ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
28 Nisan 2017 Cuma - 11:19

"Bunlarda hiç mi Allah korkusu yok"

Doğuştan bacakları olmayan küçük Miraç, şehir magandalarının hedefi oldu

 Bunlarda hiç mi Allah korkusu yok

Doğuştan bacakları olmayan ve aynı zamanda kalbindeki delikle yaşamak zorunda olan 10 yaşındaki Miraç Öğmen, şehir magandalarının hedefi oldu. Protez bacak kullandığı için çok küçük adımlar atarak yürüyebilen Miraç, önceki gün amcasıyla birlikte darp edildi. Kimliği henüz belirlenemeyen kişiler amcasını yaralarken, tüm azmiyle hayata tutunma mücadelesi veren Miraç'ı da yere düşürerek tekmelediler.
İddiaya göre olay, Erzurum’un Yakutiye İlçesi Çaykara Caddesi ile Gez Mahallesi yol ayrımında meydana geldi. Miraç Öğmen, amcası İbrahim Öğmen ile küçük adımlarla yolun karşısına geçmeye çalışırken yolda duran ve daha sonra otomobilden inen şüpheli şahısların saldırısına uğrayarak darp edildi. Olay sonrası Miraç Öğmen ve amcası polise giderek şikayette bulundu.
Miraç Öğmen, olayı şöyle anlattı:
"Gez Mahallesi'ndeki akaryakıt istasyonunun bulunduğu yönde yürürken, plakasının sadece "34 KP ...." harf grubundan oluştuğunu bildiğimiz bir araç korna çaldı. Amcam bu aracın sürücüsüne benim engelli olduğumu ve bu yüzden küçük adımlar atmak zorunda olduğumu söyleyerek, biraz sabırlı olmasını istedi. Aracın sürücüsü olayı tartışma boyutuna getirdi ve otomobilinden indi. Amcamla tartışmaya başladı. Tam bu sırada araçtan inen ikinci kişi, yerden kaptığı bir taşla amcamın kafasına vurdu. Amcam yarı baygın halde beni kenara almaya çalıştı. Araçtan inen ikinci kişi, bana da saldırarak, itekledi, tekmeledi yere düşürdü. Tekmelerden birkaçı göğsüme denk geldi. Sonra bu şahıslar olay yerinden araçla hızla uzaklaştı"

"Bunlarda hiç mi Allah korkusu yok"
Öğmen ailesi firari şüphelilerin yakalanmasını istedi. Emniyet Müdürlüğü kayıtlarına da geçen olayla ilgili olarak sonuna kadar mücadele edeceğini anlatan baba Savaş Öğmen, "Hadi kardeşim yetişkindi, eli ve ayağı tutuyordu, ona saldırdılar. Peki, ya ayakları olmayan bir çocuğa nasıl kıydılar, nasıl yere düşürüp tekmelediler? Bunlarda hiç mi Allah korkusu yok, hiç mi vicdan yok, hiç mi merhamet yok?" diyerek, olayın aklına her gelişinde yüreğinin parçalandığını ifade etti.
Erzurum emniyetine seslenen acılı baba Savaş Öğmen, 10 yaşındaki Miraç'la amcası İbrahim Öğmen'i darp eden kişilerin bir an önce bulunmasını ve hak ettikleri cezaya çarptırılmasını istedi. Olay yerini gören güvenlik kameralarının, bu vicdansızlığı yapanları ortaya çıkarabileceğini dile getiren Savaş Öğmen, "Bir çocuğa şiddet uygulamak ve hele hele o çocuk bir engelliyse ona el kaldırmak için nasıl bir insan olmak gerekiyor, nasıl bir vicdan taşıyor olmak gerekiyor? Üç gündür uyku uyuyamıyorum, Miraç'ın psikolojisi bozulmuş durumda, uyurken bile aralıklarla sıçrayarak uyanıyor. Bizim gibi gariban insanlara bu reva mıdır?" diye konuştu.

Hem bacakları yok, hem de kalbi delik
10 yaşındaki Miraç Öğmen'i sadece Erzurum değil, tüm Türkiye tanıyor. Doğuştan bacakları olmayan Miraç için geçtiğimiz yıllarda sosyal medyada bir kampanya başlatılmış ve kendisine protez bacak alınabilmesi için yurdun dört bir yanından hayırseverler adeta seferberlik ilan etmişti. Akranları koşup oynarken, sürekli ayağa kalkabilmenin ve küçücük de olsa bir adım atabilmenin hayallerini kuran Miraç, hayırseverlerin yardımlarıyla protez bacaklara kavuşmuş ve yıllar sonra ayağa kalkıp yürümeyi başarabilmişti. Öğmen ailesi, Miraç'ın rüyalarının gerçeğe dönüşmüş olmasının mutluluğunu yaşarken, talihsizlik ailenin yakasına yine bırakmamıştı. Şiddetli göğüs ağrısı şikayetiyle 3 yıl önce hastaneye kaldırılan Miraç'ın yapılan ilk muayenesinde kalbinin delik olduğu anlaşılmış ve Öğmen ailesi adeta perişan olmuştu.

"Miraç'ı hayırseverler yalnız bırakmadı"
Protez bacaklarla hayata tutunmayı başaran, fakat kalbinin delik olduğu ortaya çıkan Miraç'ı, hayırseverler yine yalnız bırakmamış, kalbinin tedavisi için üst üste kampanyalar düzenlenmişti. Öğmen ailesinin dramının medyada geniş yer bulmasının ardından İstanbul'daki bir hastane harekete geçmiş ve Miraç'ın tedavisi aileden beş kuruş bile talep edilmeden üstlenilmişti. Hastanede hemen tedavi altına alınan ve açık kalp ameliyatı geçiren Miraç'ın, kalp kontrolü için yeniden İstanbul'a gitmeye hazırlandığı bir dönemde böyle bir olay yaşamış olması, herkesi üzerken, sosyal medyada adeta tepki yağmaya başladı.

 
Palandöken'de yeşil alan seferberliği
 
Erzurum vergi mükellefi sayısında artış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken'de yeşil alan seferberliği
Erzurum'un Palandöken ilçesinde "yeşil alan seferberliği" başlatıldı.
Büyükşehir'de ekonomi gündemi
BİRKONFED İş Dünyası Konfederasyonu Erzurum Temsilcisi Muhammet Zeki Gözeler ...
Sekmen'den lostra alanı talebi
NESRİN ÇETİNKAYA-Erzurum’da Lala Paşa Camii meydanında ayakkabı boyacılığı ...
 
Sahipsiz Hayvanların Rehabilitasyonu Protokolü imzalandı
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve Erzurum Büyükşehir ...
Erzurum ASPM MİDDER'i ağırladı
15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER)Erzurum Şube Başkanı ...
Valilik uyardı..!
Gölet ve sulama kanallarına girenlere idari ceza uygulanacak
 
Kurt dehşeti, güvenlik kamerasına yansıdı
Erzurum'un Yakutiye ilçesine bağlı Köse Mehmet Mahallesi'nde kurt sürüsünün ...
Kar geri geliyor
Doğu Anadolu Bölgesi'nde Erzurum, Kars ve Iğdır çevrelerinde sağanak, ...
Orman mühendislerinin Erzurum önerisi
DİLEK BAYRAK-Erzurum'da 2 ağaç türü öne çıkıyor. İklim ve toprak özellikleri ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva