diledi.

MEMUR ZAMMI

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulunda, memur ve emekliye ek zammı da içeren kanun teklifinin görüşmelerinin yapıldığını anımsattı. Görüşmeler devam ederken, CHP'nin yoklama talebinde bulunduğunu belirten Milletvekili Aydemir, yoklama sonucunda, 1 milletvekili eksiği ile teklifin yasalaşamadan birleşimin kapandığını, görüşmelerin bu haftaya kaldığını kaydetti.

AYDEMİR’DEN HAYATİ DÜZENLEME VURGUSU

Söz konusu düzenlemenin hayati olduğunu dile getiren Milletvekili Aydemir, teklif yasalaşmış olsaydı vatandaşların 15 Ocak'ta maaşlarını farklı alacağını belirtti. Milletvekili Aydemir, bu hafta yasalaştığında yine insanların bu farkı alacağını bildirerek, "Muhalefetin insanlarımızla, emekliyle, memurla, işçiyle ilgili bir derdi yok. Onların derdi parlamentoyu çalıştırmamak." diye konuştu.

MUHALEFET OY KULLANMADI

TBMM Genel Kurulunda, muhalefet partisi milletvekilleri de olmasına rağmen oy kullanmadıklarını vurgulayan Milletvekili Aydemir, "Bu, milleti aldatmaktır. Meclisin saygınlığına milletvekilleri gölge düşürmemeli. Emeklinin, memurun maaşına yansıyacak paranın önüne geçtiler." ifadesini kullandı.

‘MECLİSİ ÇALIŞTIRMAYANLARI MİLLETE ŞİKAYET EDİYORUM’

Milletin ihtiyaçlarını Meclisin gidermek zorunda olduğunu vurgulayan Milletin Aydemir, "Perşembe günü Meclis kapandı da ne oldu? Millet zarar etti. O yüzden bunu milletimize şikayet ediyorum. Başta CHP, İYİ Parti, HDP bu hal üzere muhalefet yapıyorlar; millete karşı bir duruş sergiliyorlar." dedi.

Milletvekili Aydemir, ‘Emeklinin, memurun maaşına yansıyacak zammın önüne geçtiler. Ayın 15’inde bu kesim katkılı maaş alacaktı. Verilen zamlar maaşlarına yansıyacaktı. Perşembe günü kanun yasalaşacaktı, Cuma günü sayın cumhurbaşkanımızın onayıyla beraber memurumuz, emeklimiz zamlı maaşlarını alacaktı. Ama muhalefet Meclisi çalıştırmayarak buna engel oldu. ‘ diye konuştu.

PBK’DA ENFLASYON MUHASEBESİ

Plan ve Bütçe Komisyonunda enflasyon muhasebesine yönelik bir çalışma yürütüldüğünü, . Kurumlar vergisi mükelleflerinin de kur korumaya dönük mevduat hesabına onların da girebilmesine dönük çalışma yapıldığını kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Çünkü ihtiyaç bunlar. Milletin ihtiyaçlarına bu Meclis cevap vermek zorunda. Hem Meclisi çalıştırmayacaksınız hem de dönüp feveran edeceksiniz. Yalan söyleyeceksiniz, iftira atacaksınız. Her seferinde aynı şeyi yapıyorlar. Millete karşı bir duruş sergiliyorlar. Oysa biz her daim milletin yanında olmak durumundayız. ‘ ifadesine yer verdi.

SÖYLEMEZ BARAJI İÇİN 50 MİLYONLUK BAŞLANGIÇ ÖDENEĞİ

Milletvekili Aydemir basın toplantısının önemli bir bölümünü Erzurum Söylemez Barajı yatırımına ayırdı. ‘Sayın Cumhurbaşkanımız yatırım ödeneklerinde 50 milyonluk başlangıç yatırım ödeneği koydu. Söylemez Barajı için. Bütün bir Erzurum’da bir büyük huzur, bir büyük mutluluğa vesile oldu. ‘ diyen Milletvekili Aydemir, ‘ Söylemez Barajıyla ilgili 50 milyonluk başlangıç ödeneği sağlandı. Bununla beraber 350 bin dekarlık alan artık cazibe sistemiyle sulanacak. İlave bir enerjiye ihtiyaç duyulmadan yapılacak. Bu ekonomimize milyon dolarlık katkıların sağlanacağı demektir. Tarım ve hayvancılık performansı artacaktır. Biz bunlarla uğraşıyoruz. Muhalefet tam tersini yapıyor.‘ vurgusunu paylaştı.

AYDEMİR GECİKMENİN SEBEPLERİ AKTARDI

Söylemez Barajı inşaatının normalde 2018 yılında başlayacağını, ancak Türkiye ekonomisine yönelik dışarıdan bir yönelme olduğunu, o sebepten dolayı başlayamadıklarını açıklayan Milletvekili Aydemir, ‘Dışarıdan yapılan bu yönelmeye muhalefet bir tepki verdi mi? Vermedi. ABD Başkanı açık açık biz Türk ekonomisini çökertmek için bir gayret koyduk, dedi. Açık, açık söyledi. Muhalefetten bir tane kınayıcı söz çıkmadı. Ekonomimizi çökertmeye dönük girişimin sonucudur ki, 2018’de başlaması gereken Söylemez Barajı inşaatı 2022’de başlıyor. Suçlu kim? İktidar olarak biz bir gayret koyuyoruz her konuda, ama muhalefet maalesef takoz olmak için özel gayret sarf ediyor.’ dedi.

17 OCAK 1299 OSMANLININ KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

17 Ocak gönünün önemli ve milat olacak bir tarihi ifade etti, bunun Osmanlının Söğüt’te kurulduğu gün’ olduğunu aktaran Milletvekili aydemir, ‘4 kıtaya adalet dağıtmış, cihana milletimizin varlığını ezberletmiş bir muhteşem imparatorluk Osmanlı imparatorluğu. O günün devamıdır Türkiye Cumhuriyeti. Onlar o gün o tohumu saçtıkları için biz bugün buradayız. Öyleyse onlara dönük de bir hassasiyet koyacağız, çalışırken Milletvekilleri olarak çok daha dikkatli olacağız. Buranın bir anını bile heba etmemek üzere bir gayretimizin olması lazım.’ kaydını düştü.

 
Kahvehanede silahlı kavga: 2 yaralı
 
Erzurum'un 3 ilçesinde eğitime kar engeli
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karataş "Konunun takipçisi olacağız"
Erzurum’da uçak bileti fiyatları ve sefer sayılarının yetersizliği, yeniden gündem konusu oldu.
İnce’den CHP’ye eleştiri
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP’nin erken seçim istediğini ...
TDP Erzurum İl Başkanlığı faaliyete başladı
Türkiye Değişim Partisi Erzurum İl Başkanlığı, Genel Başkan Mustafa Sarıgül’ün ...
 
Aydemir’den başörtüsüne müdahaleye tepki
Ankara Üniversitesinde bir akademisyenin öğrencisinin başörtüsü hakkındaki ...
Erzurumlu başkana övgü
Erzurum’un Narman ilçesi nüfusuna kayıtlı Makine Mühendisi Yıldırım ilçesi ...
TDP Erzurum’da ilk kongresini yapacak
Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ebubekir Elmalı, ...
 
Aydemir: ‘Bin beter olsunlar’
HDP Milletvekili Semra Güzel’in birlikte fotoğraf verdiği teröristin iki ...
Bahçeli: 'Türk ile Kürt ezeli ve ebedi kardeştir'
Bahçeli, “Biz TBMM’de terörist istemiyoruz. Biz terör örgütüne eleman ...
AK Parti, 20 Aralık sonrası oylarını artırdı
20 Aralık'ta açıklanan yeni ekonomi modeli sonrası ekonomide yaşanan gelişmeler ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva